E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lækre karameller

2. oktober 2009 af Anne au Chocolat 166 kommentarer

caramel-1

I sidste uge var jeg et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade i København, som laver alverdens lækre flødekarameller og fudge. Jeg fik en længere snak med karamelmageren og kom i den forbindelse til at tænke på de karameller, jeg plejer at lave. Karamellerne er også super lækre og bløde og chewy, og opskriften er  enkel, da den ikke kræver ikke sukkertermometer for at lykkes. Det eneste svære er at vente på, at karamelmassen stivner på køl, inden man kan skære den ud til små karameller – og smage dem.

Opskriften er:

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g

120 g smør

2 spsk honning

150 g rørsukker

(hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder, you name it..)

Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.

Her efter kan man jo vælge at overtrække dem med chokolade. Jeg hakker dem også nogle gange og bruger dem sammen med hjemmelavet vanilleis og chokolade som her på billedet:

caramelis

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: karamel, kondenseret mælk

Previous Post: « Il Dona – Københavns nye grøntsagsmekka
Next Post: Jeg photoshopper aldrig madbilleder! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    18. december 2012 kl. 09:21

    Kære Anne.

    Jeg faldt over din opskrift sent i aftes, og skyndte mig ud til den lokale grønthandler og købte en dåse kondenseret mælk – for jeg måtte bare prøve denne opskrift!

    Karamelmassen har stået på køl hele natten og er stadig helt utrolig blød – jeg går så ud fra, at massen ikke har stået længe nok på kogepladen (den stod der 14 min). Er det meningen, at massen skal koge i alle de 10-15 min? For min masse stod bare på højere varme end under sukkersmeltningen, og kogte kun det sidste minut. Ville gerne give det et ekstra skud.

    God jul!

  2. Stine skriver

    18. december 2012 kl. 12:34

    Kære Anne.

    Har tidligere i dag prøvet at poste, men da den ikke er kommet på siden endnu, prøver jeg igen. Jeg faldt over denne herlige opskrift i går, og gik straks i gang med karamel-projektet. Massen har stået på køl hele natten, og er desværre så blød, at jeg ikke kan skære nogle stykker ud. Jeg går derfor ud fra, at massen ikke har stået længe nok på blusset. Derfor vil jeg høre om det er meningen, at massen skal koge i de 10-15 minutter? Jeg skruede op for varmen efter at sukkeret var smeltet og rørte rundt i 14 min., men det var kun det sidste minut at massen kogte. Så er det måske her, at fejlen ligger? Jeg vil nemlig gerne kaste mig ud i endnu et forsøg.

    Mvh. Stine

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2012 kl. 13:18

    Kære Stine,

    Jeg har desværre ikke haft tid til at svare på din kommentar før nu. Har jo også et fuldstidsarbejde og andre ting at se til, så kan ikke være på bloggen hele tiden.

    Den skal simre hele vejen igennem. Dvs. med små bobler hele tiden. Prøv igen 🙂

    kh Anne

  4. Stine skriver

    18. december 2012 kl. 17:43

    Kære Anne.

    Det er klart! 🙂 Jeg skrev kun igen fordi jeg troede, at den ikke var blevet postet (troede sådan noget skete helt automatisk). 1000 tak for svar – jeg kaster mig over endnu en omgang.

    Mvh. Stine

  5. Kathe - Rav food skriver

    19. december 2012 kl. 23:57

    Hejsa
    Jeg skal lave karamellerne imorgen. Kan man lave karamelprøven ( 1 dråbe karamelmasse i koldt vand, der skal kunne trilles til en kugle) som, når man laver flødekarameller af piskefløde?

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 14:22

    Kære Kathe
    Det tror jeg godt, at du kan, men jeg gør det aldrig 🙂

    Kh Anne

  7. dorthe hansen skriver

    26. december 2012 kl. 07:47

    Hej anne.
    Kan man bruge sædet kondenceret mælk til karamel opskriften.
    Hilsen Dorthe.

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2012 kl. 01:04

    Kære Dorthe,
    Det er sødet kondenseret mælk, der bruges 🙂

    kh Anne

  9. Michelle skriver

    9. januar 2013 kl. 12:08

    Hej Anne.

    Kan man bruge almindelig sukker i stedet?

    KH Michelle.

  10. Michelle skriver

    9. januar 2013 kl. 12:08

    Hej Anne.

    Kan man bruge almindelig sukker i stedet?

    KH Michelle.

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:28

    Kære Michelle

    Det kan du tro ja 🙂

    kh Anne

  12. Victoria skriver

    28. juni 2013 kl. 16:48

    Skal karamellerne opbevares på køl?

  13. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2013 kl. 15:50

    Kære Victoria,
    Ja det skal de 🙂

    kh Anne

  14. Sara Christensen skriver

    10. oktober 2013 kl. 10:01

    Uhm de ser lækre ud 🙂
    Tror du at honningen kan udskiftes med lakridssirup?

  15. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2013 kl. 18:43

    Kære Sara,
    Ja, det kunne sagtens tænkes 🙂
    Kh Anne

  16. Malene skriver

    16. oktober 2013 kl. 18:50

    Har netop prøvet din super opskrift. De blev vildt lækre. Både med og uden chokoladeovertræk 🙂
    Lavede også en portion med lakridssirup i stedet for honning. Smagen var fin, men de smuldrer og er kit træls i konsistensen :-/
    Men de andre skal helt sikkert laves igen!!
    Tak en dejlig nem opskrift 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2013 kl. 20:50

    Kære Malene
    Tak for tilbagemeldingen 🙂
    Kh Anne

  18. Henriette skriver

    29. oktober 2013 kl. 10:30

    Hej Anne!
    Kan man putte chokolade-stykker i som fyld uden at det smelter helt? 🙂 og har du en knaldgod opskrift på fransk nougat?
    De bedste hilsner

  19. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2013 kl. 10:50

    Kære Henriette,
    Det har jeg ikke prøvet. Umiddelbart vil jeg nok anbefale at nøjes med at overtrække dem med chokolade. Ingen opskrift på fransk nougat – endnu 🙂
    Kh Anne

  20. Rikke Aldahl Brunsgaard skriver

    10. november 2013 kl. 16:53

    hejsa kan jeg lave disse karameller uden honning da jeg ikke kan lide smagen.
    hilsen Rikke

  21. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2013 kl. 19:26

    Kære Rikke,
    Jeg har ikke prøvet det, men du er mere end velkommen til at prøve – evt. men en anden form for sirup i stedet.
    Kh Anne

  22. Lovisen skriver

    9. december 2013 kl. 11:54

    De skal altså bare prøves, lyder så lækkert… Og vil nok også prøve med noget lakrids i…
    Men, jeg er lidt i tvivl, skal den kondenserede mælk koges alene først? Andre opskrifter med det, synes jeg jo skal koge en 3 timer før det bliver karamel.

    hilsen Lovisen

  23. Gurli skriver

    10. december 2013 kl. 23:31

    Kære Anne
    I bedste effektive husmorstil, vil jeg spørge,hvor længe karamellerne kan holde sig i køleskabet? Glædelig advent
    Kh Gurli

  24. Mia Bastrup skriver

    11. december 2013 kl. 06:52

    Hvor stor skal formen være – sådan cirka?

  25. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 07:58

    Kære Mia
    Ca. 15 x 15 cm
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 07:59

    Kære Gurli
    God stil! 🙂 Ca. i en uge!
    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 08:01

    Kære Lovisen
    Nix, den skal koge sammen med de andre ting 🙂
    kh Anne

  28. kristina skriver

    16. december 2013 kl. 14:09

    Hmm synes aldrig jeg får bløde karameller… de bliver altid hårde lige meget hvordan jeg gør det…. følger ellers opskriften slavisk 🙁

  29. Astrid skriver

    23. december 2013 kl. 23:53

    Hej Anne 🙂

    Har lavet disse fantastiske karameller adskillige gange nu og får ros hver eneste gang! 🙂

    Skulle lave dem igen i dag (til juleaften imorgen, det bliver så lækkert!) og stod med en opskrift jeg havde printet ud for længe siden. Ville lige kigge her på siden for at tjekke om alt var “up to date”. Kunne se at du har lavet “150 g farin eller rørsukker” om til “150 g rørsukker”.
    Er det fordi det bliver bedst med rørsukker eller på en eller anden måde er nemmest med rørsukker? (har brugt farin i mine hver gang så har faktisk slet ikke prøvet med rørsukker).. Bare lige så jeg ved hvad jeg skal bruge næste gang 🙂

    Mvh Astrid

  30. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:51

    Kære Astrid
    Tusind tak for din søde hilsen. Jeg var lige i New York over julen og tjekker derfor først ind igen på bloggen.
    Jeg håber, at du fandt ud af det med karamellerne 🙂
    Jeg mener nu altid at have brugt rørsukker.
    Kh Anne

  31. Anne Cathrine Kristensen skriver

    2. januar 2014 kl. 21:29

    Hej Anne!

    Har lige lavet disse lækre karameller og de er sat på køl nu håber jeg denne gang blir lykkens gang for mig! Lige et enkelt spørgsmål: skal der ligges noget over karamel massen mens de står i køleskabet?

    På forhånd tak!

  32. Anne au Chocolat skriver

    4. januar 2014 kl. 08:26

    Kære Anne Cathrine,
    Hvordan blev karamellerne? 🙂
    Kh Anne

  33. Trine skriver

    30. januar 2014 kl. 07:57

    Hej Anne

    Jeg faldt lige over den opskrift, da jeg har en dåse kondenseret mælk til at stå, som jeg ikke lige ved, hvordan jeg skal få brugt.

    Jeg har dog lige et enkelt spørgsmål til opskriften. Den honning der bruges, er det den sirups-agtige, som kommer ud af en tube (ex. Akaciehonning), eller kan der bruges alm. Honning fra glas? Hvis ikke kan det så erstattes med mys sirup?

    Hvor mange karameller får du ud af opskriften?

    På forhånd tak for svar og en skøn blog.

    Kh. Trine

  34. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2014 kl. 12:13

    Kære Trine
    Jeg beklager det sene svar. Jeg bruger normalt honning fra glas 🙂 Men tror også at honning fra tube kan bruges.
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  35. Emilie skriver

    2. april 2014 kl. 11:17

    Hej,
    Kan man bruge normal mælk istedet for kondenseret? Og hvad er Kondenseret mælk overhoved? 🙂

  36. Camilla Berthelsen skriver

    5. april 2014 kl. 19:27

    Hej Anne
    Kan der bruges tørret jordbær i karamellerne? Og skal man måske putte lidt mindre lakridssirup i, end honning? 🙂 da jeg vil prøve at lave dem..

    Knus Camilla.

  37. hans skriver

    10. april 2014 kl. 10:56

    det er altid en god ide at lave en “grundkaramel” og så røre de tørre ingredienser i efter kogningen. nødder, kakao tørret frugt osv. jeg har arbejdet som karamelkoger i 6 år

  38. Tanja skriver

    15. april 2014 kl. 21:10

    Hej Anne,
    Tror du jeg kan bruge lakridspulver istedetfor sirup i karamellen fra kondenseret mælk.?
    Jeg vil prøve at fylde mine muffins inde i midten med denne masse, men er desværre ikke så meget for denne høje karamelsmag.!
    Tror du den kunne blnede med pulveret på en stadig flydende måde….og samtidig være /blive karamel/lakrids lavet af pulver?

    Vh Tanja

  39. Anne au Chocolat skriver

    16. april 2014 kl. 09:17

    Kære Tanja,
    Jeg har aldrig prøvet det men tror godt, at det vil kunne lykkes, når du bager massen ind i en muffin.
    Held og lykke og god fornøjelse. Fortæl gerne om resultatet 🙂
    kh Anne

  40. Emilie skriver

    17. november 2014 kl. 20:47

    Kan man putte kokosmel i karamellerne?

  41. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:34

    Kære Emilie,
    Ja det tror jeg godt, at du kan 🙂
    Kh Anne

  42. Malene skriver

    24. november 2014 kl. 13:15

    Hej Anne.
    Først, tak for en masse lækre opskrifter og skøn inspiration.
    Elsker disse karameller!! Dog kunne jeg godt ønske mig at de holder længere.
    Hvis jeg pakker dem ind enkeltvis i cellofan, kan de så holde lidt længere, og i så fald hvor længe?
    Det vil selvfølgelig være en forudsætning at vi kan holde snitterne fra dem, hvilket bliver svært 😉

    Venligst Malene

  43. Anna skriver

    27. november 2014 kl. 14:30

    Hej Anne!

    Først tak for alle de lækre opskrifter du deler – der er så meget at vælge mellem og jeg vil prøve det hele!
    Nu har jeg dog valgt disse karameller, og har prøvet 3 gange uden held!
    Første portion blev for blød (op i gryden igen), anden omgang blev grynet (i gryden igen) og denne sidste portion blev for hård! Suk!
    Det er lidt af en kamp, men mit spørgsmål går egentligt på hvordan du undgår at de klistrer fast til bagepapiret? Hver gang har jeg måtte pille papiret af i små stykker, fordi karamellerne ikke ville slippe det.
    Smører du det med olie eller smør, eller er det en bestemt form for bagepapir, eller den ene side frem for den anden der skal være opad?

    Hilsen en frustreret, men stædig amatør 😀

  44. Tommy Ormstrup skriver

    21. december 2014 kl. 19:23

    Hej der. Jeg har lige prøvet at lave karamel på din måde her, og det er intet mindre end formidabelt, er kok og har efterhånden prøvet en del opskrifter på karamel, og dette er den bedste jeg endnu har prøvet, kom lidt flydende lakrids i Ca. 2 spsk. Og jamen for pokker da hvor de smager godt.

    Kh. Tommy ormstrup

  45. Ida Amalie skriver

    21. december 2014 kl. 21:14

    Hej Anne!
    Jeg har en virkelig lækker vanillerom, jeg gerne vil prøve af i nogle karameller. Tror du, man kan putte det i denne opskrift? Og hvor meget? Tak 🙂

    God jul!

    – Ida Amalie

  46. Stine skriver

    28. december 2014 kl. 11:18

    Hej Anne!

    Jeg skal lave Majas Chokolade tærte med saltkaramel til nytår, og ville bare lige høre om disse karameller bliver bløde nok til tærten?

    Godt Nytår,
    Stine

  47. Elisabeth Dahl skriver

    18. oktober 2015 kl. 16:04

    Hej
    Jeg har aldrig tidligere arbejdet med kondenseret mælk. Jeg havde en dåse til at ligge, og kogte mælken i dåsen i 3 timer igår. Nu har jeg så en lækker karamelmasse, som vi nok skal få spist noget af.

    Hvis jeg nu gerne vil lave rigtige karameller, skal jeg så starte forfra med alle ingredienserne, eller tror du det ville kunne lykkes at lave karamel ved at blande den karamelmasse jeg allerede har (af kondenseret mælk) med de resterende ingredienser?

    Elisabeth

« Ældre kommentarer
Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Flødekarameller på 20 minutter « Rav Food siger:
    21. december 2012 kl. 14:38

    […] koges i nærmest 100 år (sådan føles det ihvertfald). I år er jeg faldet over en lækker og nem opskrift fra Anne au Chocolat. Det smarte er, at den er baseret på kondenseret mælk (fås bl.a. hos indvandrer grønthandlere […]

  2. En på karamellen « Dig og Mig og MAD siger:
    21. december 2012 kl. 18:11

    […] jule-tand, kan jeg absolut anbefale at smutte over forbi Anne og lave hendes super lækre og nemme karameller. Det er slet ikke til at fatte hvor let det er at lave disse små yndlinger og jeg kan slet ikke […]

  3. Opskrift: karameliseret chocolate chunk brownie | csnabela siger:
    19. januar 2014 kl. 09:47

    […] kun bruge en halv dåse kondenseret mælk til opskriften. Så resten af dåsen vil jeg bruge til de her karameller Laver bare halv portion. Glæder mig til at prøve det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap