E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownies med stykker af hvid chokolade

3. oktober 2011 af Anne au Chocolat 137 kommentarer

I onsdags var jeg til koncert i Store Vega med franske Yelle (Julie) og hendes to bandmedlemmer Grandmarnier (Jean-François) på trommer og Tepr (Tanguy) på keyboard. Jeg har kendt dem personligt, siden de spillede på Rust for over 4 år siden, fordi jeg som sædvanligt bare begyndte at tale fransk med dem. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har været til adskillige koncerter med dem.
De har længe efterspurgt en “gâteau Anne au Chocolat“, så nu måtte det være på tide. Jeg skrev til Jean-François et par dage inden koncerten og fortalte, at jeg selvfølgelig ville bage en chokoladekage. Kort tid efter fik jeg en sms tilbage fra ham, hvor han blandt andet skrev “Notice we are chocolate lovers in a ‘kids’ ways“, som jeg grinede meget af, men som jeg også tog alvorligt. Derfor faldt kagevalget på brownies med stykker af hvid chokolade i. Det er da lidt barnligt!
Backstage på Vega smagte de alle begejstret på mine brownies, og de blev endnu mere glade af at høre, at jeg havde puttet fleur de sel i kagen, efter de havde fanget den lille – men vigtige – smag af salt. Og jeg brugte selvfølgelig Valrhona i kagen til franskmændene.

Tanguy skrev i går dette på facebook: “BRAVO! Best brownies ever, other brownies can go back to the fridge. Merci Anne Au Chocolat ♥”

Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i. Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.
Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig.

Skrevet i: Kager Tags: brownie, brownies, caraïbe, Grandmarnier, hvid chokolade, ivoire, mørk chokolade, Tepr, valrhona, Yelle

Previous Post: « Lyserød æblestang med marcipanremonce
Next Post: Orangutang på Estate Kaffebar »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    26. juni 2013 kl. 15:59

    Hej Anne,
    Mums, den ser lækker ud. Jeg har lånt min kvadratiske form ud, tror du ikke sagtens, at jeg kan bage den i en rund form (diameter 23 cm)? 🙂
    Hilsen Camilla

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2013 kl. 06:40

    Kære Camilla
    Jo sagtens! 🙂 Så er bagetiden formentlig lidt længere dog.

    kh Anne

  3. Camilla skriver

    27. juni 2013 kl. 09:13

    Bagte den igår og lod den stå til i dag, selvom den var svært. Nu har jeg endelig smagt den, og den smager SÅ lækkert!! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2013 kl. 09:31

    Kære Camilla
    Det lyder bare godt 🙂

    Kunne selv snildt spise et stykke lige nu.

    Kh Anne

  5. Cecilie skriver

    5. august 2013 kl. 20:43

    Hej Anne.

    Tak for en superfin blog og sådan en lækker opskrift.
    Jeg skal bage en masse brownie til en barnedåb, hvor vi bliver 40. Jeg tænker derfor at bage den i en stor bradepande (39 x 33). Tænker du at jeg skal forlænge bagetiden?

    Kh Cecilie

  6. Cecilie skriver

    5. august 2013 kl. 20:51

    Hov – og tror du den kan bages 3-4 dage før den skal serveres?

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2013 kl. 17:12

    Kære Cecilie
    Tak for din hilsen! Jeg vil bare gange opskriften med 2 og så reducere bagetiden med et par minutter. Altså hvis det er korrekt forstået,at det er målene på en alm. stor ovnbradepande!

    Jeg ville nok ikke bage den mere en 1-2 dage i forvejen, men du kan måske fryse stykkerne ned?

    Kh Anne

  8. sarah malou skriver

    11. august 2013 kl. 11:38

    Hej anne:-)
    Kan kagen fryses?

  9. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 15:52

    Kære Sarah Malou,
    Det kan du tro 🙂

    kh Anne

  10. ANNETTE skriver

    13. august 2013 kl. 19:41

    Hej Anne

    Skal smøret være usaltet?

    Super site 🙂

    Annette

  11. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2013 kl. 19:22

    Kære Annette
    Mange tak! 🙂
    Det bestemmer du selv – men jeg bruger normalt saltet smør!
    Kh Anne

  12. Ying skriver

    15. oktober 2013 kl. 22:05

    Hej Anne 🙂

    Den brownie ser simpelthen så lækker ud!
    Jeg vil enormt gerne prøve at bage den, men min ovn har desværre ikke varmluftsfunktion … har du nogle råd til hvor længe den skal bages i traditionel ovn og under hvilken temperatur?

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2013 kl. 20:49

    Kære Ying,
    Jeg ville bage den i 5-7 minutter længere ved sammen temperatur 🙂
    Kh Anne

  14. Stef skriver

    2. april 2014 kl. 17:20

    Verdens bedste brownie. Vi har lavet den så mange gange nu. 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2014 kl. 09:01

    Kære Stef
    Jeg er enig 🙂
    Kh Anne

  16. Janne skriver

    8. juni 2014 kl. 09:16

    Fantastisk kage, som blev serveret med is og jordbær, da vi havde gæster i går. Bagte den uden varmluft og i en springform (24 cm). Den fik 5-7 min mere,

  17. Sabine skriver

    1. august 2014 kl. 15:15

    Lavede denne brownie i går. Dog med valnødder i, og hældte kondenseret mælk på og hakket hvid chokolade inden den kom i ovnen – mums, den er god!

  18. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2014 kl. 17:18

    Kære Sabine
    Det lyder så lækkert 🙂
    Kh ANne

  19. Helle Balto skriver

    9. august 2014 kl. 21:28

    Hejsa
    Hvordan skal kagen opbevares fra den er bagt i dag til den skal serveres i morgen?
    I køleskab eller på køkkenbord?
    Mvh Helle

  20. Line skriver

    10. august 2014 kl. 11:07

    Hej Anne.

    Tak for den lækreste opskrift…! Den brownie smager simpelthen himmelsk

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2014 kl. 14:58

    Kære Line
    Selv tak 🙂

  22. Emilie skriver

    1. september 2014 kl. 10:28

    Kære Anne 🙂

    Tak for alle de fantastiske opskrifter!

    Måske er det for meget forlangt, men hvis disse brownies skulle være glutenfri. Ville du så anbefale glutenfrit mel (finax), eller rismel?
    (Det kan være svært at finde en god opskrift, som er glutenfri 🙁

  23. Pernille Bruun skriver

    9. september 2014 kl. 18:58

    Hej Anne 🙂

    Kan kagen laves uden det hvide chokolade?

  24. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2014 kl. 20:02

    Kære Pernille
    Det kan du tro 🙂

  25. Felicia skriver

    24. september 2014 kl. 08:03

    Kære Anne,

    Hvor mange personer vil du sige opskriften er til? 🙂

  26. Sanne Paulsen skriver

    19. oktober 2014 kl. 09:54

    Hej Anne,

    Dette er den bedste brownie opskrift ever! Den er så nem at lave og den smager fantastisk!!!! Har lavet den til mine kollegaer flere gange og de ææælsker den 🙂

    mvh. Sanne

  27. Lisbeth Julsø skriver

    28. december 2014 kl. 20:42

    Tænker at jeg vil bage denne brownie til nytår, hvor vi skal være ca 15 personer. Hvor mange stykker bliver der af denne opskrift? Skal jeg mon lave dobbeltportion?
    Og har du evt nogle gode serveringstips? 🙂
    Kh Lisbeth

  28. Esra skriver

    18. januar 2015 kl. 09:05

    Hej Anne
    Hvor kan man købe Caraïbe fra Valrhona chokolade og Ivoire fra Valrhona hvid chokolade?

  29. Charlotte skriver

    20. januar 2015 kl. 17:21

    Kan man bruge kakao i stedet for den mørke chokolade?
    Hvis ja, hvor meget 🙂
    Hilsen Charlotte

  30. Annette Lynge Hansen skriver

    27. januar 2015 kl. 19:05

    Hej Anne

    Hvordan skal jeg opbevare kagen ?
    På køkkenbordet eller i køleskabet?

    Og skærer du i kagen i stykker samme dag den er bagt?

    Venlig hilsen Annette

  31. Nikolai skriver

    2. februar 2015 kl. 18:33

    Hej.
    Hvor mange bliver der ca. til af en omgang? 🙂

  32. Niels skriver

    6. februar 2015 kl. 19:31

    Hej, jag har prøvet at bage brownies og det virker som om at sukkeret ikke smelter sammen med æggene og at det knaser når man tygger tænderne sammen, hvad gør jeg galt

  33. Silja skriver

    20. februar 2015 kl. 21:46

    Kan jeg bruge en anden slags mørk chokolade end den du har brugt i opskriften? Bliver brownien stadigvæk ligeså god?

  34. Heidi skriver

    22. februar 2015 kl. 11:58

    Fantastisk kage
    Jeg undlader altid hvid chokolade og bruger bare den mørke chokolade fra Toms på 57 %,
    Ved ikke om den smager bedre med den oprindelig opskrift, men synes næsten ikke den kan komme til at smage bedre end den allerede gør.
    Jeg bager i springform og lægger 5-7 min til bagetiden og så er den dejlig klistret.

  35. Berte skriver

    22. maj 2015 kl. 12:21

    Kan man lave den med karamel

  36. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2015 kl. 19:58

    Hej Berte,
    Ja det kan du godt!
    Kh Anne

  37. sarah skriver

    16. juli 2015 kl. 16:53

    simpelthen for lækker kage, arbejder på hotel i Rønne, den brownie var et kæmpe hit! 😀

  38. Anne au Chocolat skriver

    21. juli 2015 kl. 09:46

    Kære Sarah,
    hvor dejligt at høre 🙂

  39. Bente Risom skriver

    27. august 2015 kl. 08:28

    Hejsa Anne
    Kan det godt passe at den skal være meget tung
    Har prøvet med en kødnål og der var der ikke noget der hang
    Ved??
    Håber at spørgsmål er okay:-)
    Mvh Bente

  40. Chris skriver

    3. september 2015 kl. 08:41

    Hej Anne,
    Det ser lækkert ud!! Hvis jeg vil lave denne brownie i en 26 cm. springform, skal jeg så lave dobbelt portion for at få lidt højde på? Og i så fald – hvor længe skal den så have i ovnen?

  41. Malou skriver

    23. september 2015 kl. 21:25

    Jeg har sat mig for at lave denne lækre kage, behøver det lige være det mærke chokolade? Ændres smagen meget hvis man køber noget helt almindeligt hvid og mørk chokolade?
    Mvh Malou

  42. Lars skriver

    16. februar 2016 kl. 16:00

    Selve Brownien er rigtigt fin, og smager godt, men den hvide chokolade gør intet godt for den, den er langt bedre men nogle valnødder i, bare min mening.

  43. Nikoline skriver

    30. marts 2016 kl. 16:48

    Hej Anne,
    Hvor høj bliver kagen ca.? Og hvor mange personer er det til?
    Jeg vil gerne lave den som bund, med noget hindbærmousse ovenpå.. Det bliver umiddelbart i en rund springform på 20-22 cm.. Ville du bruge den mængde du bruger her? 🙂

  44. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2016 kl. 20:30

    Kære Nikoline,
    Det lyder godt 🙂 Hvis du bruger en springform på 22 cm bliver den ca. 3 cm høj med de almindelige mål!

  45. Simone skriver

    25. juli 2016 kl. 18:53

    Hej,
    Når man har bagt kagen og den skal stå til dagen efter, er det så bedst at opbevare den i køleskabet eller på køkkenbordet??

    Venlig Hilsen Simone

  46. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2016 kl. 22:19

    Kære Simone,
    Opbevar den gerne på køl 🙂
    Kh Anne

  47. Eva skriver

    8. august 2016 kl. 22:50

    Min familie, mine kolleger og mine naboer eeeelsker denne opskrift. Tak. Jeg bager ikke ofte. Men den er nem og resultat lækkert. Eks m vanilleis og en brombærcoulis

  48. Anne au Chocolat skriver

    9. august 2016 kl. 09:08

    Kære Eva,
    Det lyder bare godt. Elsker brownie med vaniljeis til 🙂

« Ældre kommentarer
Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Carolines Brownies | CharlotteBrinkmann siger:
    11. november 2015 kl. 19:42

    […] Se flere opskrifter her […]

  2. Verdens Bedste Brownies | CBS Intro siger:
    11. november 2015 kl. 22:20

    […] Se flere opskrifter her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap