Chokoladekiks med Caramélia-ganache

I starten af ugen var jeg med i køkkenet hjemme hos min kollega Karen. Det var rigtig hyggeligt, og vi har søde sager på dagsordenen. Vi skulle nemlig prøve at lave en ganache på den nye Caramélia chokolade fra Valrhona, som I blev præsenteret for i fredags i forbindelse med konkurrencen. Vi tog udgangspunkt i Speculaas opskriften på s. 220 i Meyers Kager, men vi kunne ikke lade være med at pille lidt ved den. Vi byttede naturligvis Jivara chokoladen ud med Caramélia, og så valgte vi at søde ganachen med glucosesirup i stedet for honning, så den fine smag af karamelchokolade ikke blev forstyrret for meget. Til kiksedejen undlod vi ligeledes at putte appelsin og kanel i, da vi ikke ønskede at fjerne fokus for meget fra ganachen.

ca. 50 kiks
200 g koldt smør
250 g brun farin
400 g hvedemel (vi brugte den økologiske mel fra Grube&Meyer som er malet på stenkværn og lidt grovere end alm. hvidt hvedemel)
1/2 tsk fint salt
2 tsk. bagepulver
1 stort æg
2 spsk sødmælk (vi brugte fløde)

Kom smør, brun farin, hvedemel, salt og bagepulver i en stor skål og smuldr det mellem fingrene til en grynet masse (eller på røremaskinen). Tilsæt æg og sødmælk. Saml dejen, og lad den hvile kølig i 1/2 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2 mm. Læg dejen i fryseren i 20 minutter, indtil den er hård – læg den på en bakke, bageplade eller andet, der kan være i fryseren.
Forvarm ovnen til 150 grader ved varmluft. Tag dejen ud, fjern det øverste lag bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om på hovedet, og fjern det andet stykke bagepapir. Udstik cirkler eller skær firkanter på 6×6 cm. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og færdige. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.

Caraméliaganache
2 dl piskefløde
90 g glucosesirup
375 g Caramélia
50 g smør

Bring piskefløde og glucosesirup i kog i en lille gryde. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Hæld lidt ad gangen den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en emulsion, en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er indarbejdet i chokoladen. Når massen har en temperatur på 35-40 grader, så tilsæt smør i små tern, og brug en stavblender til at forfine ganachen med.
Fordel ganachen i et par engangssprøjteposer, luk dem til, og lad ganachen sætte sig i et par timer eller natten over på køkkenbordet.
Sprøjt ganachen ud mellem to kiks, klem lidt til, og server dem som små chokoladekiks. De holder sig ikke sprøde så længe, så det er en god idé at samle kiksene hen ad vejen.

Der bliver en stor portion ud af opskriften, så man kan evt. nøjes med at lave en halv i første omgang. Men ganachen kan nu bruges til meget, Karen puttede den eksempelvis på de ristede hveder forleden : )

Nedenfor kan I se chokoladekiksene in the making. Karen havde et fint kagestempel, som vi brugte til at lave firkantede kiks med og til at skrive Caramélia på dem allesammen.
Caramélia-ganachen blev i øvrigt intet mindre end fantastisk – cremet og fløjlsblød og med en fin og nuanceret smag af karamel. Den passede strålende til kiksene, som i sig selv havde en snært af karamel over sig på grund af den brune farin.

Uhm, sådan en Caramélia-chokoladekiks er altså en lille bid af himlen : )

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

25 kommentarer til Chokoladekiks med Caramélia-ganache

  1. Marie-Louise skriver:

    Ej hvor ser det lækkert ud!
    Hvor kan man få sådan et kagestempel?

  2. Benedikte Capion skriver:

    Hvor er det fint med trykket i kiksene!

  3. Jane skriver:

    Hvor er de fine, og det er en god ide med trykket. Dén ganache lyder absolut, som noget der skal prøves…Uhmmm

  4. Ann-Christine skriver:

    Kære Anne,
    Jeg har sukket over dem på instagram og nu også her :) De ser fortryllende lækre ud, så fine med stemplet i og eftersom jeg elsker, elsker, elsker karamel, så ved jeg bare at jeg vil være vild med dem.
    Jeg glæder mig super meget til at smage den nye Caramélia chokolade
    Kram fra AC

  5. Natalie skriver:

    Nejnejnej, hvor jeg dog håber jeg vinder konkurrencen, så jeg kan lave disse lækre sager! Men selv om jeg ikke vinder ønsker jeg vinderen tillykke, for så er det jo bare dem der får nydelsen i stedet for mig <3

    http://agoodiebag.blogspot.com/ kram natalie

  6. Hvor ser det awesome ud!

  7. Clara skriver:

    Hej, hvor køber du dit valrhona chokolade henne?:-)

  8. Christine skriver:

    Kære Anne,

    Du burde virkelig åbne en lille fin butik med kager og søde sager – jeg ville komme forbi så tit jeg kunne! Wauw hvor ser det altså bare alt for lækkert ud – som altid!

    Chris

  9. Teresa skriver:

    Uh, det ser lækkert ud. Kagestempel…? Det tror jeg da lige jeg skal have på ønskelisten

  10. Jane skriver:

    Jeg var lige omkring Chokolade Compagniets hjemmeside, hvor jeg mødte den smukke Caramélia Kiks. Der ser umanerlig lækker ud.

  11. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Marie-Louise

    De blev så gode :) Kageudstikkeren med stempel kan købes hos Børnenes Magasin og findes i deres webshop også!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Benedikte
    Ja, jeg var også meget betaget af Karens udstikker med stempel! Så nu har jeg selv købt mig en :)

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Jane

    Ja, den er himmelsk den ganache… jeg får lyst til den lige NU :)

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver:

    Kære AC

    Jeg er sikker på, at du vil elske Caramélia chokoladen :)

    Håber alt er vel i Aarhus!

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Michael
    TAK skal du have :)

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Clara

    Chokoladen kan købes mange steder :) Hvor i landet bor du ?

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Chris

    DU er sød!

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Teresa

    Ja, det stempel er genialt :)

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Jane

    Ja, det er ganske rigtigt! Nu ligger kiksen også dér :)

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Natalie

    TAK :)

    Kh Anne

  21. Janni skriver:

    Hvem vandt chokoladerne i din Give Away – jeg synes ikke jeg kan se det indlæg nogen steder?

  22. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Janni

    Jeg har skrevet en mail til vinderne :) Måske jeg vælger at skriver om dem i dagens indlæg, men det er endnu ikke sikkert.

    God dag.

    Kh Anne

  23. rikke skriver:

    For dælen da – er altid vild med dine opskrifter! og ja, hvor køber man stemplet henne? :-)

  24. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Rikke
    Dejligt at høre :) Du kan købe dem på http://www.bornenesmagasin.dk/ !

    Kh Anne

  25. Clara skriver:

    Jeg bor i Vejle:-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>