Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blommekage med marcipan

6. september 2011 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

“Anne, ville kagen ikke have smagt bare lidt bedre, hvis du havde puttet stykker af mørk chokolade i dejen?“, sagde min far til mig, da jeg sammen med min bror og hans kæreste var til middag hos mine forældre søndag aften. “Nu kan jeg jo ikke proppe chokolade i mine søde sager hele tiden, og jeg bagte altså chokoladeballaden i fredags“, svarede jeg far.
Man ville måske betragte kommentaren fra min far som en slags kritik, men jeg blev glad! Glad for at have en far, som reflekterer over mine kager. Og egentlig kunne jeg sagtens forestille mig at vende stykker af mørk chokolade i denne kage, og jeg overvejede det faktisk også, hvilket jeg erkendte over for far. Heldigvis fik vi Valrhona til kaffen samme aften.

Jeg elsker kombinationen af blommer og marcipan, og da de danske blommer for tiden er søde og saftigt modne, blev søndagsdesserten til denne kage. Amaretto’en kom i for at give kagen lidt mere mandelsmag, men den kan sagtens udelades. Til gengæld kunne I jo prøve at følge min fars råd og putte lidt chokolade i.

Opskriften lyder således:

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 spsk amaretto
150 g mel
10 små blommer

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Del blommerne i to og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Server gerne flødeskum eller crème fraiche til.

Skrevet i: Kager Tags: blomme, blommer, chokolade, danske blommer, marcipan, marcipankage, mazarinkage, valrhona

Previous Post: « Opskrift på Guldblommeboller
Next Post: Blommerne og maddrengene »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla (Himmelske kager) skriver

    6. september 2011 kl. 10:04

    Hmm, jeg har blommer i fryseren, som netop er dedikeret til en kage med marcipan. Det er en skøn kombination.

  2. Linn skriver

    6. september 2011 kl. 11:34

    Ohh. Der ser simpelthen så flot og lækkert ud Anne! Den skal jeg snart snart prøve at bage, for alt med blommer i plejer jo at være en success 🙂

  3. Jose & Chris skriver

    6. september 2011 kl. 14:21

    Alt du laver ser så perfekt ud, og smager sikker ligesådan! 🙂
    – Chris

  4. Maiken skriver

    6. september 2011 kl. 17:54

    Anne, den er pæn! Og mums, amaretto, I love it. Dejligt med en kageopskrift igen – var næsten ved at blive bekymret for, om du mon var gået i sundheds-hi, men heldigvis da ikke 🙂

  5. Mette Lindgaard skriver

    6. september 2011 kl. 18:26

    Hvor er den smuk i al sin enkelthed.

  6. Rikke Sommer skriver

    6. september 2011 kl. 18:59

    Anne, opskriften kommer som kaldet! Jeg har lige været på Aarstidernes høstmarked, hvor der var de dejligste blommer, man næsten fik kastet i nakken. Nu ved jeg, hvad aftenen skal gå med. Tak for inspirationen – igen

  7. Ann-Christine skriver

    6. september 2011 kl. 19:06

    Mmm, den ser fantastisk ud, Anne. Jeg elsker mad som både er smuk og hvor smagen er vidunderlig, og din kage er smuk og jeg bliver nødt til at prøve at bage den, for er sikker på at den smager vidunderligt (det er jeg faktisk sikker på, at vi alle fire vil synes herhjemme)

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:10

    Kære Camilla
    Blommer + marcipan = guddommelighed 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:11

    Kære Linn
    Tusind tak for din dejlige kommentar 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:12

    Kære Chris
    Haha du er sød altså! Jeg blev så glad af at se jeres wokvideo i går!

  11. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:13

    Kære Maiken
    Bare rolig, jeg er ikke gået i sundheds-hi! 🙂
    Det glæder mig, at du synes om kagen!

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:13

    Kære Mette
    Mange mange tak! 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:14

    Kære Rikke
    Sikke et held 🙂 Jeg ville SÅ gerne have været på Aarstidernes høstmarked i weekenden, men pludselig var al min tid optaget!

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2011 kl. 08:15

    Kære Ann-Christine
    Tak for en dejlig kommentar. Jeg kan kun sige det samme til din lækre og smukke mad 🙂
    Kh A

  15. Annika skriver

    8. september 2011 kl. 09:36

    Hvis der er energi til det, skal den bages i morgen med havens egne blommer.
    Desværre kan de ikke få den lun, for ligefrem til morgenmad skal hankønnerne ikke have den 🙁
    Håber den er god kold også.

  16. Laura skriver

    8. september 2011 kl. 10:49

    Hej Anne

    Jeg lavede din chokolade-ballade i går, og var selvfølgelig lige nødt til at smage den idag, selvom den først skal spises rigtig i morgen. – Den er fantastisk! Yum-mi 😀

    Jeg håber du har lyst til at kigge forbi vores nye blog. Den vil betyde rigtig meget!

    /Laura

  17. Louises lakridser skriver

    8. september 2011 kl. 13:57

    Den ser god ud og da jeg er ret vild med marcipan og ikke ved, hvad jeg skal gøre med alle årstidens blommer, må jeg da vist prøve den her af. Jeg tænker om friske hasselnødder (som jeg også har i spandevis) ville gøre sig godt? Kh Louise

  18. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2011 kl. 21:55

    Kære Annika,
    Jeg spiste kagen helt og aldeles afkølet og den smagte stadig fantastisk 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2011 kl. 21:55

    Kære Laura
    Det lyder skønt med lidt chokoladeballade på en onsdag ! 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2011 kl. 21:56

    Kære Louise
    Det lyder fantastisk med hasselnødder af den friske slags. Prøv det og meld gerne tilbage om resultatet 🙂
    Kh Anne

  21. Svinet Troels skriver

    19. september 2011 kl. 15:42

    Wow, den ser fantastisk ud. Må som udgangspunkt være enig med din fader i teorien. Lidt chokolade gør underværker.

    Har du nogensinde været i Spanien, Anne? Og vidste du, at man her kan købe kopper med flydende chokolade, som man dypper friturepinde i? Til morgenmad! Det må da være noget for dig 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    19. september 2011 kl. 17:40

    Hehe Troels! Bor du i Spanien nu ? Jeg har skam været der masser af gange, da mine forældre har hus nord for Barcelona. Og ja, jeg har godt set churros dyppet i flydende chokolade – har dog aldrig turdet smage. Er det en fejl ??
    Kh A

  23. Christina skriver

    30. september 2011 kl. 10:53

    Den ser simpelthen SÅ lækker ud. Skal helt sikkert afprøves!

  24. birgit längerich skriver

    3. oktober 2011 kl. 11:22

    Tak for en fin side. Er blommekage med marcipan velegnet som dessert til en tre retters middag eller er den mere velegnet til et kaffebord. Da november ikke er blommetid, havde jeg tænkt at bruge æbler eller pærer. Hvad er bedst.

  25. birgit längerich skriver

    3. oktober 2011 kl. 11:26

    Tak for en fin side. Er blommekage med marcipan velegnet som dessert til en tre retters middag eller den bedre til et kaffebord. Da november ikke er blommetid, havde jeg tænkt på at bruge æbler eller pærer. Hvad er bedst.
    Venlig hilsen
    Birgit Längerich

  26. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2011 kl. 13:13

    Kære Birgit
    Den er nok bedst til kaffebordet, men til gengæld må du helt selv bestemme, om du bruger æbler eller pærer. Begge dele smager godt! 🙂

  27. Katja skriver

    21. november 2011 kl. 20:24

    Hej bagte kagen i weekenden men med syrlige æbler. Det fungerer faktisk også ret godt og tænker at den måske kunne blev endnu bedre med noget vanilje i? Tak for en skøn blog 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    22. november 2011 kl. 10:15

    Kære Katja
    Tak for en skøn kommentar. Det lyder som en fantastisk kage, du fik bagt dig 🙂

  29. Hanne skriver

    2. september 2012 kl. 11:09

    Den ser lækker ud – men skal der ikke bagepulver i 🙂

  30. Anne au Chocolat skriver

    2. september 2012 kl. 13:30

    Kære Hanne
    Den er også rigtig god. Jeg kan godt lide tunge, mazarin-agtige kager og derfor har jeg ikke puttet bagepulver i. Men du kan sikkert sagtens gøre det!

    Kh Anne

  31. Maria - opskrifter på kager skriver

    14. oktober 2012 kl. 01:17

    Ser altså virkelig lækkert ud, hvor har du opskriften fra ? Tror da lige jeg vil prøve at springe mig ud i at lave sådan dejlig kage 🙂 mums

    VH

    Maria

  32. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2012 kl. 08:35

    Kære Maria

    Jeg har selv lavet opskriften – lige som alle andre af kagerne på min blog!

    Kh Anne

  33. Susan skriver

    15. januar 2013 kl. 15:59

    Kære Anne

    En virkelig lækker kage!

    Faktisk bagte jeg den sidst på sommeren med friske blommer, men af en eller anden årsag (måske de friske blommer) havde vi andet godt på bordet, så kagen røg i fryseren. Min kæreste har med meget jævne mellemrum (læs: hver gang han har set ned i fryseren) spurgt, om den dog ikke snart skulle på bordet og det kom den så i lørdags. Lunet og med lidt flødeskum til… STOR succes så nu vil jeg bage den til vores kageklub på jobbet og jeg er sikker på, at den også bliver rigtig populær der! Den der lidt mazerinagtige konsistens er rasende lækker!

    Kh Susan

  34. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2013 kl. 17:42

    Kære Susan,
    Det lyder bare godt 🙂

    Kh Anne

  35. Caroline skriver

    4. marts 2013 kl. 09:12

    Bagte den med fuldkornsmel (havde ikke lige andet) og lidt mandelmel – samt syrlige aebler – kan virkelig anbefales..
    har bagt den flere gange med alm mel – tror dog jeg stiger om til fuldkorn gav kagen lidt uventet crunch.
    Tak for gode opskrifter

  36. Thit skriver

    28. juli 2013 kl. 09:54

    Ville det være underligt at bruge nektariner eller æbler i stedet?

  37. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2013 kl. 20:35

    Kære Thit
    Næ slet ikke.. se den med nektarin lige her: https://anneauchocolat.dk/?p=121 🙂

    Kh Anne

  38. stine skriver

    18. august 2013 kl. 19:46

    Jeg forstår ikke din opskrift 😀
    De eneste blommer der er i kagen, er det dem der ligger oven på?

  39. Sanne Staal Bendtsen skriver

    6. september 2013 kl. 11:55

    Hej Anne.
    Jeg er ikke så vildt inde i hverken mad-eller bagekunst men har bestemt mig for at lave både maden og en del af kagerne til min 40 års fødselsdag her om et par måneder. Kan du hjælpe mig med ideer til kager som kan laves på forhånd og fryses ned indtil festen?
    Jeg har lige hentet mindst 5 kg blommer ude i haven. Der er også snart modne æbler i læssevis. Jeg går vildt gerne i skoven og finder mærkelige ting som måske kan bruges….
    Har du lige nogle ideer i hovedet, vil du så dele dem med mig?
    Kærlig chokoladehilsen fra Sanne.

  40. Michael Pedersen skriver

    27. oktober 2013 kl. 02:15

    Til Stine:

    Du skærer blommerne i halve og skubber dem ned i massen sådan lidt på skrå. Jeg forstår dit spørgsmål som om de bare ligger ovenpå men det gør de ikke, de er stukket ned i. Og den blommekage er simpelthen bare så super fantastisk.

    Jeg vil dog mene at man ikke skal have alt for store blommer i den (dem man kan købe i super markederne er nogen gange bare store uden smag, og så ender de som små “kugler” inde i kagen istedet for bløde og smattede som man nemt kan bide igennem.)

    5 stjerner ud af 5

    MVH
    Michael Pedersen

  41. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2013 kl. 09:20

    Kære Michael
    TAK for fin kommentar 🙂
    Kh Anne

  42. Trine Dahm Knudsen skriver

    16. august 2014 kl. 11:49

    Hej Anne.

    Er det 180 grader varmluft eller traditionel varme?

    Mvh
    Trine

  43. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2014 kl. 14:55

    Hej Trine
    Varmluft 🙂
    Kh Anne

  44. Tanja skriver

    1. september 2014 kl. 06:12

    Lige et tip hvis man er gluten allergiker, så lavede jeg denne fantastiske kage hvor hvedemelet var udskiftet med 120 gram, halv mandelmel og halv blendet glutenfri havregryn.

    Den blev supergod og luftig ligesom når man bruger hvedemel, og jeg havde en glad søster:)

    Kh Tanja

  45. Sisse-Sofie skriver

    2. september 2014 kl. 11:36

    Siden jeg gik i anden klasse, har jeg været banned fra samtlige kagelister, fordi jeg virkelig ikke har været i stand, til at bage noget som helst. Dengang banningen fandt sted, havde min mor og jeg bagt chokoladekage i en bradepande, der var blevet lidt mere som asfalt, end som kage. Godt Brian V. også havde kage med den dag, ellers var jeg blevet skalperet, i stedet for bare at blive strøget af kagelisten. I 2005 forsøgte jeg mig med pepporkakor på min efterskole, de skulle deles ud, som en hyggelig ting på luciamorgen, hvor svenskaklubben var på luciaoptog, med mig som luciabrud. Kagerne endte med at blive brugt imod os, som stenhårde kastestjerner, og jeg måtte og hanke op i lagen og stearinpletter, og drøne ud af krigszonen, for det var eddersprandsprøjtme nogle hårde kager. Da jeg gik i gymnasiet, formåede jeg at ødelægge nogle shake-and bake kager, ved at fylde dem med tørret chili (men chili og chokolade passer jo sammen har jeg hørt? forstår det stadig ikk). Min stedbror har stadig aldrig tilgivet mig. Rygterne gik, og jeg har aldrig stået på en kageliste, siden 2. klasse og Brian V. krisen. Selv da jeg begyndte på lærerseminariet langt fra min hjem, fornemmede folk, at kageagningen ikke var min stærke side.

    Forleden dag gik det op for mig, at jeg muligvis er ved at være klar til at få børn, der skal have kage med i skolen, fordi jeg plukkede blommer i min have, og bagte den her kage, OG DEN VAR LÆKKER!
    Altså, folk sagde uhm, og spiste flere stykker, og jeg pakkede et stykke ned til min kærestes madpakke, og det var spist da han kom hjem.
    Jeg undlod Amaretto, fordi jeg, ærligt talt, ikke rigtigt ved hvad det er.
    Men altså, pointen er: succes! Og tak for en dejlig opskrift, der gav mig mod på, at bruge mine haveblommer til noget, jeg ellers ikke troede jeg kunne. Fråderen. Ærligt talt fråderen.

Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Blommekage a la Anne Au Chocolat | Valdemarsro siger:
    8. september 2011 kl. 08:31

    […] Men tilbage til blommekagen. Den var simpelthen perfekt! Sødme og syrlighed i perfekt kombination. Jeg har brugt en form, som var meget mindre i omkreds end den i opskriften, så min kage fik 1 time og 15 minutter i ovnen. Opskriften på blommekagen finder du her. […]

  2. En god fredag med udsigt til våde veje og varme grin | Slagt en hellig ko siger:
    21. september 2012 kl. 08:52

    […] Annes Blommekage med marcipan og Amaretto. Den kan varmt anbefales. […]

  3. Så blev æbletræerne pelset… | Blablabla…. siger:
    14. oktober 2012 kl. 20:55

    […] gemt i skuret, indtil frosten kommer, og så røg 4-5 stykker i en æblekage. Opskriften har jeg herfra. Jeg har før haft stor succes med Annes opskrifter, så denne med blommer skulle prøves med […]

  4. Blommer | Ficaire et Podagraire // Vorterod og Skvalderkål siger:
    30. august 2013 kl. 12:45

    […] https://anneauchocolat.dk/?p=2834 […]

  5. Blommer – Ficaire et Podagraire // Vorterod og Skvalderkål siger:
    4. august 2016 kl. 09:08

    […] https://anneauchocolat.dk/?p=2834 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap