E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lækre karameller

2. oktober 2009 af Anne au Chocolat 166 kommentarer

caramel-1

I sidste uge var jeg et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade i København, som laver alverdens lækre flødekarameller og fudge. Jeg fik en længere snak med karamelmageren og kom i den forbindelse til at tænke på de karameller, jeg plejer at lave. Karamellerne er også super lækre og bløde og chewy, og opskriften er  enkel, da den ikke kræver ikke sukkertermometer for at lykkes. Det eneste svære er at vente på, at karamelmassen stivner på køl, inden man kan skære den ud til små karameller – og smage dem.

Opskriften er:

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g

120 g smør

2 spsk honning

150 g rørsukker

(hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder, you name it..)

Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.

Her efter kan man jo vælge at overtrække dem med chokolade. Jeg hakker dem også nogle gange og bruger dem sammen med hjemmelavet vanilleis og chokolade som her på billedet:

caramelis

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: karamel, kondenseret mælk

Previous Post: « Il Dona – Københavns nye grøntsagsmekka
Next Post: Jeg photoshopper aldrig madbilleder! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    15. november 2015 kl. 09:41

    Hej Anne

    Jeg har før prøvet denne opskrift, men massen blev simpelthen for grynet og fik slet ikke den fine karamelfarve, som på dit billede. Så jeg vil gerne vide om man skal koge dåsen inden man koger massen sammen med de andre ingredienser? 🙂

    Mvh
    Julie

  2. Laila Andersen skriver

    15. december 2015 kl. 12:24

    Hej Laila

  3. Jette skriver

    21. december 2015 kl. 09:02

    Hej Anne
    har lavet dine lækre karameller med et super godt resultat 😀 meeen her i huset synes vi dog at de er ALT for søde, kan jeg uden problemer tilsætte væsentligt mindre sukker uden at resultatet bliver dårligere ?

  4. Spisesteder-Odense.dk skriver

    24. april 2016 kl. 11:32

    Mmmmmm de ser virkelig lækre ud, og har en dåse kondenseret mælk som skal bruges.. så nu vil jeg smutte ud og købe de resterende ingredienser, og afprøve denne opskrift..
    Håber de bliver lige så lækre som de ser ud, og ikke bliver for hårde (eller knasende) som jeg nogle gange synes hjemmelavede karameller kan blive..

    God søndag.. 🙂

  5. Majbrit Smed Hansen skriver

    24. november 2016 kl. 06:47

    Hej Anne. Mine karameller stod i fryseren natten over og er fortsat meget bløde og svære at skære ud – hvad tænker du, at jeg har gjort forkert?

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:06

    Kære Majbrit,
    Hmm, de har nok ikke fået helt længe nok på komfuret. Men hvad med at bruge dem til lun karamelsovs til is eller på chokoladekage? 🙂

  7. Nanna skriver

    14. december 2016 kl. 12:33

    Tusinde tak for denne fantastiske opskrift. Lavede dem i går og de er helt vildt gode.?

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2016 kl. 17:21

    Kære Nanna,
    Det glæder mig at høre 🙂 Selv tak!
    Kh Anne

  9. Pia skriver

    16. december 2017 kl. 21:49

    Hej Anne,
    Jeg har prøvet at lave karamel til Toffee I mikroovn, har ikke noget sukker termometer.
    Jeg arbejder tit med kondenseret mælk, vil din opskrift egne sig til Toffee tror du?
    Mange julehilsner Pia ??

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2017 kl. 12:31

    Kære Pia,
    Ja det tror jeg godt! 🙂
    Kh Anne

  11. Katja Brønd skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:28

    Jeg har lavet disse karameller mange gange efterhånden.. De er også gode med lidt salt i.
    Er faldet over kondenserer mælk med forskellige smage (kaffe, jordbær, tiramisu og chokolade) som jeg vil prøve om fungerer til karamellerne.. 😊

  12. Pernille skriver

    20. december 2018 kl. 21:27

    Hej Anne.
    Vil man kunne bruge dulce de leche i stedet for kondenseret mælk? Og hvordan med sikkermængden i så fald, vil du tro?
    Bedste hilsner,
    Pernille.

  13. Ane Bøiehøj skriver

    6. august 2019 kl. 22:08

    Hej, kan man gøre noget, så de bliver mere hårde?
    De smager ellers super godt 😋
    Mvh Ane

  14. Ane skriver

    17. september 2019 kl. 15:16

    Hej,
    Jeg har lavet karameller én gang med kondenseret mælk fra en dåse og 2 gange med hjemmelavet kondenseret mælk. Da jeg lavede med kond. mælk fra dåse blev de gode.
    De to gange hvor jeg har brugt hj.l. kond. mælk er karamellerne enten blevet alt for flydende eller alt for hårde. Er der nogen der ved om det er fordi, at det er bedst at bruge kond. mælk fra dåse?
    Mvh Ane

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Karameller med fleur de sel, rosiner og hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:26

    […] af jer har garanteret allerede stiftet bekendtskab med mine karameller lavet med kondenseret mælk. Til dem som ikke kender dem endnu, er der vist ikke andet at sige end, […]

  2. Fudge med ristede hasselnødder - Anne au Chocolat siger:
    13. april 2017 kl. 11:38

    […] med ristede hasselnødder for jer her på bloggen. En simpel opskrift som tager udgangspunkt i disse karameller, jeg delte på bloggen for over 7 år siden. I denne udgave varmes karamelmassen lidt mere op, så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap