Foto: Line Thit Klein
Smagskombinationen af hvid chokolade og hindbær er en klassiker, og den bliver ikke mindre fortryllende af at havne i blondies sammen med limeskal og mandler. Disse sødmefulde blondies med et syrligt snert af sommer har jeg lavet til ALT for damerne, og den blev fotograferet af Line Thit Klein. Måske de skal være jeres weekend godbid? 🙂
Blondies med lime og hindbær
8-10 personer
200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
1 øko lime, reven skal af
150 g hindbær
Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt mandler, den resterende hvide chokolade og limeskal. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.
Husk at blondies helst skal bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig! God fornøjelse.
Wauw!!!! Altså kagerne i sig selv ser jo fantastiske ud, men det billede ville jeg altså udsmykke min væg med 🙂
Måske en gigant poster ved spisepladsen i køkkenet 😉
God weekend!
Hvor ser de gode ud! Nam! Elsker Blondies, men har aldrig prøvet at lave dem med hindbær og lime – det må prøves! Tror jeg en gang lavede dem med valnødder …
De er supersmukke! Flot flot billede 🙂
WOW. These look amazing. I’m getting hungry.
Hvor ser de lækre ud og fantastisk billede 🙂
Kære Charlotte,
Dét var verdens bedste idé 🙂
Kh Anne
Kære Bookworm,
Det gør blondies meget friske og lidt lækre lette med hindbær og lime i, selvom jeg også ELSKER de mere klassiske udgaver af kagen, som jeg også har her på bloggen.
Kh Anne
Kære Piske,
Ja jeg savler stadig, når jeg kigger på det 🙂
Kh Anne
Thanks Maura, they were AMAZING yes 🙂
Kære Sabrina
De er så lækre og en fryd for linsen og øjet 🙂
Kh Anne
Woow- hvor ser de lækre ud! De skal bages når jeg snartbskal medbringe noget til familie tam tam….. Bruger du friske eller frosne bær?
Mvh Nanna
Kære Nanna
Det lyder godt 🙂 Du kan bruge begge dele!
Kh Anne
Hakker du de sidste 100 g hvid chokolade inden de puttes i dejen?
Hej søde Anne!
Jeg plukkede masser af fine røde ribs fra haven idaag, og tænkte på om jeg kunne bruge dette opskrift og erstatte hindbærrene med ribs? Så nu spørger om dine altid så gode råd, om det godt kan blive en god kombination, eller skal der ændres i selve opskriften, eller om jeg helst skulle lade være? 😀
Varme hilsner fra ribs haven :p
Kære Helle
JA 🙂
Kh Anne
Kære Rana
Uhm det lyder vel nok lækkert! 🙂
Jeg vurderer, at du godt bare kan bytte hindbær ud med ribs ja!
Måske skal kagen have mindre eller mere tid i ovnen, så der må du lige prøve dig lidt frem.
Kh Anne
Tak for svaret Anne! Det vil kaste mig ud i imorgen så! 😀
Kære Rana,
Var det et hit? 🙂
kh Anne
Hej Anne.
Hvis jeg har bagt dem her til aften og først skal servere dem fredag, hvordan skal jeg så opbevare dem indtil da? 🙂
Kære Kathrine,
Jeg ville nok opbevare dem på køl så længe!
Og så tage dem ud en time inden servering fredag 🙂
Kh Anne
Tusind tak for dit hurtige svar. Jeg glæder mig til at smage dem, køkkenet dufter så dejligt lige nu 🙂
God aften!
Hej Anne.
Når du skriver, at opskriften er til 8-10 personer, er det så store stykker? Jeg overvejer at bage kagen til min klasse, men vi er 25-30 elever, så det virker lidt voldsomt – i forhold til chokoladeindkøb – at bage en tredobbelt portion.
Venlig hilsen
Christine
Kære Christine
Du kan godt nøjes med at fordoble opskriften, vil jeg mene.. selvfølgelig alt afhængig af hvor kagesultne de er!
Kh Anne
Dem skal jeg bage til min fødselsdag. De ser jo SÅ lækre ud! Vil bage dem dagen før, som du skriver, men skal de opbevares på køl eller blot på køkkenbordet?
Kære Anne
Jeg vil prøve at bage din lækre kage, men er lidt i tvivl om du bruger aluminiumsform eller keramikform -mht bagetiden?
Mvh
Ida
Hej Anne
Dejlig blog du har dig!!
Kan man bage blondies som muffins? I så fald, er der så noget man skal være opmærksom på?
Og kan kagen fryses ned?
Mvh Rebekka
Kære Rebekka,
Blondies kan sagtens fryses den. Jeg tror også godt, at du kan lave dem under til muffins. Blot vær opmærksom på at bagetiden skal reduceres.
Kh Anne
Kan man bruge citron istedet for lime?
Kære Sarah,
Ja 🙂
Kh Anne
Jeg bagte dem med friske ribs i stedet for hindbær – det var rigtig godt. God balance af sødt, syrligt og fedt.
Kære Annika
Det lyder dejligt 🙂
Kh Anne
Hej Anne,
Tak for en herlig blog – følger tit med på bloggen 🙂
Kan jeg bruge frosne hindbær i stedet, og i så fald, hvad med bagtiden?
Hilsner Pernille
Kære Anne
Jeg har nu bagt denne vidunderlige kage to gange og hver gang er jeg blevet lidt i tvivl mht bagetiden, da kagen jo er meget våd. Faktisk er jeg begge gange endt med at give den lidt ekstra tid i ovnen. Hvordan får jeg den til at blive så flot, fast og “kantet” som på dine billeder? Handler det måske om at den skal hvile lang tid og i køleskabet? Hvad er tricket?
Tak for skønne opskrifter og inspiration!
De bedste hilsner Andrea
Hej Anne,
Jeg bagte Dine skønne blondies her til eftermiddag og selv om der stod i opskriften, at den helst skulle bages dagen før, så håbede jeg at det var nok med et par timer. Kagen fik 40 minutter i en springform og stod så i tre timer. Da jeg skulle servere den var den flydende… Jeg gav den lidt mere i ovnen, men efter 20 min begyndte den at blive sort i kanten. Den var flydende da jeg tog den ud. Er det normalt og er det anderledes, hvis den først kommer i køleskabet et døgn, for jeg syntes godt nok at den var våd!?
Mvh Camilla
PS. Nu er jeg stor fan af kagedej, så det skal da siges at den smagte forrygende “halvfærdig” 😉
Hej:) jeg skal bage denne skønne kage på torsdag, men vi har ikk en varmluft ovn:( Hvor mange grader skal den bages på i almindelig ovn og i hvor lang tid?
Håber du kan hjælpe:)
Kære Sara,
Hvis du øger temperaturen med 10 grader, burde bagetiden være den samme 🙂
Kh Anne
Kunne Blondies være godt sammen med en eller anden is?
Hej Anne!
Kan de fryses? Kærlig hilsen Anne
Hej Anne,
Det kan du tro!
Kh Anne
Hvad er blondies ?
Kan man ikke bruge marabu hvid chokolade ?
Kære Lissy
Blondies er brownies lavet med hvid chokolade. Du kan bruge den hvide chokolade, du foretrækker!
Kære Anne
Kagen ser fantastisk ud! Min sambo er allergisk over for gluten. Tror du, man kunne bruge marizena eller lignende i stedet for mel til at få kagen til at ‘stivne’?
Kh Mathilde
Skal det sidste chokolade også smeltes eller bare hakkes i stykker ?
Skal det sidste chokolade også smeltes eller skal det bare hakkes i stykker ?
Kære Anne
Jeg bagte kagen i 40 min ved 180 g varmluft, men den var helt flydende inden i. Jeg håbede den ville stivne når den blev kold, men dagen efter var den stadig helt flydende. Jeg gav den 15 min ekstra dagen efter, men det hjalp ikke på konsistensen. Den smagte dog også fantastisk selv om den ikke var færdigbagt, men den var noget klistret at spise. Har du en idé om hvorfor den var flydende?
Tak for en god blog med lækre opskrifter 🙂
Knus fra Line (RKS, w-klassen 😉