Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.
Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? 🙂
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.
Kagen laves sådan her
3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.
Flødeostecremen laves sådan
200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft
Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.
God fornøjelse og god weekend 🙂
signe skriver
hej Anne
Står der 450 gr brun farin? ikke en fejl? det er godt nok en sjat. Vil bare lige være sikker inden jeg går igang 🙂 hilsen Signe
Signe skriver
Hej Anne
Står der 450 gram brun farin? ikke en fejl? det er godt nok en sjat! vil bare lige være sikker inden jeg går igang 🙂 Hilsen Signe
Anne au Chocolat skriver
Hej Signe,
Det er ingen fejl 🙂
Kh Anne
Pernille skriver
Hej Anne,
Mums den ser lækker ud 🙂 Bliver den kedelig, hvis den bages dagen før ?
Kh Pernille
Malene skriver
Kan de evt laves til cupcakes istedet? 🙂
Christina skriver
Hej Anne. Den ser for lækker ud! Ved du om den kan fryses ? Og om den kan bages i muffinsforme ?
Laila skriver
Hej Hej.Hvor mange personer er kagen til? Mange hilsener Laila
Anne au Chocolat skriver
Kære Pernille,
Du kan godt bage den dagen før 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Malene
Ja 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Ja det kan du godt – til begge dele 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Laila
ca. 10-12 personer 🙂
kh Anne
Katrine skriver
Helt fantastisk kage!!
Vi har godt nok lavet vores egen version af ostecremen, men den minder meget om din. Og det er den bedste kage jeg nogensinde har smagt!
Anna Katholm skriver
Hej Anne
Hvilken type flødeost plejer du at bruge til denne type kager? Hvis den bages dagen inden, skal den så bare på køl, når den er kølet af?
Mvh Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Jeg plejer at bruge Philadelphia. Og hvis du bager kagen dagen inden, så lad den stå ved stuetemperatur og vent med at smøre glasuren på til selve dagen.
Kh Anne
Diana Brix Laursen skriver
Kan du skrive opskrift til 16 pers pga hjerneskade er jeg ikke god til omregning GOD JUL til Alle
Anne au Chocolat skriver
Kære Diana
Hvornår skal du bruge den? 🙂
Kh Anne og god jul til dig også
Sandra skriver
Hej Anne
Hvis man bager en halv portion er bagetiden så den samme?
Vh Sandra
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Det kommer helt an på størrelsen af din bageform.
Kh Anne
Michael Buchardt skriver
Lorte kage, man bliver jo afhængig af den…. KANON OPSKRIFT. 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Michael,
LOL <3
Kh Anne
Hanne M. skriver
Jeg har gået med en ubændig trang til at bage gulerodskage siden jul. I lørdags var anledningen der og jeg googlede efter en opskrift. Da jeg så at der lå en på din blog var valget nemt, dine opskrifter kan man regne med. Trods det at kagen blev en anelse branket – min ovn og jeg er ikke perlevenner – så smagte kagen fantastisk, helt genial 🙂 Selv min gulerodskage forskrækkede gemal måtte overgive sig og den er bestilt til hans fødselsdag om et par uger.
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne
Dejligt at kagen vakte glæde 🙂
Kh Anne
Jonna skriver
Hej
Kan det passe at det hele bare skal røres sammen?
Hilsen Jonna
Anne au Chocolat skriver
Kære Jonna
Det kan det nemlig 🙂
Kh Anne
Frida skriver
Kan man bruge hvid sukker istedet for brun farin, ved godt det ikk giver helt samme smag, men står desværre ikke lige og ha’ brun farin. Og hvis ja, mon så det er samme mængde?
Vh Frida
Anne au Chocolat skriver
Kære Frida
Jeg vil klart anbefale dig at købe brun farin!
Kh Anne
Rabia skriver
Hej Anne
Skal ingredienserne piskes, eller bare røres?
Vh
Rabia
Anne au Chocolat skriver
Kære Rabia
Bare røres 🙂
Kh Anne
Zahida skriver
Anne au chocolat
Tak for en dejlig smagfuldt kage , den er virkelig god. Den eneste ting synes jeg at det manglede måske en lille smule mere olie. Jeg brugte almenlig mad lavnings olie enten var det derfor der manglede olie eller ??
