E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blondies med lime og hindbær

16. august 2013 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

blondies                                                                                                                                                   Foto: Line Thit Klein

Smagskombinationen af hvid chokolade og hindbær er en klassiker, og den bliver ikke mindre fortryllende af at havne i blondies sammen med limeskal og mandler. Disse sødmefulde blondies med et syrligt snert af sommer har jeg lavet til ALT for damerne, og den blev fotograferet af Line Thit Klein. Måske de skal være jeres weekend godbid? 🙂

Blondies med lime og hindbær
8-10 personer

200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
1 øko lime, reven skal af
150 g hindbær

Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt mandler, den resterende hvide chokolade og limeskal. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.

Husk at blondies helst skal bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig! God fornøjelse.

Skrevet i: Kager Tags: ALT for damerne, blondies, hindbær, hvid chokolade, ivoire, lime, line thit klein, mandler, valrhona

Previous Post: « Karamelliseret mælkechokolade – et sødt eksperiment og en ny smagsoplevelse
Next Post: Kaffe- og chokolade(kage)smagning til Copenhagen Cooking »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    16. august 2013 kl. 09:21

    Wauw!!!! Altså kagerne i sig selv ser jo fantastiske ud, men det billede ville jeg altså udsmykke min væg med 🙂
    Måske en gigant poster ved spisepladsen i køkkenet 😉

    God weekend!

  2. Bookworm skriver

    16. august 2013 kl. 11:28

    Hvor ser de gode ud! Nam! Elsker Blondies, men har aldrig prøvet at lave dem med hindbær og lime – det må prøves! Tror jeg en gang lavede dem med valnødder …

  3. Piskeriset skriver

    16. august 2013 kl. 15:23

    De er supersmukke! Flot flot billede 🙂

  4. Maura - Yellow lemon tree skriver

    17. august 2013 kl. 07:58

    WOW. These look amazing. I’m getting hungry.

  5. Sabrina skriver

    17. august 2013 kl. 22:40

    Hvor ser de lækre ud og fantastisk billede 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 08:59

    Kære Charlotte,
    Dét var verdens bedste idé 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 09:01

    Kære Bookworm,
    Det gør blondies meget friske og lidt lækre lette med hindbær og lime i, selvom jeg også ELSKER de mere klassiske udgaver af kagen, som jeg også har her på bloggen.

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 09:01

    Kære Piske,
    Ja jeg savler stadig, når jeg kigger på det 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 09:01

    Thanks Maura, they were AMAZING yes 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 09:02

    Kære Sabrina
    De er så lækre og en fryd for linsen og øjet 🙂
    Kh Anne

  11. Nanna skriver

    24. august 2013 kl. 09:28

    Woow- hvor ser de lækre ud! De skal bages når jeg snartbskal medbringe noget til familie tam tam….. Bruger du friske eller frosne bær?

    Mvh Nanna

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2013 kl. 17:53

    Kære Nanna

    Det lyder godt 🙂 Du kan bruge begge dele!

    Kh Anne

  13. Helle skriver

    14. september 2013 kl. 09:09

    Hakker du de sidste 100 g hvid chokolade inden de puttes i dejen?

  14. Rana Alasadi skriver

    14. september 2013 kl. 14:49

    Hej søde Anne!
    Jeg plukkede masser af fine røde ribs fra haven idaag, og tænkte på om jeg kunne bruge dette opskrift og erstatte hindbærrene med ribs? Så nu spørger om dine altid så gode råd, om det godt kan blive en god kombination, eller skal der ændres i selve opskriften, eller om jeg helst skulle lade være? 😀
    Varme hilsner fra ribs haven :p

  15. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2013 kl. 16:43

    Kære Helle
    JA 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2013 kl. 16:45

    Kære Rana
    Uhm det lyder vel nok lækkert! 🙂
    Jeg vurderer, at du godt bare kan bytte hindbær ud med ribs ja!
    Måske skal kagen have mindre eller mere tid i ovnen, så der må du lige prøve dig lidt frem.
    Kh Anne

  17. Rana Alasadi skriver

    14. september 2013 kl. 22:37

    Tak for svaret Anne! Det vil kaste mig ud i imorgen så! 😀

  18. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:27

    Kære Rana,
    Var det et hit? 🙂
    kh Anne

  19. Kathrine skriver

    18. september 2013 kl. 20:10

    Hej Anne.
    Hvis jeg har bagt dem her til aften og først skal servere dem fredag, hvordan skal jeg så opbevare dem indtil da? 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2013 kl. 20:19

    Kære Kathrine,
    Jeg ville nok opbevare dem på køl så længe!
    Og så tage dem ud en time inden servering fredag 🙂
    Kh Anne

  21. Kathrine skriver

    18. september 2013 kl. 20:31

    Tusind tak for dit hurtige svar. Jeg glæder mig til at smage dem, køkkenet dufter så dejligt lige nu 🙂

    God aften!

  22. Christine skriver

    19. september 2013 kl. 16:12

    Hej Anne.

    Når du skriver, at opskriften er til 8-10 personer, er det så store stykker? Jeg overvejer at bage kagen til min klasse, men vi er 25-30 elever, så det virker lidt voldsomt – i forhold til chokoladeindkøb – at bage en tredobbelt portion.

    Venlig hilsen
    Christine

  23. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:23

    Kære Christine
    Du kan godt nøjes med at fordoble opskriften, vil jeg mene.. selvfølgelig alt afhængig af hvor kagesultne de er!
    Kh Anne

  24. Jette skriver

    22. september 2013 kl. 15:37

    Dem skal jeg bage til min fødselsdag. De ser jo SÅ lækre ud! Vil bage dem dagen før, som du skriver, men skal de opbevares på køl eller blot på køkkenbordet?

  25. Ida skriver

    11. oktober 2013 kl. 10:19

    Kære Anne

    Jeg vil prøve at bage din lækre kage, men er lidt i tvivl om du bruger aluminiumsform eller keramikform -mht bagetiden?

    Mvh
    Ida

  26. Rebekka skriver

    16. oktober 2013 kl. 07:59

    Hej Anne
    Dejlig blog du har dig!!
    Kan man bage blondies som muffins? I så fald, er der så noget man skal være opmærksom på?
    Og kan kagen fryses ned?

    Mvh Rebekka

  27. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2013 kl. 20:50

    Kære Rebekka,
    Blondies kan sagtens fryses den. Jeg tror også godt, at du kan lave dem under til muffins. Blot vær opmærksom på at bagetiden skal reduceres.
    Kh Anne

  28. sarah skriver

    23. oktober 2013 kl. 07:57

    Kan man bruge citron istedet for lime?

  29. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2013 kl. 12:11

    Kære Sarah,
    Ja 🙂

    Kh Anne

  30. Annika Langkilde skriver

    14. november 2013 kl. 11:03

    Jeg bagte dem med friske ribs i stedet for hindbær – det var rigtig godt. God balance af sødt, syrligt og fedt.

  31. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2013 kl. 16:43

    Kære Annika
    Det lyder dejligt 🙂
    Kh Anne

  32. Pernille skriver

    29. maj 2014 kl. 12:28

    Hej Anne,
    Tak for en herlig blog – følger tit med på bloggen 🙂
    Kan jeg bruge frosne hindbær i stedet, og i så fald, hvad med bagtiden?
    Hilsner Pernille

  33. Andrea skriver

    3. juni 2014 kl. 19:50

    Kære Anne
    Jeg har nu bagt denne vidunderlige kage to gange og hver gang er jeg blevet lidt i tvivl mht bagetiden, da kagen jo er meget våd. Faktisk er jeg begge gange endt med at give den lidt ekstra tid i ovnen. Hvordan får jeg den til at blive så flot, fast og “kantet” som på dine billeder? Handler det måske om at den skal hvile lang tid og i køleskabet? Hvad er tricket?

    Tak for skønne opskrifter og inspiration!

    De bedste hilsner Andrea

  34. Camilla skriver

    26. august 2014 kl. 20:36

    Hej Anne,
    Jeg bagte Dine skønne blondies her til eftermiddag og selv om der stod i opskriften, at den helst skulle bages dagen før, så håbede jeg at det var nok med et par timer. Kagen fik 40 minutter i en springform og stod så i tre timer. Da jeg skulle servere den var den flydende… Jeg gav den lidt mere i ovnen, men efter 20 min begyndte den at blive sort i kanten. Den var flydende da jeg tog den ud. Er det normalt og er det anderledes, hvis den først kommer i køleskabet et døgn, for jeg syntes godt nok at den var våd!?
    Mvh Camilla

    PS. Nu er jeg stor fan af kagedej, så det skal da siges at den smagte forrygende “halvfærdig” 😉

  35. Sara skriver

    28. oktober 2014 kl. 16:40

    Hej:) jeg skal bage denne skønne kage på torsdag, men vi har ikk en varmluft ovn:( Hvor mange grader skal den bages på i almindelig ovn og i hvor lang tid?
    Håber du kan hjælpe:)

  36. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2014 kl. 17:30

    Kære Sara,
    Hvis du øger temperaturen med 10 grader, burde bagetiden være den samme 🙂

    Kh Anne

  37. Jane Harboe skriver

    11. marts 2015 kl. 17:04

    Kunne Blondies være godt sammen med en eller anden is?

  38. Anne skriver

    12. juni 2015 kl. 07:24

    Hej Anne!
    Kan de fryses? Kærlig hilsen Anne

  39. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2015 kl. 07:26

    Hej Anne,
    Det kan du tro!
    Kh Anne

  40. Lissy Nielsen skriver

    26. juni 2015 kl. 13:06

    Hvad er blondies ?
    Kan man ikke bruge marabu hvid chokolade ?

  41. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2015 kl. 20:12

    Kære Lissy
    Blondies er brownies lavet med hvid chokolade. Du kan bruge den hvide chokolade, du foretrækker!

  42. Mathilde Egelund Christensen skriver

    12. september 2015 kl. 10:22

    Kære Anne
    Kagen ser fantastisk ud! Min sambo er allergisk over for gluten. Tror du, man kunne bruge marizena eller lignende i stedet for mel til at få kagen til at ‘stivne’?
    Kh Mathilde

  43. Lissy skriver

    15. oktober 2015 kl. 09:06

    Skal det sidste chokolade også smeltes eller bare hakkes i stykker ?

  44. Lissy skriver

    15. oktober 2015 kl. 14:58

    Skal det sidste chokolade også smeltes eller skal det bare hakkes i stykker ?

  45. Line skriver

    16. oktober 2015 kl. 07:51

    Kære Anne

    Jeg bagte kagen i 40 min ved 180 g varmluft, men den var helt flydende inden i. Jeg håbede den ville stivne når den blev kold, men dagen efter var den stadig helt flydende. Jeg gav den 15 min ekstra dagen efter, men det hjalp ikke på konsistensen. Den smagte dog også fantastisk selv om den ikke var færdigbagt, men den var noget klistret at spise. Har du en idé om hvorfor den var flydende?

    Tak for en god blog med lækre opskrifter 🙂

    Knus fra Line (RKS, w-klassen 😉

Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Blondies med hindbær og hvid chokolade | Emily Salomon siger:
    13. september 2013 kl. 09:39

    […] syrlige hindbær og citrus og knasende mandler, går man ikke galt i byen med, så da jeg så Annes opskrift på disse blondies i ALT for Damerne, måtte de prøves. Og de skuffede ikke. Tvært om. De er lidt kostbare med al […]

  2. » TWIN-FOOD I MASTERCHEF STUDIERNE siger:
    30. januar 2014 kl. 10:14

    […] skulle bestå af chokolade, citron og vanilje. Her lavede vi en blondie med hvidchokolade og ekstra citron – en kage som vi godt vidste vi havde lidt travlt med da […]

  3. FØDSELSDAGSKAGER (og dejlig mange af slagsen) | Core Food siger:
    18. maj 2014 kl. 11:57

    […] Blondie med lime og hindbær fra Anne au Chocolat […]

  4. Den perfekte brownie | Core Food siger:
    28. oktober 2014 kl. 17:14

    […] bliver inviteret til middag er en enkelt kage jo ikke nok til dessert, så det blev også til denne blondie fra Anne Au Chocolat og min egen yndlingsis […]

  5. Sniksnak med mig selv: Nytårs edition | beetrootbakery blog siger:
    31. december 2014 kl. 12:55

    […] gnocchi med bagt buttersquash i en smør/salviesovs. Til dessert: Blondie med hindbær og lime alá Anna Au Chocolat og så nogle kaffecocktails, som jeg ikke ved hvad hedder. Plus MASSER af champagne, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap