Det’ sørme, det’ sandt, December! Det har jeg fejret ved at forsøde min morgenmad med en af de lækre, sprøde marcipan-specier.
Udover småkager holder jeg også af at lave konfekt op til jul. Alt konfekt. Fra de helt klassiske marcipansnitter med nougat til den store julekonfektroulade overtrukket med chokolade, hvor jeg ælter marcipan med praline og fylder den med hakkede agen-svesker, som har trukket i armagnac.
De to ovennævnte konfekteksempler er begge meget traditionelle. Indlægget her er også en god anledning til at vende tilbage til mere juletraditionssnak, som jeg påbegyndte med specierne lige inden Peter så skønt hyldede boeuf béarnaisen.
Hjemmelavet bounty kan virke en smule utraditionelt, men ikke desto mindre en af vores traditioner i min familie, som den perfekte afveksling til en marcipanberiget juletid.
Fremgangsmåden er lige så simpel – let og med få ingredienser – som til den klassiske marcipankonfekt, men hvis man generelt set har en hang til en kokoscremet bounty, så er resultatet her meget mere interessant og tilfredsstillende.
Tre ingredienser tages i brug: kondenseret mælk, kokosmel og lækker mørk chokolade.
Jeg kan ikke selv give jer de rigtige mål, da jeg bare plejer at blande mælk og kokos til den rette bounty-konsistens og former det til små brød, som stilles på køl et par timer, inden de skal overtrækkes med smeltet chokolade (og drysses med lidt kokos for ekstra lir)
Imidlertid men jeg fandt nogle mål her, som jeg godt kan stå indefor:
1 dåse kondenseret mælk, 300 g kokosmel, 200 g chokolade til overtræk.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Mums, de ser skønne ud. Det kunne være jeg lige blev nødt til at lave dem også 🙂
Gør det! De er så nemme men SÅ skønne 🙂
Guf! Hvor køber du kondenseret mælk henne?
Så må du lave dem Kasper 🙂 Jeg køber mælken hos grønthandlerne rundt omkring i byen. Men måske Irma også sælger den!
Ok — grønthandlere lyder som et godt bud — jeg må kigge nærmere efter næste gang, for jeg synes ikke, jeg har set nogen dåser med kondenseret mælk endnu. Men tak for tippet!
Det var så lidt Kasper! Du kan i hvert fald finde dem dér. Ellers er der (som du jo nok ved) en masse forskellige variationer af lait concentré sucré i de franske supermarkeder – alt for dåse til tube.. så køb et lager med hjem næste gang når du havner på fransk jord 🙂
Kære Anne
Uhm, det lyder lækkert med kondenceret mælk i. Jeg lavede dem sidste år, men det var vist med smør og fløde – din version lyder ekstra lækker.
Jeg har lige bagt dine marcipanspecier og lavet karameller også efter din opskrift. Begge dele er vildt skønne!
Mht. kondenceret mælk, så har jeg set dem både i Løvbjerg, Super Best – så mon ikke det findes i de fleste større supermarkeder.
Kh Hanne
Hanne, denne version er nemlig ekstra lækker men også ekstra let! faktisk er det mest krævende at skulle smelte chokolade..hehe
Hvor er jeg glad for at høre, at marcipan-specierne hitter hos dig, og at du også havde held med karamellerne 🙂
Fedt, hvis man også kan få kondenseret mælk i Super Best.. ! 🙂
Det er dog den mest vidunderlige (syndige) blog jeg er stødt ind i.
Det glæder mig at høre Hanne! Og ja, den er proppet med syndig inspiration 🙂
Kære Anne
Mums! Jeg skal lave dem i aften, og jeg er så spændt. De ser så gode ude, og min veninde, der har lavet dem i sidste uge, har varmt anbefalet dem.
Mht Kondenseret mælk. Det er ret svært at finde det i supermarkeder – selv Irma have det ikke. Men enhver grønthandler med respekt for sig selv har dem og til billige penge.
Et andet spørgsmå Anne, som egentlig hører til under “kandiserede appelsiner”. Har du nogen sinde prøvet at lave det med lime eller citroner? Jeg kunne forestille mig at lime vil give en skøn farve og syrelighed. Nogen erfaringer med det?
