Opskriften på den hemmelige Gulerodskage

Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.

Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? :)
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.

Kagen laves sådan her

3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)

Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.

Flødeostecremen laves sådan

200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft

Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage. 

God fornøjelse og god weekend :)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

278 kommentarer til Opskriften på den hemmelige Gulerodskage

  1. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Anne,
    Jeg ville skrue 10% over for temperaturen og give den samme tid ca. :)
    Kh Anne

  2. Sussi skriver:

    Uhm, regner med at lave den til et barnedåbskagebord, men skal vist liiiige lave en prøvekage først ;)

  3. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Sussi,
    Det lyder fornuftigt ;)
    Kh Anne

  4. minh thu skriver:

    hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
    KH.
    Minh

  5. minh thu skriver:

    hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
    KH.
    Minh

  6. Cathe skriver:

    Kan man lave denne gulerodskage i muffin forme og hvor længe skal de da have

  7. Rikke skriver:

    Kan man bruge kokosolie som olien?

  8. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Rikke,
    Jeg synes, at du skal prøve :)
    Har ingen idé om hvordan smagen bliver dog.
    Kh Anne

  9. jukas skriver:

    Hej Anne :-)
    Har lige prøvet denne opskrift, men kagen var allerde færdigbagt efter ca 40 min… Ever heard of that?

  10. Marianne ettrup skriver:

    Også her var kagen færdig efter 40 min.

  11. Signe Schultz skriver:

    Den skønneste smag både i kagen og cremen :-)
    … så er at den er supernem at tilberede.
    jeg bager den i 35-40 min ved 180 grader og i bradepande.

  12. Peter svenningsen skriver:

    Hej anne

    På springgymnastik lejer med min knægt og 44 andre drenge…, og skal lave kage til dem. Super fed opskrift! Vi må snart mødes og snakke chokolade…,

    Mvh
    Peter

  13. Anne au Chocolat skriver:

    Hej Peter
    Det er godt at høre :)
    Glæder mig til at mødes med dig og tale chokolade!
    Kh Anne

  14. Clara skriver:

    Hej Anne,

    Bliver den bedre af at stå og trække i to-tre dage, eller skal den spises med det samme?

  15. Inge skriver:

    Kan man skære ned på sukkermængden? Det er meget mere end i andre opskrifter, næsten et halvt kilo. Hilsen Inge

  16. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Inge,
    Nej ikke hvis du skal have den rigtige oplevelse!
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver:

    Hej Clara
    Beklager det sene svar. Du kan sagtens bare kagen dagen før, men vent med at putte frosting på!
    Kh Anne

  18. Sabine Søndergaard skriver:

    Hej Anne

    Jeg har ikke en varmluftsovn til rådighed, hvordan ville din vejledning lyde angående denne kage i en almindelig ovn? her tænker jeg selvfølgelig på tid og temperatur :)
    Jeg glæder mig til at bage den til min mors fødselsdag!

    Hilsen Sabine

  19. Dorte Krüger skriver:

    Dette er den bedste kage – ever!

  20. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Dorte
    Det glæder mig at høre :)
    Kh Anne

  21. Mie skriver:

    Hej Anne
    Kan man lave denne i to spring forme og laegge creme imellem og ovenpaa som det ofte er paa caefer? Hvis du forstaar hvad jeg mener? :)

  22. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Mie,
    Ja det kan du i hvert fald. Rigtig god idé :)
    Kh Anne

  23. Rie skriver:

    Den lyder rigtig laekker!
    Har netop slaaet den sammen. Den er saadan rimelig flydende ikke? Eller har jeg vejet forkert med melen?

  24. Anne au Chocolat skriver:

    Hej Rie,
    Jo den er meget flydende :)

  25. Louise skriver:

    Hej Anne.

    Hvor mange pers. er kagen ca. beregnet til?? :)
    -Glæder mig til at bage den!

    Hilsen Louise.

  26. Louise skriver:

    UPS! vidste ikke der var flere sider med kommentarer, så har læst hvad du har skrevet længere oppe :)

  27. Heidi Burrack skriver:

    hejsa Anne….

    har lige siddet og set en Canadisk madprogram fra 2012 som hed…. Den første julemiddag på 3Puls og der lavede de også denne gulerodskage…. den samme som du har sat ind, men de puttet også ananas i stykker i….
    som lyder godt, tænkte bare om du ved om det vil bliver godt,

  28. Kristina skriver:

    Hej Anne, Dine kager er jo SÅ gode! Har sådan lyst til at bage den her til en fødselsdag, men pga travlhed, skal den bages en uge før og så i fryseren til selve dagen, kan den det? Altså kan den holde smagen og fugten? :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>