Lækre karameller

I sidste uge var jeg et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade i København, som laver alverdens lækre flødekarameller og fudge. Jeg fik en længere snak med karamelmageren og kom i den forbindelse til at tænke på de karameller, jeg plejer at lave. Karamellerne er også super lækre og bløde og chewy, og opskriften er  enkel, da den ikke kræver ikke sukkertermometer for at lykkes. Det eneste svære er at vente på, at karamelmassen stivner på køl, inden man kan skære den ud til små karameller – og smage dem.

Opskriften er:

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g

120 g smør

2 spsk honning

150 g rørsukker

(hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder, you name it..)

Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.

Her efter kan man jo vælge at overtrække dem med chokolade. Jeg hakker dem også nogle gange og bruger dem sammen med hjemmelavet vanilleis og chokolade som her på billedet:

caramelis

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

153 kommentarer til Lækre karameller

 1. Julie skriver:

  Hej Anne

  Jeg har før prøvet denne opskrift, men massen blev simpelthen for grynet og fik slet ikke den fine karamelfarve, som på dit billede. Så jeg vil gerne vide om man skal koge dåsen inden man koger massen sammen med de andre ingredienser? :-)

  Mvh
  Julie

 2. Laila Andersen skriver:

  Hej Laila

 3. Jette skriver:

  Hej Anne
  har lavet dine lækre karameller med et super godt resultat :D meeen her i huset synes vi dog at de er ALT for søde, kan jeg uden problemer tilsætte væsentligt mindre sukker uden at resultatet bliver dårligere ?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>