E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Blommekage med marcipan

6. september 2011 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

“Anne, ville kagen ikke have smagt bare lidt bedre, hvis du havde puttet stykker af mørk chokolade i dejen?“, sagde min far til mig, da jeg sammen med min bror og hans kæreste var til middag hos mine forældre søndag aften. “Nu kan jeg jo ikke proppe chokolade i mine søde sager hele tiden, og jeg bagte altså chokoladeballaden i fredags“, svarede jeg far.
Man ville måske betragte kommentaren fra min far som en slags kritik, men jeg blev glad! Glad for at have en far, som reflekterer over mine kager. Og egentlig kunne jeg sagtens forestille mig at vende stykker af mørk chokolade i denne kage, og jeg overvejede det faktisk også, hvilket jeg erkendte over for far. Heldigvis fik vi Valrhona til kaffen samme aften.

Jeg elsker kombinationen af blommer og marcipan, og da de danske blommer for tiden er søde og saftigt modne, blev søndagsdesserten til denne kage. Amaretto’en kom i for at give kagen lidt mere mandelsmag, men den kan sagtens udelades. Til gengæld kunne I jo prøve at følge min fars råd og putte lidt chokolade i.

Opskriften lyder således:

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 spsk amaretto
150 g mel
10 små blommer

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Del blommerne i to og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Server gerne flødeskum eller crème fraiche til.

Skrevet i: Kager Tags: blomme, blommer, chokolade, danske blommer, marcipan, marcipankage, mazarinkage, valrhona

Previous Post: « Opskrift på Guldblommeboller
Next Post: Blommerne og maddrengene »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    8. februar 2017 kl. 20:52

    Hej Anne,

    Tror du det går an med frosne blommer?

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2017 kl. 08:10

    Kære Mathilde,
    Yes det kan du tro 🙂
    Kh Anne

  3. Jane skriver

    16. august 2017 kl. 20:01

    Hej Anne
    Kan den mon laves dagen i forvejen og lunes når den skal spises?

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2017 kl. 09:03

    Kære Jane,
    Beklager det sene svar! Ja det kan du tro 🙂

  5. Helle Haugaard skriver

    22. april 2018 kl. 14:42

    Det var vel nok en god opskrift og let
    Jeg puttede appelsin likør i og det virkede også godt
    Mvh Helle

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. april 2018 kl. 08:57

    Kære Helle,
    Dét lyder som en super god idé med lidt appelsinlikør! Kh Anne

  7. Dorte skriver

    4. august 2019 kl. 16:12

    Hej … kan man fryse kagen?

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:20

    Yes det kan du tro 🙂

  9. Marija Popovic skriver

    24. januar 2022 kl. 22:55

    Kære Anne
    Jeg elsker din kage så meget
    Kærlig hilsen

    Marija

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:40

    Kære Marija,
    Hvor er det dejligt!

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:46

    […] form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap