I onsdags var jeg til koncert i Store Vega med franske Yelle (Julie) og hendes to bandmedlemmer Grandmarnier (Jean-François) på trommer og Tepr (Tanguy) på keyboard. Jeg har kendt dem personligt, siden de spillede på Rust for over 4 år siden, fordi jeg som sædvanligt bare begyndte at tale fransk med dem. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har været til adskillige koncerter med dem.
De har længe efterspurgt en “gâteau Anne au Chocolat“, så nu måtte det være på tide. Jeg skrev til Jean-François et par dage inden koncerten og fortalte, at jeg selvfølgelig ville bage en chokoladekage. Kort tid efter fik jeg en sms tilbage fra ham, hvor han blandt andet skrev “Notice we are chocolate lovers in a ‘kids’ ways“, som jeg grinede meget af, men som jeg også tog alvorligt. Derfor faldt kagevalget på brownies med stykker af hvid chokolade i. Det er da lidt barnligt!
Backstage på Vega smagte de alle begejstret på mine brownies, og de blev endnu mere glade af at høre, at jeg havde puttet fleur de sel i kagen, efter de havde fanget den lille – men vigtige – smag af salt. Og jeg brugte selvfølgelig Valrhona i kagen til franskmændene.
Tanguy skrev i går dette på facebook: “BRAVO! Best brownies ever, other brownies can go back to the fridge. Merci Anne Au Chocolat ♥”
Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i. Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.
Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig.
Camilla skriver
Hej Anne,
Mums, den ser lækker ud. Jeg har lånt min kvadratiske form ud, tror du ikke sagtens, at jeg kan bage den i en rund form (diameter 23 cm)? 🙂
Hilsen Camilla
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Jo sagtens! 🙂 Så er bagetiden formentlig lidt længere dog.
kh Anne
Camilla skriver
Bagte den igår og lod den stå til i dag, selvom den var svært. Nu har jeg endelig smagt den, og den smager SÅ lækkert!! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Det lyder bare godt 🙂
Kunne selv snildt spise et stykke lige nu.
Kh Anne
Cecilie skriver
Hej Anne.
Tak for en superfin blog og sådan en lækker opskrift.
Jeg skal bage en masse brownie til en barnedåb, hvor vi bliver 40. Jeg tænker derfor at bage den i en stor bradepande (39 x 33). Tænker du at jeg skal forlænge bagetiden?
Kh Cecilie
Cecilie skriver
Hov – og tror du den kan bages 3-4 dage før den skal serveres?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie
Tak for din hilsen! Jeg vil bare gange opskriften med 2 og så reducere bagetiden med et par minutter. Altså hvis det er korrekt forstået,at det er målene på en alm. stor ovnbradepande!
Jeg ville nok ikke bage den mere en 1-2 dage i forvejen, men du kan måske fryse stykkerne ned?
Kh Anne
sarah malou skriver
Hej anne:-)
Kan kagen fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah Malou,
Det kan du tro 🙂
kh Anne
ANNETTE skriver
Hej Anne
Skal smøret være usaltet?
Super site 🙂
Annette
Anne au Chocolat skriver
Kære Annette
Mange tak! 🙂
Det bestemmer du selv – men jeg bruger normalt saltet smør!
Kh Anne
Ying skriver
Hej Anne 🙂
Den brownie ser simpelthen så lækker ud!
Jeg vil enormt gerne prøve at bage den, men min ovn har desværre ikke varmluftsfunktion … har du nogle råd til hvor længe den skal bages i traditionel ovn og under hvilken temperatur?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ying,
Jeg ville bage den i 5-7 minutter længere ved sammen temperatur 🙂
Kh Anne
Stef skriver
Verdens bedste brownie. Vi har lavet den så mange gange nu. 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Stef
Jeg er enig 🙂
Kh Anne
Janne skriver
Fantastisk kage, som blev serveret med is og jordbær, da vi havde gæster i går. Bagte den uden varmluft og i en springform (24 cm). Den fik 5-7 min mere,
Sabine skriver
Lavede denne brownie i går. Dog med valnødder i, og hældte kondenseret mælk på og hakket hvid chokolade inden den kom i ovnen – mums, den er god!
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabine
Det lyder så lækkert 🙂
Kh ANne
Helle Balto skriver
Hejsa
Hvordan skal kagen opbevares fra den er bagt i dag til den skal serveres i morgen?
I køleskab eller på køkkenbord?
Mvh Helle
Line skriver
Hej Anne.
Tak for den lækreste opskrift…! Den brownie smager simpelthen himmelsk
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Selv tak 🙂
Emilie skriver
Kære Anne 🙂
Tak for alle de fantastiske opskrifter!
Måske er det for meget forlangt, men hvis disse brownies skulle være glutenfri. Ville du så anbefale glutenfrit mel (finax), eller rismel?
(Det kan være svært at finde en god opskrift, som er glutenfri 🙁
Pernille Bruun skriver
Hej Anne 🙂
Kan kagen laves uden det hvide chokolade?
Anne au Chocolat skriver
Kære Pernille
Det kan du tro 🙂
Felicia skriver
Kære Anne,
Hvor mange personer vil du sige opskriften er til? 🙂
Sanne Paulsen skriver
Hej Anne,
Dette er den bedste brownie opskrift ever! Den er så nem at lave og den smager fantastisk!!!! Har lavet den til mine kollegaer flere gange og de ææælsker den 🙂
mvh. Sanne
Lisbeth Julsø skriver
Tænker at jeg vil bage denne brownie til nytår, hvor vi skal være ca 15 personer. Hvor mange stykker bliver der af denne opskrift? Skal jeg mon lave dobbeltportion?
Og har du evt nogle gode serveringstips? 🙂
Kh Lisbeth
Esra skriver
Hej Anne
Hvor kan man købe Caraïbe fra Valrhona chokolade og Ivoire fra Valrhona hvid chokolade?
Charlotte skriver
Kan man bruge kakao i stedet for den mørke chokolade?
Hvis ja, hvor meget 🙂
Hilsen Charlotte
Annette Lynge Hansen skriver
Hej Anne
Hvordan skal jeg opbevare kagen ?
På køkkenbordet eller i køleskabet?
Og skærer du i kagen i stykker samme dag den er bagt?
Venlig hilsen Annette
Nikolai skriver
Hej.
Hvor mange bliver der ca. til af en omgang? 🙂
Niels skriver
Hej, jag har prøvet at bage brownies og det virker som om at sukkeret ikke smelter sammen med æggene og at det knaser når man tygger tænderne sammen, hvad gør jeg galt
Silja skriver
Kan jeg bruge en anden slags mørk chokolade end den du har brugt i opskriften? Bliver brownien stadigvæk ligeså god?
Heidi skriver
Fantastisk kage
Jeg undlader altid hvid chokolade og bruger bare den mørke chokolade fra Toms på 57 %,
Ved ikke om den smager bedre med den oprindelig opskrift, men synes næsten ikke den kan komme til at smage bedre end den allerede gør.
Jeg bager i springform og lægger 5-7 min til bagetiden og så er den dejlig klistret.
Berte skriver
Kan man lave den med karamel
Anne au Chocolat skriver
Hej Berte,
Ja det kan du godt!
Kh Anne
sarah skriver
simpelthen for lækker kage, arbejder på hotel i Rønne, den brownie var et kæmpe hit! 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah,
hvor dejligt at høre 🙂
Bente Risom skriver
Hejsa Anne
Kan det godt passe at den skal være meget tung
Har prøvet med en kødnål og der var der ikke noget der hang
Ved??
Håber at spørgsmål er okay:-)
Mvh Bente
Chris skriver
Hej Anne,
Det ser lækkert ud!! Hvis jeg vil lave denne brownie i en 26 cm. springform, skal jeg så lave dobbelt portion for at få lidt højde på? Og i så fald – hvor længe skal den så have i ovnen?
Malou skriver
Jeg har sat mig for at lave denne lækre kage, behøver det lige være det mærke chokolade? Ændres smagen meget hvis man køber noget helt almindeligt hvid og mørk chokolade?
Mvh Malou
Lars skriver
Selve Brownien er rigtigt fin, og smager godt, men den hvide chokolade gør intet godt for den, den er langt bedre men nogle valnødder i, bare min mening.
Nikoline skriver
Hej Anne,
Hvor høj bliver kagen ca.? Og hvor mange personer er det til?
Jeg vil gerne lave den som bund, med noget hindbærmousse ovenpå.. Det bliver umiddelbart i en rund springform på 20-22 cm.. Ville du bruge den mængde du bruger her? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nikoline,
Det lyder godt 🙂 Hvis du bruger en springform på 22 cm bliver den ca. 3 cm høj med de almindelige mål!
Simone skriver
Hej,
Når man har bagt kagen og den skal stå til dagen efter, er det så bedst at opbevare den i køleskabet eller på køkkenbordet??
Venlig Hilsen Simone
Anne au Chocolat skriver
Kære Simone,
Opbevar den gerne på køl 🙂
Kh Anne
Eva skriver
Min familie, mine kolleger og mine naboer eeeelsker denne opskrift. Tak. Jeg bager ikke ofte. Men den er nem og resultat lækkert. Eks m vanilleis og en brombærcoulis
Anne au Chocolat skriver
Kære Eva,
Det lyder bare godt. Elsker brownie med vaniljeis til 🙂