Dejlig kaffe og en sirlig citrontærte på Coutume Café i Paris

Historierne fra min tur til Paris i slutningen af marts, skylder jeg jer flere af. Heldigvis har jeg stadig en masse at fortælle. I dag skal I høre om Coutume Café, som ligger syd for Seinen på Rue de Babylone i det 7. arrondissement. Og ganske tæt på Bon Marché og dermed også fantastisk lækre La Grande Epicerie, som lidt er madhimlen for mig.

Coutume Café går blandt mange for at være en af de absolut bedste kaffebarer i Paris. Hvis ikke den bedste. Jeg er selv ret ked af, at den først åbnede efter, jeg var kommet hjem fra min udveksling i Paris sidste efterår. Dog glæder jeg mig over dens nuværende eksistens, og jeg glæder mig til at besøge den igen snart. Forhåbentlig i juni.
På Coutume Café rister de selv kaffebønnerne i den bagerste del af det hyggelige lokale. Til dem af jer, som kan (lidt) fransk, vil jeg dele dette franske link med det fineste indlæg om kaffebaren, hvor I også kan se Probat’en i gang med bønneristningen, som var det hos Collective-drengene i Jægersborggade.

Jeg vil lade billeder tale lidt sig selv og blot fortælle jer, at vi spiste en fantastisk sirlig og syrligt sød citrontærte med marengs (tarte au citron meringuée), som Coutume Café får fra La Pâtisserie des Rêves til vores kaffe. Kristina drak en americano, og jeg fik en kenya kaffe lavet på en Hario V60, som er den hypede (med rette!) kaffetragt, vi ser på de fleste gode kaffesteder herhjemme efterhånden.

Jeg vil anbefale alle at tage forbi Coutume, hvis turen går til Paris. Man behøver ikke være nørdet kaffe afficionado for at få en fantastisk oplevelse :-)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

17 kommentarer til Dejlig kaffe og en sirlig citrontærte på Coutume Café i Paris

 1. Pernille Bigum skriver:

  Åh, det ser godt ud. Jeg skal besøge Paris den 18 maj et par dage sammen med mine 3 unger. Det er mange år siden jeg har været i Paris og jeg glæder mig sådan.
  Du må samle en lille spisebog fra Paris, men kaffe og kage må helt klart indtages her.

 2. Mette skriver:

  Sikken en dejligt sted.

  Den er straks føjet på listen i ønsket om en snarlig tur til Byernes By…… :-)

  Som Eksperternes Ekspert, Anne, så må du være den allerbedste at spørge efter, HVOR i Paris man spiser den absolut mest lækre citrontærte??? (Jeg har allerede skrevet om min favorit på bloggen, men jeg er bestemt åben for alternativer :-) )

  Mon du kom forbi G Detou?

  Nyd Tylösand!

  Kh, Mette

 3. Marie Schou skriver:

  Mmmh – det både lyder og ser lækkert ud! Jeg har søgt om at blive au pair pige i Paris fra august og frem – så gerne flere af sådanne indlæg for min skyld :D

 4. Marie Rytter skriver:

  Hvor ser det bare vidunderligt lækkert ud. Også selvom jeg ikke er den store kaffedrikker – for til gengæld er jeg den største citrontærtespiser ;) Yndlingstærten over dem alle. Glæder mig til flere madglade historier fra Paris. – og skønt billede af dig :)

 5. Marianne skriver:

  Når jeg læser dine pariser indlæg glæder jeg mig endnu mere til at sætte kursen derned mod i næste uge!

 6. Benedikte Capion skriver:

  Ser vældig hyggeligt ud :)

 7. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Pernille
  Hvor lyder det dejligt med en majtur til Paris. Bare det var mig :)

  Jeg har masser af andre gode tips til jer, så tøv ikke med at skrive end mail til mig, hvis du har særlige forespørgsler!

  Kh Anne

 8. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Mette
  Jeg nåede desværre ikke forbi, da min liste over must-see’s og must-do’s var alt for lang i forvejen :)

  Jeg ved faktisk ikke hvor man spiser de ‘rigtige’ citrontærter i Paris, men denne her var klart en af de bedste, jeg har smagt på fransk jord. Og jeg har alligevel smagt en del :)

  Kh Anne

 9. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Marie
  Det lyder bare skønt, og jeg har stadig masser af tips og tricks til Paris :)
  Kh Anne

 10. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Rytter
  Tusind tak skal du have! Citrontærter er også ren fryd, og noget jeg klart må dyrke noget mere :)

  Kram fra mig

 11. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Marianne
  Åh du må have en rigtig god tur – og husk at komme forbi Rose Bakery! Og hvis du er til andre gode kaffesteder, vil jeg lige hurtigt nævne Caféothèque nede ved Seinen og Kooka Boora ved Montmartre/sydlige Pigalle. Sidstnævnte er også et lille madparadis!

  kh Anne

 12. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Benedikte
  Det var så hyggeligt og lækkert :)
  Kh Anne

 13. Line skriver:

  Hej Anne

  Tak for endnu et hyggeligt oplæg på din fine blog, som jeg virkelig nyder at følge! – og min kæreste nyder resultatet af kagerne og alle de andre søde sager ;)

  Jeg har stadig til gode at opleve Paris! Dette oplæg får mig til at drømme mig væk til en efterårstur i Paris. Jeg vil i den forbindelse høre dig, om du kan anbefale et hyggeligt hotel i Paris, som stadig er til at betale!?

  Forårshilsner
  Line

 14. PandekagePiraten skriver:

  På et eller andet tidspunkt må jeg til Paris alene for at gå fra cafe til cafe og æde kage uafbrudt :P !

 15. Nanna Planck Drost-Nissen skriver:

  Kære Anne…..Sikken en skøn søndag morgen…en stille regn lå i luften og gav en duft af forår….himlen rødmede i det fjerne medens fuglede sang af fuld hals i deres kådhed….De majestætiske svaner lå på vandet i alt deres skønhed og mindede mig om den smukke ballet “Svanesøen” !!!! At jeg så oven i alt den begejstring…. også skulle på kaffebar i Paris …..din beskrivelse og de skønne billeder giver mig endnu mere forventning til at besøge byen, hvor jeg aldrig har været…Manden min har boet der i sine unge dage!! og taler sproget ….han oversatte linket for mig …så jeg har fået det hele med mig!!! Der er et sted inde i Malmø hvor jeg føler mig i Paris – stemningen…duften og hele sceneriet!!! er det ikke herligt. Du er så god til at beskrive stemninger …og selv uden billeder kan du aktivere billeder inde i en….God søndag

 16. Janni skriver:

  Hej Anne.
  Jeg skal en tur til Paris om et par uger, og har fundet megen inspiration til gode kagesteder her på din side – formålet med min tur er egentlig bare at nyde den, med god kaffe, kage, mad og sigthseeing :) – i den rækkefølge ;)
  Jeg skal bage en feriekage til mine kollegare på arbejdet, og det skal selvfølgelig være en frask citrontærte med marengs – kan du evt. anbefale en opskrift på sådan en sag?
  / Janni

 17. Anne au Chocolat skriver:

  Kære Janni
  Det lyder dejligt med Paris! :)
  De opskrifter jeg kender på Tarte Citron meringuée jeg kender er i kogebøger og ikke på nettet! Men jeg tror, at der er mange gode og ved at Becauseitmatters.dk blandt andet har en lækker en :)

  Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>