Vh og skønne opskrifter Erna.
Kære Erna,
Tak for dine dejlige ord!
Skriv endelig tilbage og fortæl om resultatet 🙂
Mht de syltede appelsiner, så er jeg ret sikker på at min mor har lavet dem med citron engang.. kiggede lige mine billede igennem og det her er vist citroner: http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/photo.php?pid=2975706&id=733261415 🙂 (hvis du har facebook!)
Kh Anne
Kære Anne,
Jeg har lige fulgt mine gæster ud, og i guder, det var en succes. Men jeg skal love for, at der er gods i dem. De er ikke sådan noget man tager en håndfuld af.
Jeg smider billederne på facebook first thing imorgen.
(P.s jeg kaster mig ud i citronerne imorgen og melder tilbage)
Kh Erna
Anne,
Bounty og romkugler 😉
http://ahmetspahic.blogspot.com/2009/12/hjemmelavet-kokossmovs-romkugler-og.html
Mums- det bliver en fed jul på alle måder. 🙂
Nam nam nam – Erna, det skal også være en fed jul 🙂 hehe
Hejsa
De ser bare for lækre ud, der dersens hjemmelavede bounty’er! Jeg må prøve…
Vil gerne høre, hvilken overtrækschokolade, du har brugt/hvad du anbefaler?
Tak for inspirerende blog!
Laura
Hej Laura,
Du får lige et hurtigt svar tilbage! 🙂
Ja du må prøve at lave de lækre bounty’er.
Hmm, altså jeg foretrækker Valrhona’s Caraïbe som er på 66 %! Men hvilken som helst god mørk chokolade er passende. Dog synes jeg ikke at kakaoprocenten skal over 70%, da kontrasten mellem (den bitre) chokolade og søde kokosmasse bliver for stor!
God fornøjelse
Kh Anne
Jeg lavede dem i aften, Anne. Og de er blevet så gode! Skal helt sikkert anbefale dem til mor. Verdens nemmeste slik! Og jeg brugte ikke hele den kondenserede mælk, så jeg kunne få mig en lille bitte kaffe med kondenseret mælk. Mums, det er tusind gange bedre end alverdens kaffesirupper… 🙂
Mor har forresten bagt dine specier. Dem skal jeg smage når jeg kommer hjem!
Hvis der er nogen i København der stadig leder, så har Asia Bazar på Hamletsgade (2200) en hel hylde med kondenseret mælk. De koster 15 kr pr stk.
Jeg har også lige lavet dem i aften, søde Signe 🙂
Sejt at du proppede den i kaffen – god idé!
Glæd dig til specierne og rigtig god jul!
Vi spiser morgenmad snart igen, aight ??
Hej Anne
Fandt tilfældigt denne opskrift. Den er jeg nødt til at lave, når nabokonerne kommer i næste uge. Har du nogen erfaringer med hvor lang holdbarhed, der er på dem? Ikke fordi jeg tror, der bliver nogen til overs, men fordi jeg gerne vil lave dem lidt i forvejen.
/Dorthe
Hej Dorthe,
Du kan sagtens lave dem nogle dage i forvejen 🙂
Rigtig god fornøjelse!
Mvh Anne
Hej Anne
Fik prøvet bounty’ne og de bragte lykke, men de blev klart overgået af karamellerne (også din opskrift), som jeg også fik prøvet. Lavede halv portion af hver, så det passede med en dåse kondenserede mælk, jeg havde indkøbt.
Mange tak for rigtig gode opskrifter…
/Dorthe
Nu fik jeg endelig lavet en portion i går, og de smagte pragtfuldt! På et tidspunkt må jeg sætte mig ned og læse alle dine indlæg igennem – men det bliver en dag, hvor jeg er rigtig, rigtig mæt, for ellers bliver jeg bare alt for lækkersulten af alle de spændende ting 🙂
God weekend!
Kære Piskeris, hvor lyder det hele dejligt 🙂
Rigtig god weekend og solskin herfra!
Hej Hej
Jeg får besøg af min søster i weekenden. Hun er veganer og spiser derfor ikke noget med mælk. Jeg tænker derfor på om det vil kunne lade sig gøre at lave bounty’ne med kokosmælk i stedet?
Hej Marianne
Jeg synes bestemt du skal prøve! Jeg vil glæde mig til at høre om resultatet 🙂 Alt godt, Anne au Chocolat
Jamen Anne, de er jo perfekte! Jeg elsker bounty, og de her er jo nemme og VILDT gode!
Det er de nemlig, kære Kristina 🙂
Hej Anne
Hvor længe vil du skyde de hjemmelavede Bountys holde sig? Tak for mange inspirerende og vand-i-mund skønne opskrifter, billeder og beretninger 🙂
Hilsen Maria
Kære Maria
Tusind tak for en skøn kommentar! 🙂
På køl vil jeg mene, at hjemmelavede bountys kan holde ret længe. En uges tid i hvert fald, hvis ikke mere. Men de er bedst, når de lige er lavede!
Hej.
Jeg har hørt om disse hjemmelavede bountys så mange gange. Jeg var meget heldig at “falde” over en dåse kondenseret mælk i fakta.
Så nu skal det prøves. Men jeg bliver pludselig i tvivl, for nogle steder kan jeg læse at dåsen skal koges i 4 timer inden det kan bruges. Andre steder står der ikke noget om det.
Så tænkte jeg, det ved du. Skal jeg koge mælken inden jeg blander kokos i?
Hilsen Maria
Kære Maria
Nej, mælken skal bare bruges som den er! 🙂 Når du koger den, bliver den til karamel (dulce de leche!)
God fornøjelse, du kan godt glæde dig!!
Kondenseret mælk kan nu købes i Kvickly, Føtex og Bilka. Købte min i Kvickly idag og skal i krig med Bounty som skal laves til de første adventssøndags gæster. Glæder mig.
Kære Benigne
Rigtig god fornøjelse og god første 1. søndag i advent (i overmorgen!)
🙂
MUMS!
Det bliver bedre og bedre.
De skal da helt sikkert prøves.
Kære Anne!
Tak for en fantastisk inspirerende og flot blog.
kh
Kristine
Kære Kristine
Mange tak for en fin kommentar 🙂
Kh Anne
Hej Anne!
Det her opskrift lyder for lækker.
Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår opskriften. Skal mælken og kokosen varmes?
Ellers skal mælken og kokos bare blandes sammen koldt?
Super lækker blog forresten, bliver altid fristet!
Knus og kram fra Pernille.
Kære Pernille
Kokos og mælk skal bare blandes sammen! Super simpelt 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Tak for skøn inspiration til lækkerier til både store og små. Har lige formet små bountyer og desuden lavet karamel med pistacienødder i, så nu mangler der kun lidt chokoladeovertræk imorgen, og så kan påskefrokosten godt komme an 🙂
Hej! Hvor ser de fine og lækre ud.
Hvor mange bliver der ca til ud fra sådan en portion?
Kære Stella
Tak skal du have! 🙂
Jeg kan ikke rigtig sige det, da det kommer an på, hvor store/små du foretrækker dem. Men der bliver en del 🙂
Kh Anne
Pisker man massen “i hånden” eller med/på maskine?
Kære Louise
Jeg rører det bare sammen med en ske!
Kh Anne
Hej Anne
Tak for en skøn blog – jeg nyder at følge med i dine chokoladeeventyr 😀
Jeg har et lille spørgsmål. Jeg vil gerne sende en portion bountys til min mor på hendes fødselsdag, men tror du de vil overleve turen til Nordjylland fra København? For de skal vel helst opbevares på køl?
Hilsen Linda
Kære Linda
Ja, de kan sagtens klare sådan en tur! God fornøjelse og tak for din søde hilsen.
Kh Anne
Har netop lavet dem til madklub, og de blev virkelig gode! Utrolig nem opskrift!
Valgte mælkechokolade i stedet for mørk, og kastede mig ud i temperering af denne. Tror det gik nogenlunde, for chokoladen knækkede, da man bed i den (= mums!)
Så mange tak for opskriften, Anne. Tror den næste må blive chokoladeballaden – det er jo nærmest et must, når man er tilhænger af din blog 🙂
Mange hilsner
Louise