Kh zahida
Maria Schmidt skriver
Wow!
Verdens bedste gulerodskage!! tillod mig at “pimpe” den lidt med en teskefuld honningkagekrydderi… (havde det liggende…og nu er “honningkagesessonen” jo ligesom ovre..) elsker den krydrede smag! 😉 og bedst af alt, så synes jeg at kagen bare bliver bedre og bedre, efter at ha stået et par dage (hvis man kan holde snitterne fra den )
Taaaak Anne 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Det lyder SÅ godt 🙂
Kh Anne
Marianne Andersen skriver
Ser lækker ud. Ved du, om jeg kan fryse kagen med topping på?
🙂 Marianne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Det ville jeg ikke gøre 🙂
Kh Anne
Julie skriver
Gulerodkager kan sagtens fryses med glasuren på. Det plejer jeg at gøre og så sætte den ind i mikroen på defrost 🙂
– Julie
Julie skriver
Gulerodkager kan sagtens fryses med glasuren på. Det plejer jeg at gøre og så sætte den ind i mikroen på defrost 🙂
– Julie
Julie skriver
Gulerodkager kan sagtens fryses med glasuren på. Det plejer jeg at gøre og så sætte den ind i mikroen på defrost 🙂
– Julie
Julie skriver
Gulerodkager kan sagtens fryses med glasuren på. Det plejer jeg at gøre og så sætte den ind i mikroen på defrost 🙂
– Julie
Nadia skriver
Suveræn kage! Det kan dog IKKE anbefales at prøve at bruge fedtfattigt flødeost, det bliver ikke særlig godt 😀
Kalina skriver
Hej Anne
Det er det bedste gulerodskage, jeg nogensinde har smagt. Super smagsfuld kage, som smager endnu bedre dagen efter og dagen efter igen.
Mange tak.
Kalina
Anne au Chocolat skriver
Kære Kalina,
Det er jeg super glad for at høre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Tak for din kommentar – jeg er enig 🙂
Kh Anne
camill skriver
Elsker elsker elsker denne kage, det er klart favoritten og jeg er helt enig i, at den bliver bedre efter et par dage… hvis man kan holde fingrene fra den…
Rikke Laasby Møller skriver
Hejsa Anne,
Vil det kunne lade sig gøre, at lave en bradepandeudgave – bradepanden fra ovnen – af gulerodskagen? Skal det så bare være dobbelt portion? Skal bruge den til en fødselsdag, hvor børnehaven kommer på besøg, den skal skæres ud og pyntes til en Ninjago 😀 Derfor er det smartest, at bage hele kagen på én gang 😀 Den skal også have en omgang smørcreme 😀
Mvh. Rikke
Sofie Fogh Gustafsson skriver
Hej Anne!
Hvis der skal lavet dobbelt portion, skal den så bages længere? og hvor stor skal formen så være?
Maria skriver
Det er sjovt, jeg har faktisk en gammel opskrift på gulerodskage liggende, som minder meget om denne og som er min yndlings allerede. Jeg tror min mor har den fra en eller anden højskole, hun gik på i 70erne eller noget i den stil. Enten har den cirkuleret i mange år eller også er den blevet “opfundet” flere gange – det er jo bare den bedste gulerodskage. Men toppingen kender jeg ikke, det må jeg prøve!
Maria skriver
Hej Anne.
Kan denne dej bruges til at lave gulerods-muffins?
Står klar til at bage, men nu fik jeg lyst til at lave muffins istedet 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
De er nok bagt, men JA 🙂
kh Anne
Josefine skriver
Hej Anne :-),
Kunne rigtigt godt tænkte mig at lave denne kage.
Hvilket smagsneutralt olie bruger du ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Josefine
Beklager det sene svar. Jeg bruger for det meste vindruekerneolie 🙂
kh Anne
Anne skriver
Hej Anne 🙂
Har du et godt raad mht. bagetid hvis man ikke har en varmluftsovn?