E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

De allerbedste æltefrie koldhævede gulerodsboller

13. oktober 2020 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Disse æltefrie, koldhævede gulerodsboller har jeg bagt de sidste par dage om morgenen til stor glæde for drengene. De er virkelig også lækre. Kaj var med til at røre dem sammen, og det var hans idé at tilsætte gulerødder til dejen:)

Bollerne er fantastisk luftige, sprøde udenpå og virkelig bløde og saftige indeni takket være de revne gulerødder, som også tilfører ekstra smag.

Æltefrie koldhævede gulerodsboller
10 stk

500 g koldt vand
8 g gær
10 g sukker
75 g fuldkornsrugmel
400 g hvedemel
10 g salt
65 g finvalsede havregryn
25 g solsikkekerner
25 g hørfrø
25 g græskarkerner
100 g gulerod, skrællet og fintrevet

Blå birkes og havregryn til toppen

Kom vand i en skål eller plastikbøtte med rigelig plads. Smuldr gær ud i vandet, tilsæt sukker og rør rundt med en ske, til det er opløst. Rør de øvrige ingredienser i til en ensartet bolledej. Dæk skålen med film eller bøtte med låg, og lad den stå på køkkenbordet i en 1 time. Stil den derefter i køleskabet natten over.

Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den ligge og stuetemperere, mens ovnen opvarmer. Varm ovnen til 240 grader varmluft med en bageplade i. Hak dejen ud til boller med en dejskraber/dejhakker. Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en metalplade/skærebræt og drys bollerne med blå birkes og havregryn. Tag den varme plade ud af ovnen og træk bagepapiret med bollerne over på den varme plade. Stil straks bagepladen i ovnen igen. Stil et ildfast fast med vand i bunden af ovnen for at skabe damp samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i ca. 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt. Afkøl bollerne let på en bagerist inden servering.

 

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Krydrede chokoladetrøfler med peanut butter, kardemomme og ristede hasselnødder
Next Post: Saftige marcipankager med kardemomme, æble og pistacier »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap