Anne au Chocolat Madkærlighed en masse 2019-02-16T14:09:32Z https://anneauchocolat.dk/feed/atom/ WordPress https://anneauchocolat.dk/wp-content/uploads/cropped-cropped-anneauchocolat_logo-32x32.png Anne au Chocolat <![CDATA[Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20360 2019-02-16T14:09:32Z 2019-02-16T13:45:37Z

Læs mere »

]]>


Så fik jeg endelig bagt årets første fastelavnsboller, og fordi det pludselig blev lidt spontant, så jeg ikke fik tjekket køle- og køkkenskabe, inden jeg gik i gang, måtte jeg “nøjes” med at lave disse, selvom intentionerne i første omgang var lidt anderledes. Men de blev SÅ gode og fyldt med lækker vaniljecreme og chokolade. Et ret så simpelt smagsudtryk – men ren velsmag! Jeg glaserede dem helt nybagte, som giver en dejlig smag og et skinnende smukt udseende, og så byttede jeg den normale glasur ud med chokoladetopping. Et stort hit hos både store og små gæster, der var på besøg i går.

Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
15 stk

Dej:
120 g smør
175 ml mælk
35 g gær
2 æg
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Vaniljecreme:
175 ml sødmælk
1/2 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))

50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% (reklamelink)

Glasering:
50 ml vand
50 g sukker

Pynt:
100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% (reklamelink)
15 g smør
Tørrede rosenblade, pistacier

Dejen:
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål eller gerne i en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt derefter mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.

Samling af fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet, vend den da ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på. Skær dejen i 15 firkanter (se billedet nedenfor). Kom et stykke chokolade på hver firkant og 1 spsk vaniljecreme. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45-55 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.

Pensl de hævede boller med lidt mælk (sammenpisket æg eller æggehvide kan også bruges) og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imellemtiden vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.

Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Smelt den mørke chokolade i en skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag chokoladen af varmen og rør smør i. Fordel af lille skefuld af chokoladetoppingen på hver fastelavnsbolle og pynt med rosenblade og pistacier. Nyd dem helt friskbagte!

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Fristende fastelavnsboller]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20350 2019-02-11T12:03:28Z 2019-02-11T12:03:28Z

Læs mere »

]]>

Fastelavnsbollesæsonen er godt i gang, og jeg guffede tre i sidste uge. Det har dog langt fra stillet appetitten, og jeg må selv i gang med at bage fastelavnsboller igen. For to år siden bagte jeg disse klassiske med creme og remonce. Sidste år blev det til disse med kirsebær, nougat og pistacieremonce. Begge opskrifter er SÅ lækre, men jeg har lyst til at prøve noget nyt. Har I nogle forslag til, hvad jeg skal fylde fastelavnsbollerne med i år?


]]>
4
Anne au Chocolat <![CDATA[Bag en chokoladet vinterferiekage og nyd en god kop kaffe til]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20332 2019-02-08T08:46:50Z 2019-02-08T08:46:50Z

Læs mere »

]]>

I samarbejde med Moccamaster

Vinterferien står for døren, og hvis den skal holdes hjemme, synes jeg klart, at I skal lave denne dejlige chokoladekage, som er et hit for store og små – både at bage og smage.

Herhjemme hos os rimer vinterferietid på hygge, spontane planer, masser af leg i børnehøjde og generelt at komme ned i gear. Og naturligvis rigelige mængder af friskkværnet kaffe brygget på vores Moccamaster, som laver fantastisk god kaffe gang på gang.

Jeg skrev om mit forhold til Moccamaster i indlægget her, og det er en sand kaffekærlighedsaffære, som ikke er blevet mindre af, at jeg er blevet introduceret til denne utroligt flotte og elegante maskine i mat sort. Den passer bare perfekt til vores køkken. Maskinen har auto-sluk, så den automatisk slukker efter 40 minutter, og den automatiske drypstop-funktion gør det nemt for dig hurtigt at skænke en kop kaffe.

Den maskine er en sikker kaffevinder!

Så tag børnene med i køkkenet og bag en vinterferiekage med en kærlig kop kaffe til. Slip kontrollen fri, omfavn køkkenbordsrodet for en stund for børnehyggens skyld og lad det være en leg at være i køkkenet sammen.

Denne kage er dejlig simpel og byder på en lækker, sødmefuld chokoladesmag med noter af karamel fra den brune farin samt en cremet mælkechokoladeflødeskum. Kagen er i øvrigt en genial morgen-lege-aktivitet, da den har godt af at stå på køl en håndfuld timer, og så kan den nydes om eftermiddagen med endnu en god kop kaffe til.

Vores ældste søn Kaj på fire år valgte toppingen, og kun fantasien – samt måske smagsløgene – sætter grænser for, hvad man kan pynte kagen med.

(OBS: Kagen kan selvfølgelig også sagtens laves uden børn i køkkenet:))

Chokoladekage med mælkechokoladeflødeskum
10 personer

Chokoladekage:
150 g god mørk chokolade
200 g smør, blødt
300 g brun farin
2 æg
180 g mel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Mælkechokoladeflødeskum:
150 g god mælkechokolade
220 ml piskefløde

Valgfri topping  (kun børnefantasien sætter grænserne)

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Lad den smeltede chokolade køle let af. Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Vend den smeltede chokolade i.  Vend til sidst mel, kakaopulver, bagepulver og salt i og rør godt rundt. Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen i 45 minutter. Køl den af og lad den sætte sig på køl i en håndfuld timer.

Mælkechokoladeflødeskum:
Hak mælkechokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i den smeltede chokolade. Fordel på chokoladekagen og pynt med topping.  Server straks!

]]>
2
Anne au Chocolat <![CDATA[Luftige pandekager med yoghurt]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20321 2019-01-28T13:50:12Z 2019-01-28T13:45:36Z

Læs mere »

]]>

Luftige, tykke pandekager med en dejlig frisk smag af yoghurt. De er lavet på nul komma fem og er perfekte til morgenbordet eller som eftermiddagsnack. Jeg serverer dem for ungerne. Mandagslykke!

Pandekager med yoghurt
10 stk

150 g mel
2 tsk bagepulver
25 g sukker
lidt vanilje
et nip salt
1 æg
250 g yoghurt naturel
Lidt smør til stegning

Rør mel, bagepulver, sukker, vanilje og salt sammen i en skål. Tilsæt æg og yoghurt og rør/pisk til dejen er ensartet. Steg pandekager på en pande i lidt smør. Nyd dem lune.

]]>
0
Anne au Chocolat <![CDATA[Marcipankage med pære og mælkechokolade]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20311 2019-01-26T20:47:55Z 2019-01-26T10:48:47Z

Læs mere »

]]>

Denne opskrift får mit kagehjerte til at slå flik-flak af glæde. Den er helt vildt simpel og smager samtidig eventyrligt godt. Den er fyldt med aromatisk marcipansmag, chokoladestykker, friske og let søde pæretern og knasende mandelstykker. Den er saftig uden sidestykke og kan nydes helt nybagt, selvom den er mindst lige så god på anden-, tredje- og fjerdedagen. Nyd den, som den er til kaffen eller til dessert med en kugle vaniljeis til.

I øvrigt en helt perfekt kage at hapse et stykke af, når man lørdag formiddag har været ude at kælke med ungerne i et par timer, kan jeg hilse at sige:)

Jeg brugte ret modne pærer og mælkechokolade, men mon ikke nogle mere sprøde pærestykker og mørk chokolade ville klæde kagen lige så godt! Smag og behag ♥

Marcipankage med pære og mælkechokolade
8-10 personer

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
50 g mel
50 g god mælkechokolade
150 g pærer, skrællet og i tern
Saft af 1/4 citron
30 g mandler, hakket

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Riv marcipanen ned i en skål og pisk godt sammen med sukker, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og til sidst hakket mælkechokolade i. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Vend pæreternene med citronsaft og fordel dem på dejen sammen med de hakkede mandler. Bag kagen i ca. 40-45 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

]]>
8
Anne au Chocolat <![CDATA[Chokoladekagebagning med drengene]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20299 2019-01-21T08:50:22Z 2019-01-21T08:40:54Z

Læs mere »

]]>

Det er mandag formiddag, sneflokke kommer vrimlende, og jeg sidder med en varm kop kaffe og skriver en hilsen til jer på bloggen, inden lidt momsregnskab, opskriftkorrektur og andre opgaver i Anne Au Chocolat-regi.

Kaj, Emil og jeg bagte denne chokoladekage lørdag morgen. Det er min basis brownieopskrift, som fik lidt ekstra højde på, da den blev bagt i en mindre form end normalt. Egentlig plejer jeg altid at sige, at sådanne chokoladekager skal bages dagen før, så de har tid til at sætte sig på køl. Men Kaj ville så gerne bage chokoladekage til vores lørdagsgæster, så sådan blev det. Kagebagningen gik lidt op i hat og briller, da lille Emil også ville være med. Men da jeg slap oprydningskontrollen, gik det meget bedre:) Og kagen vakte stor glæde om eftermiddagen!

Bager I meget med jeres børn? Og hvilke opskrifter plejer at være sikre vindere, når I har ungerne med i køkkenet? ♥

]]>
4
Anne au Chocolat <![CDATA[Lynhurtig, lækker hverdagsmorgenmad og dejlig kaffe]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20280 2019-01-09T05:14:40Z 2019-01-09T05:14:40Z

Læs mere »

]]>

I samarbejde med Moccamaster.

Vi er gået ind i anden uge af det nye år oven på en dejlig juleferie, og jeg kan godt mærke, at vi stadig lige skal lidt op i hverdagsgear herhjemme – særligt vores morgenstunder.

Når man ikke har vanvittig god tid om morgenen mandag til fredag, men heller ikke ønsker at gå på kompromis med lækkerheden, er det genialt med morgenmad, der kan laves i forvejen. I indlægget her serverer jeg et par bud på hurtige, men spændende og delikate, mættende morgenmadsserveringer, som på nul komma fem kan forberedes aftenen før, så der stadig også er tid til at nyde en dejlig kop kaffe selv på tempotravle morgener.

Herhjemme er det vores Moccamaster kaffemaskine, som hver eneste morgen forsyner os med velsmagende, friskbrygget kaffe til morgenmaden. Moccamaster maskinen har været en fast del af vores hverdag i mange år og uden tvivl en helt afgørende faktor for vores hyggelige morgenstunder – naturligvis også i weekenden, hvor morgenmåltidet ofte strækker sig over flere timer sammen med nattøjsklædte unger med legetøj i deres hænder og vores kopper fyldt med dejlig, varm kaffe i stride strømme.

Faktisk var det min mand Christian, som introducerede mig til Moccamasteren i sin tid.  Da jeg første gang besøgte ham, bød han på Moccamaster kaffe brygget i sit Nørrebrokøkken. Derefter flyttede den med os begge til Valby og kort efter Trekroner. Siden hen har vi også investeret i en Moccamaster til vores sommerhus.

Med andre ord: Vi er kæmpe fans af vores Moccamaster, som alle ugens dage bringer os en simpel men stabil, smagsgod og livsnydende kaffelykke. Stjernegod filterkaffe – hver eneste gang! Og så er den også pæn at se på, i et enkelt og tidsløst design. Og her i en guldfarvefin variant som altså byder på lidt mere wauw-effekt end vores almindelige (men også meget fine) sølvfarvede. Desuden har den autosluk og drypstop, som er to geniale features!

Jeg kunne skrive meget mere om Moccamaster, men da det er et samarbejde, som forløber over længere tid, så glæder jeg mig til at dele mere kaffeinspiration med jer og også søde opskrifter med kaffe i løbet af året.

Som lovet – morgenmadsopskrifterne:

Køleskabsgrød med banan og kanel
1 person

Grød:
15 g mandler, hakket
30 g havregryn
50 g græsk yoghurt
75 ml mælk
½ tsk. kanel
1 moden banan, moset
1 nip salt

Forslag til topping:
Bananskiver
Granatæblekerner
Chokoladegranola

Rør alt sammen i en skål, og lad det trække tildækket natten over på køl.

Køleskabsgrød med kokos og valnødder
1 person

Grød:
10 g chiafrø
20 g havregryn
lidt vaniljepulver
165 ml kokosmælk
10 g valnødder, finthakkede
1 tsk. honning/ahornsirup
evt. lidt blåbærpulver
1 nip salt

Forslag til topping:
Blåbær
Vindruer
Valnødder

Rør alt sammen i en skål, og lad det trække tildækket natten over på køl.

]]>
1
Anne au Chocolat <![CDATA[Godt nytår og Kajs fødselsdagskage]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20273 2019-01-04T18:46:29Z 2019-01-04T18:46:29Z

Læs mere »

]]>

Godt nytår til jer alle sammen. Jeg håber, at I er kommet dejligt ind i det nye år. Jeg har lyst til at dele et par billeder fra vores jule-nytårsferie med jer. Det første er den legokage, jeg lavede til Kaj på hans fire års fødselsdag 2. juledag. Den vakte stor stor glæde! Jeg har netop serveret to af dem igen i dag, da Kajs børnehavestue kom til fødselsdag hjemme hos os. Alle børnene vendte tommelfingeren i vejret, da de smagte kagen:)

Billedet nedenfor af vores lille familie blev knipset på årets sidste dag i Sverige, da vi gik tur i de natursmukke opgivelser sammen med vores gode venner. En rigtig fin men noget kølig gåtur, som heldigvis blev afsluttet på allerbedste vis hjemme i huset med helt nybagte boller.

Ha’ en rar weekend – og jeg glæder mig til at dele nye opskrifter med jer i næste uge ♥

]]>
5
Anne au Chocolat <![CDATA[Glædelig jul og lidt nytårslækkerier]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20259 2018-12-21T09:10:45Z 2018-12-21T09:09:35Z

Læs mere »

]]>
Kære jer,

Nu står julen for døren, og i denne dejlige tid har jeg tænkt mig at trække stikket og holde juleferie med min kære familie, fejre Kajs fire års fødselsdag 2. juledag og så et fint nytår i selskab af søde venner og en masse dejlige unger (otte voksne og syv rollinger).

Jeg ønsker jer en dejlig, fredelig, hyggelig og ikke mindst velsmagende juletid og håber, at I har styr på alle julegodterne – ellers tag et kig på min side med juleopskrifter.

Måske I allerede har tjek på nytårsmenuen, men hvis I mangler det søde indslag og middagens finale, så kommer jeg her med en håndfuld lækre bud på nytårsdesserter, som smager fantastisk hver og en og med garanti vil begejstre.

Saftig konfektagtig kagebund, et knasende sprødt chokoladesag og en silkeblød og cremet mælkechokolademousse uden sidestykke. Find opskriften her.

Den moussekage byder på passionsfrugt og hasselnød i den fineste chokoladeforening. Find opskriften her.

Mælkechokolade og karamel. Silkeblødhed kombineret med noget knasende sprødt. Masser af chokoladesmag. Denne kage er fabelagtig. Find opskriften her.

Stjernesimple, vanvittigt lækre og ditto farvefine hindbærmousser med vaniljeprikker og et tvist af citron. Find opskriften her.

Brombærmousse med mælkechokolademousse, brownie og pistacier.  Ren dessertlykke! Find opskriften her.

Og sidst men ikke mindst: labre chokolademoussekager med saltkaramel. Find opskriften her.

]]>
1
Anne au Chocolat <![CDATA[Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder]]> https://anneauchocolat.dk/?p=20240 2018-12-12T20:56:11Z 2018-12-12T20:51:11Z

Læs mere »

]]>

Marcipan og nougat udgør vist det mest klassiske konfektmakkerpar her i juletiden. Duoen holder også i hånd i disse konfektstykker, men har dog fået selskab af aromatisk ingefær, knasende ristede hasselnødder og masser af mørk chokolade. Åh det er sandt julekræs – og mængden af syltet ingefær er justeret, så selv børnene kan være med. Ingefær intens uden at være stærk!

Lav dem og nyd dem ♥

Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder
ca. 24 stk

Marcipanlag:
35 g syltet ingefær (jeg bruger den i sukkersirup fra Go-tan)
300 g marcipan

Nougatlag:
200 g blød nougat
75 g mørk chokolade, gerne Guanaja eller Caraïbe (reklamelinks)
1 nip salt
35 g ristede hasselnødder

Overtræk og pynt
150 g mørk chokolade, gerne Guanaja eller Caraïbe (reklamelinks)
15 g ristede hasselnødder
15 g mørk chokoladeperler (reklamelink)

Marcipanlag:
Finthak den syltede ingefær og ælt den sammen med marcipanen. Rul ingefær-marcipanen ud og kom den i form (ca. 13 x 21 cm) beklædt med bagepapir.

Nougatlag:
Smelt nougat og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør salt og finthakkede ristede hasselnødder i. Fordel på ingefær-marcipanen og stil på køl i 1 time.

Chokoladeovertræk:
Smelt (og temperer gerne) den mørke chokolade over vandbad eller i en mikrobølgeovn ved medium effekt. Pensl halvdelen af chokoladen på den kolde nougatoverflade. Den størkner hurtigt, og kan vendes ud på et skærebræt beklædt med bagepapir med chokolade nedad. Fordel resten af chokoladen på marcipanoverfladen og pynt med hakkede ristede hasselnødder og chokoladeperler. Når chokoladen har sat sig, skæres den ud i passende stykker.

]]>
4