Anne au Chocolat Madkærlighed en masse 2018-04-18T11:35:28Z https://anneauchocolat.dk/feed/atom/ WordPress https://anneauchocolat.dk/wp-content/uploads/cropped-cropped-anneauchocolat_logo-32x32.png Anne au Chocolat <![CDATA[Rabarbertærte med frangipane]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18672 2018-04-17T10:46:43Z 2018-04-17T10:34:32Z

Læs mere »

]]>

I sidste uge kom Christian hjem med et stort bundt rabarber fra Torvehallerne. De første rabarber er et fantastisk farvefint forårstegn, og for mig noget helt særligt hvert eneste år. En del af dem brugte jeg til denne velsmagende rabarbertærte med mandellækker frangipane. Serveret nybagt med cremefraiche til. Den vakte glæde hos vores venner og næsten-naboer Rikke og Martin, som var på besøg til kaffe og hygge med deres skønne datter Ida på 9 måneder i torsdags. En af de store glæder ved at være rykket til Trekroner i rækkehus er alle de nye bekendtskaber og ikke mindst venskaber, vi har fået os. Alle snakker med alle, og vores børn leger sammen på kryds og tværs. Helt vildt dejligt!

Rabarbertærte med frangipane
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rabarberfyld:
300 g rabarber
250 ml vand
100 g sukker

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
2 æg

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. En almindelig tærteform kan også bruges. Stil på køl, mens frangipanen laves.

Rabarberfyld:
Skyld rabarberne og skær dem et stykker à ca. 3-4 cm. Kom vand og sukker sammen i gryde og bring i kog. Når sukkeret er opløst, kom da rabarberne i sukkerlagen. Lad det småsimre i 2 minutter. Tag rabarberne op af sukkerlagen og reducer sukkerlagen til en sirup, som hældes over rabarberne.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Fordel rabarberstykkerne på frangipanecremen. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Køl helt af og server den med creme fraiche eller flødeskum til.
]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Forårsfin mandelkage med hindbærmousse]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18658 2018-04-13T06:30:34Z 2018-04-13T06:24:51Z

Læs mere »

]]>

Min mand havde fødselsdag forleden, og denne forårsfine og aromatiske mandelkage med forfriskende, silkeblød og syrligt sød hindbærmousse stod på menuen til dessert. Solen strålede hele dagen, og Kaj forstod ikke helt, hvorfor det var far, som skulle have gaverne ♥

Ha’ en dejlig fredag! 

Mandelkage med hindbærmousse
8-10 personer

Mandelbund:
90 g mandler
40 g digestive kiks
75 g sukker
2 æggehvider
1/2 vaniljestang
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
30 g smør, smeltet og afkølet

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Pynt:
ekstra hindbær
spiselige blomster
chokoladeperler
pistaciernødder

Mandelbund:
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en minihakker. Hæld mandelmelet i en skål. Kom digestive kiks i minihakkeren og blend dem helt fint. Tilsæt dem til mandelmelet i skålen. Rør derefter sukker, vaniljekorn, bagepulver og salt i. Vend æggehvider i og tilsidst det smeltede smør. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag i 25 minutter ved 175 grader varmluft til den er fin gylden. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Stil moussen på køl i en times tid, til den har sat sig lidt og fordel den derefter på hindbærrene og mandelbunden. Stil på køl i 3 timer inden den skal nydes. Pynt kagen umiddelbart inden servering.


 

]]>
6
Anne au Chocolat <![CDATA[Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18649 2018-04-11T06:38:37Z 2018-04-11T06:38:37Z

Læs mere »

]]>

Små saftige gulerodsmuffins med en cremet og letsaltet peanut butter chokoladetopping, som smelter på tungen. Jeg lavede dem i går til min kære veninde Salma, som kom på besøg til en kop kaffe. Hun kan ikke tåle laktose, som jeg måtte kreere noget uden. Det blev til disse dejligheder, som ud over at være laktosefri holder sig friske og lækre i mange dage. Jeg havde ikke mere brun farin til kagen, så jeg byttede de 300 g brun farin ud med 150 g sukker og 150 g mørk sirup, og det gik så fint.

Kagerne var et hit, og det samme var kaffehyggen naturligvis ♥

Gulerodsmuffins med peanut butter chokoladetopping
15 stk

Gulerodsmuffins:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
150 g sukker
150 g mørk sirup
100 g mel
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
200 g revet gulerod
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
90 g god mørk chokolade
90 g creamy peanut butter
10 g glukose sirup

Muffins:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel dejen i muffinsforme (papirforme eller silikoneforme). Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Kontroller om de muffins er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.

Topping:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med peanutbutter. Smelt sammen over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovnen. Tilsæt glukosesirup til sidst. Fordel toppingen på muffins med det samme eller lad den evt. sætte sig en smule på køl inden. Drys med pistacier og evt. lidt tørrede rosenblade. Opbevar kagerne være stuetemperatur.


]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Tærte med peanut frangipane, cremeux og mangopuré]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18635 2018-04-09T13:45:05Z 2018-04-09T09:04:35Z

Læs mere »

]]>

I weekenden kom foråret, og denne tærte komplimenterede solens lune stråler så smukt i smag og udseende. Smørsprød mørdej, saftig frangipane med det dejligste knaselag af saltede peanut samt en silkeblød mælkechokoladecremeux og en fabelagtig fin mangopuré, hvis farve, konsistens og velsmag gør mig glad i låget.

Jeg lavede cremeuxen dagen før resten af opskriften, så selve tærten var helt nybagt, lige afkølet og SPRØD i sit smagsudtryk ved servering. Man kan sagtens bage tærten dagen før, og tærten er også vanvittig lækker på anden- og tredjedagen (hvis den ikke er spist for længst ♥), men bare aller-allerbedst samme dag, den er bagt.

Tærte med peanut frangipane, cremeux og mango puré
6-8 personer

Cremeux:
150 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
3 æggeblommer
20 g sukker, gerne bagesukker
100 ml piskefløde
100 ml sødmælk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g fintblendede mandler (eller mandelmel)
2 æg
60 g saltede peanuts

Mangopuré:
150 g mango
Saft af 1/2 citron
75 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang

Pynt:
Lidt ekstra peanuts
Spiselige blomster

Cremeux:
Hak chokoladen helt fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let sammen. Varm fløde og mælk op til kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks mælkeblandingen over æggene i én omgang og pisk grundigt med piskeris imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte over chokoladen. Rør i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil cremeuxen er fint ensartet og blank. Stavblend derefter cremeuxen – jeg hælder cremen i det høje glas/målebæger, som hører til stavblenderen, som jeg synes er bedst til at undgå luftbobler i cremen. Stil cremeuxen i køleskabet natten over.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl, mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmel/fintblendede mandler i og tilsæt æggene et ad gangen. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med finthakkede peanuts. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.

Mangopuré:
Hak mangokødet fint og kom det i en gryde sammen med citronsaft, sukker og vaniljekorn. Kog helt mør i ca. 8-10 minutter og stavblend. Køl puréen helt ned og opbevar den gerne på køl i et par timer.

Samling:
Fordel cremeuxen på tærten og fordel små skefulde mangopuré ovenpå og pynt med peanuts og blomster. Server straks eller stil på køl indtil servering.

Ps. brug de fire æggehvider til denne forårsfine fragilitémarengs eller pavlova.


]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Lagkage med hindbær og chokoladekagecreme]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18616 2018-04-06T13:04:26Z 2018-04-05T17:35:51Z

Læs mere »

]]>

Min morfar elsker kage til kaffen, og i eftermiddags serverede jeg denne lagkage for ham og hans veninde Irene, da de var besøg. Ret simpel men helt perfekt. Svampede og lette lagkagebunde, syrligt sød hindbærcoulis med vanilje og et tvist af citron, flere friske hindbær samt hovedrolleindehaveren i lagkagen: det genialt lækre chokoladefyld lavet af chokoladekagecreme vendt med letpisket flødeskum. Plus en masse dejlig “krymmel” på toppen.

I går aftes bagte jeg lagkagebundene, lavede hindbærcoulisen og chokoladekagecremen, så lagkagen blot skulle samles i dag.

I øvrigt kan jeg vist roligt sige, at lagkagen begejstrede vores søde gæster – og resten af bordet.

Lagkage med hindbær og chokoladekagecreme
12 personer

Lagkagebunde:
4 æg, stuetempererede
150 g sukker, gerne Bagesukker
150 g mel
1 tsk bagepulver

Hindbærcoulis:
225 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Chokoladekagecreme:
70 g god mørk chokolade
265 ml sødmælk
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav gerne marengs af hviderne eller brug pasteuriserede)

Øvrigt:
3 dl piskefløde
2 bakker friske hindbær, skyllede
Glasur
Chokoladekugler
Marengs
Crumbleknas
Salade de fleurs fra Mill&Mortar

Lagkagebunde:
Beklæd bunden af en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og smør siderne med smør. Tænd ovnen for 190 grader varmluft. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter, så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i ca. 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme.

Chokoladekagecreme:
Hak chokoladen ultrafint. Varm mælken op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt straks chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt (gerne med et piskeris), indtil chokoladen er helt smeltet. Kom æggeblommer, sukker og maizena i en skål. Pisk det hele godt sammen til en luftig konsistens. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen, og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl.

Hindbærcoulis:
Varm hindbær, sukker, vaniljekorn og citronskal op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.

Samling af lagkagen:
Kom første lagkagebund på et fad og smør halvdelen af hindbærcoulisen ud på bunden. Pisk chokoladekagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet igen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt i chokoladekagecremen. Fordel halvdelen af chokoladecremen på bunden med hindbærcoulis. Kom næste lagkagebund på. Fordel resten af hindbærcoulisen på samt resten af chokoladecremen. Fordel en god håndfuld hindbær ovenpå. Kom sidste lagkagebund på toppen. Pynt med glasur, resten af hindbærrene, crumbleknas, marens, chokoladeperler – eller hvad I har lyst til ♥

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Stikkelsbærtrifli]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18611 2018-04-03T10:49:03Z 2018-04-03T10:49:03Z

Læs mere »

]]>

Havde I også fantastisk solstrålende vejr i går på påskens sidste dag? Vi nød solens lune og var udenfor i det blå det meste af dagen. Jeg tænkte: nu er den der. Nu er foråret kommet for at blive! Men ak nej, i morges vågnede vi til mere sne. Lunefulde danske vejr!

Jeg serverer en del sommerlige søde sager for jer på bloggen for tiden, fordi mit sind længes efter sommer – og gerne bare en god portion forår i første omgang. I dag får I en simpel men suveræn stikkelsbærtrifli, som er en allertiders dessert. Lavet med stikkelsbær på frost, som fungerer så fint (for mig i hvert fald) og giver mig det boost af sommersmag, jeg har brug for.

Dog glæder jeg mig helt tosset meget til alle de saftige og sødmefulde danske bær, som vi skal plukke i sommerhushaven, købe i supermarkedet og på landet. Det er selvfølgelig det aller-aller-allerbedste!

Stikkelsbærtrifli
4 personer

400 g stikkelsbær
150 g sukker
1 vaniljestang, tømt for korn

Crumble eller hjemmelavede makroner
Letpisket flødeskum
Evt. lidt hvide chokoladeperler

Bring stikkelsbær, sukker og vaniljestang og -korn i kog i en gryde, og lad det koge i 10-15 minutter, til stikkelsbærrene er møre men ikke helt udkogte. Køl af. Læg stikkelsbærkompotten, flødeskum og crumble/makroner lagvis i portionsglas og server straks eller stil på køl i en times tid.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Hjemmelavede chokolade påskeæg]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18603 2018-03-28T20:07:27Z 2018-03-28T20:05:34Z

Læs mere »

]]>

Simple men suverænt lækre påskeæg, som vinder på den gode smag, dejlige chokoladeknæk og smeltende-på-tungen skønne ganache. Glimmer på og nyd dem!

God påske ♥

Påskeæg
12 stk

Mælkechokoladeganache
200 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
10 g glukosesirup
125 ml piskefløde

Overtræk:
200 g smeltet og tempereret mørk chokolade, jeg brugte Itakuja 55% fra Valrhona med lækre passionsfrugt-noter, men brug en hvilken som helst god mørk chokolade.
Pink støv og gulv støv fra Mill&Mortar

Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til det samler sig fint. Stavblend ganachen og lad den sætte sig på køl, indtil den kan trilles til påskeæg uden at smelte i hænderne. Gerne natten over.

Tril påskeæg og stil dem tilbage på køl, mens chokoladen smeltes og temperes. Overtræk påskeæggene med chokoladen og lad den størkne helt, inden den pensles med guldstøv og pink støv. Opbevar på køl indtil servering.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Cremefraiche brombær tærter]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18593 2018-03-27T09:40:34Z 2018-03-27T09:38:36Z

Læs mere »

]]>

Folk spørger tit, hvad jeg får min inspiration fra. Den finder jeg mange steder, men alleroftest ved at kigge i køleskabet. Min mand driller mig på den kærlige måde med, at jeg altid kan kreere en opskrift ud fra, hvad køleskabet gemmer på, og hvad der skal bruges først. Ment på en taknemmelig måde fordi han lige som jeg værdsætter, at vores mad og råvarer ikke går til spilde men når at blive brugt, mens de er friske og lækre.

I dette tilfælde havde jeg en rest af den fuldfede cremefraiche, som i et par dage kiggede på mig, hver gang jeg åbnede køleskabet. Jeg havde også par rester tærtedej i fryseren herfra og herfra, samt de sidste frosne brombær fra sommerhushaven. Det blev til disse smørsprøde små tærter med et forfriskende, cremet og saftigt cremefraiche fyld og lækre aromatisk brombær.

Virkeligt vellykkede og vigtigst: vanvittigt velsmagende ♥

Cremefraiche brombær tærter
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Brombærcoulis:
60 g brombær, friske eller frosne
55 g sukker

Cremefraiche fyld:
175 g cremefraiche 38%
50 g flormelis
1 æg
20 g mel
50 ml piskefløde
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl.

Brombærcoulis:
Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 7-8 minutter, til det tykner let. Hæld brombærrene i en skål til afkøling.

Cremefraiche fyld:
Pisk cremefraiche og flormelis sammen med et piskeris. Pisk ægget i og derefter mel, piskefløde og citronskal.

Samling og bagning:
Fordel cremefraiche fyldet i tærtebundene og kom et par skefulde brombærcoulis ovenpå. Brug en lille kniv til at lave swirl effekten. Bag ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem gerne køle helt af i et par timer, inden de nydes. Og kom dem gerne på køl.


]]>
2
Anne au Chocolat <![CDATA[Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade til kageklubben]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18577 2018-03-24T10:04:07Z 2018-03-24T10:00:43Z

Læs mere »

]]>

God lørdag formiddag, folkens. Jeg håber, at I nyder weekenden.

Jeg deler i dag opskriften på en genial lækker tærte, som består af den smørsprødeste tærtebund fyldt med saftig frangipane med masser af mandelsmag, mælkechokoladesødme og friskhed fra brombær og hindbær. Og med rigelige mængder af den fuldfede cremefraiche til. Tærten vakte glæde i kageklubben med min søde Emily i går, som denne gang var en home edition. Hjemme hos Emily ♥ Den hyggeligste kagetradition proppet med velsmag, livsnydelse, venindetid, grin og tanker. Det kan anbefales!

Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (jeg brugte 60 g mandelmel og 20 g helt finthakkede mandler)
2 æg
80 g god mælkechokolade

Fyld:
50-60 g brombær, friske eller frosne
50-60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl, mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Tryk brombær og hindbærrene forsigtigt ned i dejen og drys med mandelflager. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af, og nyd den gerne med en fuldfed creme fraiche til.

]]>
14
Anne au Chocolat <![CDATA[Brombærmousse med appelsin]]> https://anneauchocolat.dk/?p=18565 2018-03-22T19:07:50Z 2018-03-22T13:00:17Z

Læs mere »

]]>

Foråret lader stadig vente på sig, og vi vågnede i dag til endnu en snedækket vinteragtig morgen. Heldigvis fandt jeg en pose brombær fra vores sommerhushave i fryseren og tryllede disse simple brombærmousser med et aromatisk fint tvist af appelsin frem på nul komma fem. Så blev alt lige lidt dejligere igen.

Ha’ en fin torsdag ♥

Brombærmousse med appelsin
4 portioner

225 g brombær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1/2 øko appelsin
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Forslag til pynt:
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler
Brombær
Marengs
Crumbleknas 

Kom brombær, sukker, vaniljekorn og -stang samt appelsinskal i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Fordel brombærrene fra sigten i bunden af de fire glas. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel brombærmoussen i de fire portionsglas og stil på køl i 2-3 timer inden servering.

]]>
2