Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Brigadeiros

25. august 2013 af Anne au Chocolat 57 kommentarer

brigadeiros

Da jeg i starten af sommeren rejste på mit livs eventyr til AMMAs kakaofarm i den brasilianske delstat Bahia, blev jeg også præsenteret for idéen om at bruge den rene 100% plade til at lave de klassiske brasilianske Brigadeiros, som består af kondenseret mælk, kakaopulver og smør. Da chokolademanden Diego Badaros søde medarbejder Mariana sagde, at hun havde fundet på at lave dem på 100% pladen og rullet i hakkede kakaonibs i stedet for chokoladekrymmel, vakte det min interesse. Jeg fik lokket opskriften ud af Mariana og har nu lavet dem herhjemme. Hver gang jeg bider i en brigadeiro, bliver jeg først mødt af knasende sprødhed fra de små kakaonibs, som smager i regnskoven i Brasilien. Det vækker i hvert straks en masse varme og livslykkelige minder fra det aromatiske kakaoland. Derefter oplever jeg den mest perfekte karamelbløde konsistens indeni. Som I kan se i opskriften nedenfor, er de ikke spor kringlede at lave. De er faktisk piece of cake! Man kan også trille dem i andet end kakaonibs – f.eks. kunne jeg godt tænke mig at prøve med ristede hasselnødder, kokos eller pistacier.

Men jeg tænker dobbelt op på chokoladet livsnydelse og sundhed, når jeg triller kuglerne i de hakkede kakaonibs. Kakaonibs er nemlig rige på antioxidanter, sunde fedstoffer, en masse essentielle mineraler og en række vitaminer.

Jeg kunne godt finde på at betragte brigadeiros som store vitaminpiller 🙂

briga briga1

Til ca. 30 brigadeiros:

1 dåse sødet kondenseret mælk (350 g – vej det gerne af)
1 plade AMMA 100%
75 g AMMA kakaonibs, blendet lidt finere

Hæld kondenseret mælk i en gryde og bræk 100% pladen i stykker (dette kan gøres direkte i posen – så man slipper for at gøre et skærebræt beskidt) og kom den i den kondenserede mælk. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 10-12 minutter, til bunden af gryden kan ses, når man rører i blandingen. Hæld blandingen i en smurt form/form foret med bagepapir og køl den helt ned. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Tril kugler og vend dem i kakaonibs. Opbevarer dem på køl, til de skal nydes.

Ps. Jeg drømmer allerede om at tviste dem med Sri Lanka kanel og fintrevet appelsinskal  til jul 🙂

briga2

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: AMMA chocolate, Brigadeiros, chokoladetrøfler, kondenseret mælk

Previous Post: « Mynteis med chokostykker
Next Post: Konkurrence: Vind en tredagsbillet til Food Festival »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sabrina skriver

    25. august 2013 kl. 10:43

    Hold nu op hvor lyder det bare helt ustyrligt lækkert! De må prøves af virkelig virkelig snart 🙂

  2. Madling skriver

    25. august 2013 kl. 11:19

    De ser helt fantastiske ud!
    Jeg kan næsten smage og dufte dem, når jeg kigger på billederne.
    Det lyder som en skøn opskrift 🙂

  3. Tina skriver

    25. august 2013 kl. 11:22

    Tja… så er jeg med på at spise vitaminpiller – hvis de hedder Brigadeiros hi hi ;o) Ser gode ud – må bestemt prøves af ;o) God søndag …

  4. Annette Grandjean Ronne skriver

    25. august 2013 kl. 11:44

    Hej

    Ser fantastisk ud; kan man benytte anden 100 % chokolade end AMMA? Jeg bor i Paris, og jeg kan ikke finde en butik, der forhandler deres varer her.

  5. Mille skriver

    25. august 2013 kl. 12:04

    Vil man kunne bruge en chokolade af f.eks. 80% og få samme gode resultat, hvis nu en 100% chokoladeplade ikke lige er inden for rækkevidde :-)?

  6. Piskeriset skriver

    25. august 2013 kl. 12:07

    Var jeg ikke allerede gift, så ville jeg fri til dig på stedet, hehehe! 😀
    Alternativt må jeg selv lave en portion – og måske dele med gemalen, hvis han er rigtig, rigtig sød 😉

  7. Josefine skriver

    25. august 2013 kl. 12:16

    Uhmmmm, hvor lyder det godt og let (men kan jo ikke vente, vil smage nu!) Er smagen karamel eller chokoladeagtig? Tror du de vil gøre sig godt rullet i lakridsrodspulver?

