Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.
Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? 🙂
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.
Kagen laves sådan her
3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.
Flødeostecremen laves sådan
200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft
Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.
God fornøjelse og god weekend 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Jeg ville skrue 10% over for temperaturen og give den samme tid ca. 🙂
Kh Anne
Sussi skriver
Uhm, regner med at lave den til et barnedåbskagebord, men skal vist liiiige lave en prøvekage først 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Sussi,
Det lyder fornuftigt 😉
Kh Anne
minh thu skriver
hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
KH.
Minh
minh thu skriver
hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
KH.
Minh
Cathe skriver
Kan man lave denne gulerodskage i muffin forme og hvor længe skal de da have
Rikke skriver
Kan man bruge kokosolie som olien?
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Jeg synes, at du skal prøve 🙂
Har ingen idé om hvordan smagen bliver dog.
Kh Anne
jukas skriver
Hej Anne 🙂
Har lige prøvet denne opskrift, men kagen var allerde færdigbagt efter ca 40 min… Ever heard of that?
Marianne ettrup skriver
Også her var kagen færdig efter 40 min.
Signe Schultz skriver
Den skønneste smag både i kagen og cremen 🙂
… så er at den er supernem at tilberede.
jeg bager den i 35-40 min ved 180 grader og i bradepande.
Peter svenningsen skriver
Hej anne
På springgymnastik lejer med min knægt og 44 andre drenge…, og skal lave kage til dem. Super fed opskrift! Vi må snart mødes og snakke chokolade…,
Mvh
Peter
Anne au Chocolat skriver
Hej Peter
Det er godt at høre 🙂
Glæder mig til at mødes med dig og tale chokolade!
Kh Anne
Clara skriver
Hej Anne,
Bliver den bedre af at stå og trække i to-tre dage, eller skal den spises med det samme?
Inge skriver
Kan man skære ned på sukkermængden? Det er meget mere end i andre opskrifter, næsten et halvt kilo. Hilsen Inge
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge,
Nej ikke hvis du skal have den rigtige oplevelse!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hej Clara
Beklager det sene svar. Du kan sagtens bare kagen dagen før, men vent med at putte frosting på!
Kh Anne
Sabine Søndergaard skriver
Hej Anne
Jeg har ikke en varmluftsovn til rådighed, hvordan ville din vejledning lyde angående denne kage i en almindelig ovn? her tænker jeg selvfølgelig på tid og temperatur 🙂
Jeg glæder mig til at bage den til min mors fødselsdag!
Hilsen Sabine
Simone skriver
Wauw!
Min gode ven havde bagt den til mig og jeg måtte med det samme bede om opskriften!
Super lækker kage – selvom den minder mig mere om en krydder/julekage end en gulerodskage. Men den var SÅ lækker!
Marie skriver
Hvis man skal lave til en klasse på 29, og stykkerne ikke behøves at være “rigtig store”, er det så nok at lave dobbeltportion, eller skal der laves en 3-dobbelt portion?
Dorte Krüger skriver
Dette er den bedste kage – ever!
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Mie skriver
Hej Anne
Kan man lave denne i to spring forme og laegge creme imellem og ovenpaa som det ofte er paa caefer? Hvis du forstaar hvad jeg mener? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Ja det kan du i hvert fald. Rigtig god idé 🙂
Kh Anne
Rie skriver
Den lyder rigtig laekker!
Har netop slaaet den sammen. Den er saadan rimelig flydende ikke? Eller har jeg vejet forkert med melen?
Anne au Chocolat skriver
Hej Rie,
Jo den er meget flydende 🙂
Louise skriver
Hej Anne.
Hvor mange pers. er kagen ca. beregnet til?? 🙂
-Glæder mig til at bage den!
Hilsen Louise.
Louise skriver
UPS! vidste ikke der var flere sider med kommentarer, så har læst hvad du har skrevet længere oppe 🙂
Heidi Burrack skriver
hejsa Anne….
har lige siddet og set en Canadisk madprogram fra 2012 som hed…. Den første julemiddag på 3Puls og der lavede de også denne gulerodskage…. den samme som du har sat ind, men de puttet også ananas i stykker i….
som lyder godt, tænkte bare om du ved om det vil bliver godt,
Rose Marie skriver
Hej Anne
Kan man bruge alm. rørsukker i stedet for brunfarin?
Kristina skriver
Hej Anne, Dine kager er jo SÅ gode! Har sådan lyst til at bage den her til en fødselsdag, men pga travlhed, skal den bages en uge før og så i fryseren til selve dagen, kan den det? Altså kan den holde smagen og fugten? 🙂
Jessica skriver
Skal man bruge kornene af vanille stangen
Ellen skriver
Hej Anne! Er netop ved at bage kagen, den dufter så godt inde fra ovnen! Jeg har tilsat to tsk. stødt ingefær (: jeg tror, det bliver godt (; kh. Ellen
Mette skriver
kan jeg lave cremen Idag og så smøre det på i morgen?
Stine B skriver
Tusinde tak for opskriften – har bagt den to gange indenfor sidste måned og har tænkt mig at servere den til min datters navngivning ! Fantastisk med så nem en kage, der smager fantastisk 🙂
malene skriver
Hej – er jeg blind eller bliver der spurgt rigtig mange gange til hvor mange opskriften er til og ikke svaret ? det ers agt med et smil. Jeg vil rigtig gerne vide det hvis muligt. Lyder dejlig og bager den bestemt men vil rigtig gerne vide antal?
knus
Anne au Chocolat skriver
Hej Malene,
Det kommer jo an på, hvor meget kan man spiser!
8-10 personer er et godt bud.
Venligst
Anne
Dea skriver
Hej Anne! Tror du man kan bruge fibrene eller pulpen fra gulerodsjuice til kagen i stedet for de revne gulerødder?
Anne au Chocolat skriver
Kære Dea,
Det kunne da være sjovt at prøve. Jeg glæder mig til at høre om resultatet 🙂
Kh Anne
Elisabeth skriver
Hej Anne
Tak for en helt igennem fantastisk hjemmeside, som bliver fulgt og læst med stor iver 🙂
Denne kage er blevet lavet flere gange, og hver gang har jeg måtte uddele link til din side, da folk er ubetinget begejstrede. Idag var det arbejdspladsen der klappede i hænderne.
Jeg laver den i en 26 cm rund form og ganger fyldet med 1,5 og så er der kage nok til 12 personer :o)
Mvh Elisabeth
Signe skriver
Sååå lækker! – men hvor længe kan den mon holde sig på køl med frosting und alles?
Mvh Signe
Charlotte Petersen skriver
Åh nej..! Har kagen i ovnen nu, men har først nu opdaget at gulerødderne skulle været groft og jeg har revet dem fint.. :/ nogen der ved hvilken betydning det har for kagen, og om det overhovedet har nogen..? Håber den bliver god alligevel..
jan skriver
hej med jer her inden og min kone har lige lavet den for et pr time siden og vi have gæster og de var helt vil med den gulerodskage og den var hurtigt væk
Larsine skriver
Grunden til en masse af jeres kager er færdige på 40minutter er fordi i laver den i et større fad/bradepande…. Anne skriver: Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter)
Tak for de luksuriøse kage opskrifter
Dorit Bak Lauridsen skriver
Kære Anne,
Elsker din blog, tak for det
Stine skriver
Hej Anne,
Jeg tænker at lave denne kage, men vil gerne lave rose swirls, tror du ostecremen er fast nok til det? 🙂
Reidun skriver
Hej Anne, dette er den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt, tak for opskrift
Valdemar skriver
Hej Anne.
Hvor mange personer er kagen til? Det står ikke rigtig i opskriften
Mvh Valdemar
Monica skriver
Hej
Dette er faktisk en undgå madspild kage, når jeg laver saft har jeg æble/ gulerod ” snask ” til rest ( jeg renser begge dele) og dette putter jeg i kagen i stedetfior revet gulerødder og det smager dejligt og er fedt fordi de jo ellers ville være noget jeg ville kassere.