E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crème brûlée – en guddommelig dessert!

19. november 2009 af Anne au Chocolat 70 kommentarer

Ovenstående billede viser kun den halve fornøjelse ved at spise en crème brûlée. Billedet er nemlig taget inden rørsukkeret drysses  oven på cremen for derefter at blive brændt (=brûlée) til sprød karamel med en gasbrænder – en såkaldt blowtorch.
Kombinationen af den  bløde vanillecreme og den sprøde og letbrændte karamel er guddommelig. Jeg brugte også dette til at eksemplificere mit behov for både sprøde og bløde konsistenser i en dessert i mit tidligere indlæg om, hvad der gør en dessert god.
Ikke desto mindre er den vanillede creme med alle de synlige vanillekorn i sig selv en dejlig fornøjelse. Og jeg har førhen med glæde spist cremen uden den brændte karameltopping.

Vigtig info: det er min erfaring, at man_ikke_kan_lave crème brûlée på pasteuriserede æggeblommer. Oplevelsen bliver bare ikke den samme.

Jeg har gennem adskillige forsøg i tidens løb kreeret min egen opskrift på crème brûlée. Dvs. mængderne er mine egne, men fremgangsmåden har jeg lånt af den franske kok Joël Robuchon.

Opskriften her er til 4 ramekinere, som den på billedet.

3 blommer (hvis M så 4 blommer)
1 vanillestang
55 g sukker

Røres sammen med et piskeris, til sukkeret er opløst. Røre ikke piske.

110 ml sødmælk
250 ml fløde

Tilsæt

Sigt cremen og lad den hvile i en halv time (ikke på køl) og skum af for bobler. Bag ved 95grader i ca. halvanden time eller til cremen har sat sig.

Opbevares på køl indtil karamelliseringen.

Crème brûlée kan serveres solo, men går også godt sammen med eksempelvis en sorbet på nogle lækre frugter og bær.

Skrevet i: Desserter Tags: creme, dessert, fransk, vanille

Previous Post: « Chokoladeis
Next Post: Når brød er bedst! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2013 kl. 06:54

    Kære Lis
    Nej mælk og fløde skal ikke varmes op 🙂

    Kh Anne

  2. Mia M skriver

    18. oktober 2013 kl. 19:08

    Virkelig lækker og nem opskrift! Lavede det i går og det smager fantastisk 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2013 kl. 22:56

    Kære Mia,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  4. Helle Balle skriver

    31. december 2013 kl. 22:36

    Godt nytår:-)
    Jeg skriver til dig, da min ene opskrift på creme brulee er blevet væk, din har jeg , men mangler den fra een, der hedder Godte, som også skriver her på din blog.
    Jeg kan ikke finde hendes opskrift, har du den??
    Super gode og inspirere de opskrifter du har:-)
    Vh Helle

  5. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:35

    Kære Helle
    Desværre ikke.
    Godt nytår til dig 🙂
    kh Anne

  6. Bettina Falk skriver

    7. februar 2014 kl. 11:04

    Hej
    Jeg vil prøve din opskrift men til 6 personer. Kan du give mig målene til det?
    Mvh Bettina

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2014 kl. 11:12

    Kære Bettina
    Du skal bare gange opskriften med 1,5 🙂
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  8. Mette skriver

    28. februar 2014 kl. 17:47

    Hej Anne
    Jeg spiser/drikke ikke laktose kan man lave din opskrift på ren fløde? man kan ikke får laktosefri sødmælk?

    Hilsen Mette

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2014 kl. 17:52

    Kære Mette
    Ja, det tror jeg godt, at du kan!
    Kh Anne

  10. Mette skriver

    11. marts 2014 kl. 19:31

    Hej Anne

    Super så er desserten på plads til min fødselsdag 😀

    Hilsen Mette

  11. Puk skriver

    12. august 2014 kl. 19:52

    Hejsa,

    Kan man lave cremen dagen før og opbevare skålene på køl?

    Hvis jeg vil lave creme bruleen i mindre skåle, hvordan så med bagetiden?

    På forhånd tak 🙂

  12. Rasmus skriver

    17. august 2014 kl. 20:41

    Hej Anne,

    Tak for en super opskrift.
    Jeg har nu lavet den en del gange, men jeg syntes stadig at jeg har problemer med at alt vanliljen falder til bunden. Dermed får den først skål næsten ingen vanilje og den sidste skål for det hele. Gør jeg noget forkert eller har du et godt råd til hvordan jeg undgår det?

    Tak igen.
    – Rasmus

  13. Gert Thomsen skriver

    27. august 2014 kl. 11:02

    Hej Anne. Jeg har fundet din opskrift og er i gang med at prøve den. To spørgsmål. Skal det være i vandbad i ovnen og hvordan får man fordelt vanilje kornene i hele desserten og ikke kun på bunden. På forhånd tak Gert

  14. Jeppe skriver

    12. december 2014 kl. 20:05

    Hvor kommer de fine ramekiner fra??
    God weekend.
    Jeppe

  15. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2014 kl. 07:22

    Kære Jeppe,
    Jeg har købt mine i Frankrig, men man plejer at kunne få dem i Løgismose 🙂
    Kh Anne

  16. Line skriver

    21. december 2014 kl. 14:39

    Har lige rørt det sammen, bliver spændende, har aldrig lavet det før. Kan man lave det dagen før? Skal bruge den som dessert til nytår, og der er bare så meget andet at se til den dag.

  17. Henning skriver

    30. december 2016 kl. 09:54

    Har fulgt denne opskrift adskillige gange og den virker bare hver gang. Kan sagtens laves dagen før. Sæt god tid af .. de skal have lang tid i ovnen. 🙂

  18. Mona skriver

    31. december 2016 kl. 07:52

    Hej Anne

    Skal fløden og mælken ikke varmes op? Og heller ikke holde div temperaturer undervejs? Forsøgte mig med Mette Blomsterbergs…ja, det blev noget sjask :/

  19. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:23

    Kære Mona,
    Jeg har ligget syg nytåret over, så jeg har desværre først set din kommentar nu.
    Nej fløde og mælk skal ikke varmes op.
    Håber, du kom godt ind i det nye år 🙂
    Kh Anne

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Crème brûlée med ribs - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:21

    […] og frisk modspil til den ellers så fløjlsbløde og vanilleprikkede crème brûlée. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne franske dessert og kaldt kombinationen af den bløde vanillecreme og den sprøde og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap