Anne au Chocolat Madkærlighed en masse 2019-09-16T07:50:38Z https://anneauchocolat.dk/feed/atom/ WordPress https://anneauchocolat.dk/wp-content/uploads/cropped-cropped-anneauchocolat_logo-32x32.png Anne au Chocolat <![CDATA[Blåbærfyldt mazarin med hvid chokolade ganache]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20850 2019-09-16T07:50:38Z 2019-09-16T07:50:38Z

Læs mere »

]]>

Denne blåbærproppede mazarinkage med hvid chokolade ganache er så let at lave, men byder stadig på masser af wauw-faktor med sin fantastisk lækre smag og konsistens.

Bag den lige i den kommende uge:) God mandag!

Blåbærfyldt mazarin med hvid chokolade ganache
16 stk

Blåbærmazarin:
200 g sukker
200 g marcipan, revet
200 g blødt smør
4 æg
100 g mel
300 g blåbær

Hvid chokolade ganache:
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde

Lidt blåbærpulver til pynt

Blåbærmazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel i og til sidst forsigtigt blåbærrene. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen varmluft i ca. 35-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser til al chokoladen af smeltet med fløden til en ensartet ganache. Fordel på kagen og stil på køl i 3-4 timer, til ganachen har sat sig godt. Pynt evt. med blåbærpulver inden servering.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Efterårets lækreste kaffelagkage]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20820 2019-09-13T06:13:16Z 2019-09-13T06:13:16Z

Læs mere »

]]>

I samarbejde med Moccamaster

Efteråret er over os og i takt med, at det bliver koldere udenfor, får man endnu mere lyst til at hygge indenfor med lækker kage og kaffe. Det gør jeg i hvert fald. Og herhjemme brygger vi altid dejlig kaffe på vores Moccamaster maskine med friskkværnede kaffebønner. Balsam til sjælen!

Denne efterårslækre kaffelagkage, jeg serverer for jer i dag, byder på den mest fantasiske mælkechokolademousse med et fabelagtigt tvist af kaffe og en forfriskende skøn æblekompot lavet med æbler fra vores have. Der er kaffeglasur på toppen og marcipanbånd om kanterne – fordi jeg slet ikke kan lade være. Moccamaster maskinen har forsynet både mousse og glasur med den perfekte kaffesmag.

Her kommer opskriften:

Lagkage med mælkechokolade-kaffemousse og æblekompot
10-12 personer

Lagkagebunde:
3 æg, stuetempererede
115 g sukker
115 g mel
3/4 tsk. bagepulver

Æblekompot:
300 g æble, skrællet og skåret i mindre stykker
Saft af en 1 citron
60 g rørsukker

Mælkechokolade-kaffemousse:
200 g god mælkechokolade
1 blad husblas
4,5 dl piskefløde
50 ml kaffe (gerne lidt stærkt brygget)

Marcipanbånd:
150 g marcipan
80 g flormelis
15 g glukose sirup

Kaffeglasur:
145 g flormelis
5 g kakaopulver
20 ml kaffe (gerne lidt stærkt brygget)

Pynt:
Hakkede usaltede pistacier
Stedmoderblomster
Evt. lidt chokoladeperler

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme. Jeg skærer selv bundene ud i takt med, at jeg samler lagkagen.

Æblekompot:
Kom æblestykker og citronsaft i en gryde og bring i kog. Lad det koge fem minutter under låg. Tilsæt rørsukker og lad simre i 10 minutter yderligere – rør af og til.  Der må gerne stadig være lidt klumper i æblekompotten. Køl af.

Mælkechokolade-kaffemousse:
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1,5 dl piskefløde og kaffen op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme kaffe-fløde og hæld derefter kaffe-fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i chokoladecremen. Sæt på køl til, moussen begynder at sætte sig lidt, men ikke er helt fast.

Samling:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel halvdelen af æblekompotten på bunden. Hæld derefter halvdelen af den let satte mælkechokolademousse med kaffe på. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på moussen. Fordel resten af æblekompotten på og til sidst den resterende mousse. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde plus ca. en ekstra centimeter samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Kaffeglasur:
Rør flormelis, kakaopulver og kaffe til glasur.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med glasur, hakkede pistacier, stedmoderblomster og evt. lidt chokoladeperler. Den kan nu serveres nu, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20757 2019-09-03T17:57:04Z 2019-09-03T17:57:04Z

Læs mere »

]]>

Vores fine lille æbletræ byder på de lækreste syrligt søde, aromatiske og saftigt sprøde æbler for tiden. Vi nyder dem, som de er. Men de gjorde sig også super godt i denne efterårslabre kage, jeg lavede til min søde svigermors 60 års fødselsdag i går.
Mazarinkagebund, masser af æblestykker og en silkeblød mælkechokoladeganache på toppen. Simpel lykke !

Æblekage med marcipan og mælkechokoladeganache
8-10 personer

Mazarinkage og æblefyld:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
250 g æbler, i små tern
50 g rørsukker
1/2 citron, saften af

Mælkechokoladeganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
100 g piskefløde
15 g glukosesirup

Topping:
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)
Evt. tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bland æbletern med rørsukker og citronsaft i en skål og fordel på dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. De første 25 minutter tildækket med sølvpapir og de sidste 20 minutter uden. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen over kagen, pynt med Caramélia perler og stil den på køl i 2 timer inden servering.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Endnu en citronkage med marcipan og bær til Emily]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20750 2019-08-30T13:55:44Z 2019-08-30T13:54:24Z

Læs mere »

]]>

For to år siden serverede jeg denne labre citronkage med marcipan og bær for sødeste Emily og hendes mand Nikolaj i sommerhuset. De var begge vilde med den.

Siden da har Emily og jeg spist en masse kager sammen i vores kageklub ♥

I går besøgte jeg Emily og mødte hendes dejlige lille søn Kurt. Og jeg havde barselskage med. Selv samme opskrift som den, jeg linker til. Bare i rund form og bagt 10 minutter kortere. Jeg kunne ikke lade være, og den vakte glæde. Men den smager altså også bare fantastisk! 🙂

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Chokoladetrøfler med et tvist af nutella]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20741 2019-08-24T12:27:19Z 2019-08-24T12:26:10Z

Læs mere »

]]>

Smeltende-på-tungen-lækre chokoladetrøfler med det frækkeste tvist af nutella.

De er stjernegode!

Lav dem. Og nyd dem fra køl eller – endnu bedre – direkte fra frost. Smart til spontane gæster. Dem har vi en del af ♥

Chokoladetrøfler med et tvist af nutella
15 stk

Nutella ganache:
60 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 ml piskefløde
60 g nutella

Valrhona kakaopulver (reklamelink) til at trille trøflerne i

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.  Varm piskefløde og nutella op til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme nutella-fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Hæld massen i en form og dæk den til med husholdningsfilm. Lad ganachen sætte sig – det tager minimum 12 timer. Skær ganachen ud og tril den forsigtigt til kugler. Tril kuglerne i kakao og opbevar dem på køl eller frost indtil servering.

]]>
2
Anne au Chocolat <![CDATA[At gemme på lidt sommerlykke til senere tider]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20731 2019-08-19T12:27:47Z 2019-08-19T12:21:01Z

Læs mere »

]]>

Forlængelse af sommer(ferie)fornemmelsen!

Da jordbærrene var allersødest, købte Christian og drengene en masse bakker jordbær. Mange af dem blev spist med det samme, men jeg frøs også en stor del ned i portioner à 250 g, som kan bruges til is (som her!), mousser og syltetøj hele året rundt.

Det samme gør jeg i øvrigt med friskplukkede hindbær, kirsebær og brombær. Således gemmer man på lidt smagfuld sommerlykke til senere tider.

Gør I også det? ♥

Ha’ en dejlig mandag!

]]>
1
Anne au Chocolat <![CDATA[Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20717 2019-08-16T12:24:11Z 2019-08-16T12:24:11Z

Læs mere »

]]>

Sødmefulde, saftige og smørsprøde snitter med sommerens kirsebær, jordbær og nektariner (de to første har blev frosset ned, mens de var allersødest). Super simple at lave og smager skønt, som de er til en kop kaffe men kan også snildt trylles om til en laber dessert med en kugle vaniljeis på toppen. 

Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop
20 stk

Fyld:
130 g kirsebær, ustenede
130 g jordbær, skåret i mindre stykker
110 g sukker
lidt vand + 2 tsk maizena, blandet sammen
130 g nektarin, skåret i små tern

Dej til bund og top:
200 g hvedemel
130 g rørsukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt

Fyld:
Kom kirsebær, jordbær og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 5-7 minutter. Tag bærstykkerne op i skål og reducer saften til en sirup i gryden. Kom bærstykkerne tilbage i gryde og bring i kog. Tilsæt maizenajævningen, og lad det småkoge i et par minutter. Køl af.

Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine, og rør til en ensartet, smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.

Samling:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Fordel bærfyldet på bunden i formen og drys med nektarintern. Smuldr resten af dejen på toppen. Bag i ca. 30 minutter, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.

]]>
1
Anne au Chocolat <![CDATA[De bedste luksus træstammer]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20702 2019-08-09T10:04:50Z 2019-08-09T10:04:50Z

Læs mere »

]]>

Så er bloggens sommerferiepause forbi, og jeg serverer de lækreste træstammer for jer i dag, som byder på masser af saftig chokoladesmag, aromatisk rom og sødmefuld marcipan i den allerfineste forening. En virkelig god måde at bruge en rest chokoladekage (her brownie) på – hvis den slags forekommer hos jer:)

Hvad har været den bedste dessert, is eller kage, I har sat tænderne i denne sommer? Fortæl ♥

Træstammer
4 stk

Træstammefyld
250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj (solbær- og brombærsyltetøj kan også bruges)
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver

Marcipanovertræk:
140 g marcipan
70 g flormelis
15 g glukosesirup

Pynt:
40 g god mørk chokolade chokolade
Tørrede spiselige blomster

Træstammefyld:
Rør alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller i fryseren i 10-15 minutter og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i 4 stykker.

Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen. Pensl lidt chokolade på toppen og drys med tørrede blomster. Stil træstammerne på køl til de skal spises.

]]>
6
Anne au Chocolat <![CDATA[Jordbærlagkage]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20671 2019-09-03T18:00:37Z 2019-07-05T20:15:24Z

Læs mere »

]]>

At sætte tænderne i denne jordbærlagkage er som at tage en bid af sommeren.

Den byder på fnuglettte lagkagebunde lagt sammen med en silkeblød, luftig & sødmefuld jordbærmousse omringet af marcipan samt Dulcey ganache og masser af friske jordbær på toppen.

En række delikate smagsudtryk i fineste forening.

I kan tro, at den har bragt stor lykke herhjemme i dag!

Jordbærlagkage
8 personer

Lagkagebunde:
2 æg, stuetempererede
75 g sukker
35 g mel
1/2 tsk bagepulver
40 g mandelmel

Jordbærmousse:
250 g jordbær, friske eller frosne, skåret i mindre stykker
80 g sukker
½ vaniljestang, korn af
2 blade husblas
3 dl piskefløde

Dulcey ganache
100 g Dulcey 32% fra Valrhona (reklamelink)
50 ml piskefløde
5 g glukosesirup

Marcipanbånd:
100 g marcipan
50 g flormelis
10 g glukosesirup

Pynt:
Jordbær
Evt. skovjordbær
Dulcey perler (reklamelink)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (18 cm i diameter) med bagepapir. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine, hvis du har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Vend tilsidst mandelmel i. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 20 minutter i ovnen. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen. Lad kagen køle helt af.

Jordbærmousse:
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad det småsimre i 3-5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si al saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i jordbærsaften ad 2-3 gange.

Samling:
Brug en savtakket kniv til at dele lagkagebunden i to. Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Kom jordbærrene fra sigten oven på bunden. Hæld derefter jordbærmoussen på. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Dulcey ganache:
Hak Dulcey chokoladen helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter, og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløden er blandet med chokoladen. Lad ganachen stå i 3-5 minutter.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med ganache, jordbær og Dulcey perler. Server lagkagen nu eller stil den tilbage på køl et par timer inden servering.

]]>
6
Anne au Chocolat <![CDATA[Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20663 2019-09-03T18:04:45Z 2019-07-01T11:52:31Z

Læs mere »

]]>

Juli måned starter godt med denne bedstefars skæg kage i moderne klæder. Eller sommerklæder? I hvert fald er den fyldt med syrligt søde ribs fra vores have, og bunden er blevet forkælet med knasende aromatiske pistacier og citron. Perfekt til eftermiddagskaffen på terrassen, altanen eller på et tæppe i haven.

Jeg høstede resten af bærrene på vores lille ribsbusk til denne kage, og derfor blev det en lidt lille – men lækker! – sag. Men opskriften kan jo snildt ganges op ♥

Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs
6-8 personer

Kagedej:
60 g smør, blødt
60 g sukker
1 æggeblomme
75 g mel
1/4 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
25 g usaltede pistacier, fintblendet
1/4 citron, fintrevet skal af

Ribsfyld:
90 g ribs
10 g sukker

Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Kagebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet. Vend pistacier og citronskal i dejen. Kom dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 15 minutter. Tag kagen ud af ovnen og skru op til 200 grader varmluft.

Ribsfyld:
Vend ribs med sukker og fordel på kagebunden.

Marengs:
Pisk æggehviden stiv i en ren skål, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Fordel marengs på kagebunden med ribs. Bag kagen i 12 minutter, til den er gylden.

Lad kagen køle af i formen og nyd den derefter.

]]>
3