  8. Jane skriver

    25. august 2013 kl. 15:50

    De ser vildt lækre ud. Haps! En juleudgave med appelsin lyder ekstra godt. Jeg har købt AMMA chokolade i Paris i sommer. Købte det hos La grande epicerie, men ved ikke om de har en 100%.

  9. Freja skriver

    25. august 2013 kl. 16:57

    Hvor kæber man kakaonibs?

  10. Twin Food skriver

    25. august 2013 kl. 18:41

    Er du gal hvor ser de bare monster lækre ud søde Anne!!
    Kunne godt lige spise 1.. eller 3 til dessert i aften ;-)!

    KH
    Christine

  11. Annette skriver

    26. august 2013 kl. 13:25

    Tak Jane

    Jeg prøver at kigge deroppe, har kun kigget i eget område og netsider for butikkerne

  12. Andreas Linde skriver

    26. august 2013 kl. 14:02

    Lækker lækker opskrift 🙂

    Den er nok liiidt for chokolade til mig, men jeg forestiller mig at den er rigtig lækker med pistacie og/eller hasselnødder som drys!

  13. Sysleren skriver

    26. august 2013 kl. 19:46

    Nummenum, sådan en vitaminpille ville jeg have endda meget godt af.

  14. camilla skriver

    26. august 2013 kl. 22:00

    hvor køber man sødet kondenseret mælk? 🙂 og skal der ikke tilsættes smør? 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:38

    Kære Sabrina
    Glæd dig 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:38

    Kære Madling
    De er sååå skønne 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:38

    Kære Tina

    Det lyder godt 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:39

    Kære Annette
    Jeg mener bestemt, at man kan få AMMA i Grande Ep’ i Bon Marché?
    🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:40

    Kære Mille

    Prøv 🙂 Jeg kan ikke garantere men mon ikke det er lækkert 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:40

    Kære Piske,
    Åh du smelter mit chokoladehjerte 🙂
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:41

    Kære Josefine,
    Den er chokoladeagtig – tror sagtens at det kunne være et hit med lakrids 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:41

    Kære Jane
    Tak for info 🙂
    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:42

    Kære Freja
    Du kan snart købe AMMA nibs i Magasin Mad&Vin men ellers andre hos Krydderiet i Torvehallerne 🙂

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:43

    Kære Christine
    Du er sød – jeg kunne godt spise 3 nu 🙂

    kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:43

    Kære Andreas
    100% gør hele forskellen 🙂
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:43

    Kære Sysleren
    Ja ik? 🙂
    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2013 kl. 05:44

    Kære Camilla
    Det er bare den almindelig slags, som kan købes i supermarkedet 🙂
    Kh Anne

  28. Hvadskalvibage/Mette skriver

    1. september 2013 kl. 14:46

    Jeg sidder bare og savler nu. Det ser bar så lækkert ud.

    En af de slags chokolader hvor man bare får nogle smagsoplevelser når man sætter tænderne i den

  29. Anne au Chocolat skriver

    2. september 2013 kl. 13:06

    Kære Mette
    Du har helt ret 🙂

    Kh Anne

  30. Maria skriver

    7. september 2013 kl. 12:30

    Hold op hvor smager de bare godt! Har lige lavet dem med en 80 % chokolade, og så rullet dem i lakrids. Fantastisk!

  31. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2013 kl. 11:34

    Kære Maria
    Ih hvor lyder det godt altså 🙂
    Kh Anne

  32. Dorte Overgaard skriver

    8. september 2013 kl. 20:07

    Nøj, de er jo simpelthen for lækre disse fantastiske chokoladekugler. Jeg har allerede lavet to portioner. Denne ene gang blev det med Summerbirds 90%, og jeg kunne vist ikke rigtig smage forskel. Begge ultra lækre. Og så nemt at lave.

    Jeg prøvede også at blande lidt pulveriseret passionsfrugt i mine kakaonibs til at trille nogle af kuglerne i. Det kan også godt anbefales.

  33. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2013 kl. 21:34

    Kære Dorte
    Det lyder virkeligt skønt og god idé med pulveriseret passion! 🙂
    HAPS haps haps!
    Kh Anne

  34. PiaMarie skriver

    10. september 2013 kl. 23:49

    Hej Anne

    Så fik jeg også prøvet disse – fantastisk nemme, lækre og chokolade-velsmagende:-)
    Jeg brugte Valrhonas Abinao 85 % og de blev intet mindre end perfekte!

  35. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2013 kl. 06:54

    Kære PiaMarie
    Uhm, det lyder vel nok lækkert 🙂
    Kh Anne

  36. Line skriver

    20. september 2013 kl. 08:46

    Hej Anne!
    Jeg prøvede at lave dem i går, mine chokoladekugler er dog end som meget blød karamel. Har jeg haft for lav varme eller hvad er gået galt? De kan sagtens spises og er allerede dybt afhængig af kakaonips 🙂

  37. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2013 kl. 11:49

    Kære Line
    Jeg tror, at du har varmet den søde chokolademasse op i lidt for kort tid! Godt at de stadig kan spises 🙂
    kh Anne

  38. Sofie skriver

    30. september 2013 kl. 15:37

    Er lige igang med at lave dem nu – dog med 85% og rullet i hakket chokolade og kokos, glæder mig meget! 🙂

  39. Nicoline skriver

    9. november 2013 kl. 11:47

    Kære Anne

    Hvor mange gram chokolade er der i pladen du bruger? Vil nemlig gerne lave en halv portion af en plade chokolade med mindre kakaoprocent.

    Fed blog, for resten! 🙂

  40. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 11:48

    Kære Nicoline
    Der er 80 g 🙂
    Kh Anne

  41. Monica borr'e skriver

    20. november 2013 kl. 08:39

    Kære Anne
    Når man nu som jeg bor i Vestjylland har jeg ingen ide om hvad kakaonibs eller sødet mælk på dåse er, eller hvor det kan købes. Nogle ideer?
    Tak for en rigtig god blog bruger den jævnligt til ideer.
    Mvh Monica

  42. Marianne Bæk skriver

    23. november 2013 kl. 19:59

    Hej Anne

    Først, skøn side! Jeg har ønsket mig jeres gavekort i julegave til bogen, den må jeg eje!

    Jeg har i dag lavet de her brigadeiros. Jeg brugte valrhona 64% for det var det jeg havde, og så smed jeg et par spsk. valrhona kakao i også, for at få en mørkere smag. De er trillet i kakaonips og kakaopulver – og det er himlen!
    Men de flyder ud, lidt, og holder ikke den runde form. Gør jeg noget forkert?
    Hvor lang tid varmer du din? Jeg syntes massen var rigtig sej og tyk da jeg tog den af varmen.

    Hilsen
    Marianne

  43. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2013 kl. 23:04

    Kære Marianne
    Tak for din søde søde mail!
    Jeg håber, at du får gavekortet 🙂
    Jeg tænkte, at det er fordi, at du har brugt en chokolade med for lav kakaoprocent (der er trods alt en stor forskel på 64% og 100%), men det kan også være fordi, at du har haft den for kort i gryden. Jeg varmer massen, indtil den nærmest slipper bunden. Prøv igen 🙂
    Kh Anne

  44. Marianne Bæk skriver

    27. november 2013 kl. 18:27

    Tak skal du have.
    Jeg skal klart lave dem igen, om de flyder ud eller ej. De er så fantastiske, og jeg sukker efter dem hver dag. Vores Irma er bare lukket, så jeg kan nok ikke fremskaffe 100% chokolade her i Odense.

  45. Rikke skriver

    21. december 2013 kl. 10:33

    Kære Anne. <3 din blog! Tak for den!
    Jeg søger med lys og lygte en opskrift a'la denne, men jeg vil gerne tilsætte lakrids – evt små stykker i fyldet – og overtrække med hvid chokolade…
    Egner opskriften her sig til at bygge videre på som beskrevet, synes du?
    Eller kan du anbefale en anden? Kh.

  46. Anna skriver

    21. december 2013 kl. 21:20

    Hvor ser de lækre ud! Hvor lang tid kan de holde sig og ved hvilken temperatur? Hvis jeg laver dem i morgen (søndag) vil de så stadig være lækre juleaften?

  47. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:46

    Kære Rikke
    Det lyder som en god idé! Byg endelig videre på den og lad mig vide, hvordan det går 🙂
    Kh Anne

  48. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:47

    Kære Anna
    Tak for din hilsen. Jeg var lige i New York over julen og tjekker derfor først ind på bloggen igen nu.
    Kh Anne

  49. Fru Gertsen skriver

    4. december 2014 kl. 16:25

    Hej Anne..
    Henter tit og ofte ideer på din bog – det er bare alletiders

  50. Fru Gertsen skriver

    4. december 2014 kl. 16:26

    Det var egentlig meningen jeg ville skrive, at jeg henter opskrifter og ideer fra din bLog.. Ikke bog 😉
    Jeg har vist fået besøg at ordbogs-drillenisser..

Nyere kommentarer »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap