Om ikke særligt længe fylder min lille chokoladeblog 2 år. Vi glæder os – altså den og jeg. Det allerførste indlæg, jeg i sin tid skrev, handlede om mit forhold til chokolade og min elskede chokoladeballade. Jeg har ingen idé om, hvor mange gange jeg har lavet balladen siden blogindlægget, men det er uden tvivl den kage, jeg laver oftest – og som flest af mine venner har smagt.
Nu har jeg lavet lidt om på den, forandring fryder siger de, ved at tilføje noget af min bitter lactée samt hasselnødder på toppen. Jeg reducerede også lige sukkermængden lidt pga den lyse chokolade. Det blev godt, kan jeg love jer for. Jeg tyvspiste et stykke til morgenmad (jeg frabeder mig alle kommentarer om, at man ikke kan spise kage til morgenmad – JEG KAN!) med græsk yoghurt og frysetørrede jordbær, selvom kagen egentlig skal med hjem til min tvillingebror og hans kæreste i aften.
Opskriften lyder således:
200 g mørk chokolade, jeg brugte Caraïbe på 66%, hakket
200 g smør
200 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
130 g lys chokolade, hakket groft
en stor håndfuld hasselnødder, hakket
Smelt smør i en gryde og tilsæt den mørke chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i og tilsidst den lyse chokolade. Hæld dejen i formen (rund form på ca. 22 cm i diameter, foret med bagepapir) og drys med hasselnødderne. Bag i 22-25 min ved 180 grader varmluft.
NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl. Man kan også lave den om morgenen, men så må den altså først serveres om aftenen. Basta!
pernille Bigum skriver
Nej, jeg bliver meget formiddagssulten, elsker navnet Chocoladeballade:-)
Kira skriver
Fantastisk med kage til morgenmad! Det vil jeg også prøve en dag! 😀
Sidsel skriver
Uhmmm 🙂
Fie skriver
Jeg kommer også indimellem til at spise kage til morgenmad… du er ikke alene! 😉
Den der chokoladeballade ser også ret lækker ud, den bliver lige bookmarket.
Piskeriset skriver
Tak for instant-chocolate-craving – det vil forfølge mig resten af aftenen 😀
Den kage ser fantastisk ud…
Lucie skriver
Min danske mand siger også altid at man ikke må spise kage, chokolade og den slags til morgenmad, men det er dybt uenig i.
I Frankrig spiser vi alle mulige lækkerier til morgenmad (min far spiser madeleines, jeg spiser craquinette au chocolat -kender du dem? Gode dybt ned i kaffen…), og vi kan ikke se problemet 🙂
Så langt man spiser lidt af hver, hver dag, skal man ikke forbyde sig de gode ting i livet.
Troels skriver
Jeg har altid spist søde ting om morgenen, så go ahead. Og i gamle dage var min aftensmad ofte en liter is. Good times 🙂
Nå, den ser virkelig lækker ud, den chokoladekage. Vil gemme linket og selv lave den en af dagene 🙂
Mette Lindgaard Eriksen skriver
Kage er totalt god morgenmad 🙂 Din ballade ser umanerligt god ud med nødder og lys chokolade!
Anne au Chocolat skriver
Kære Pernille
Det er også et ret herligt navn, hvis jeg selv skal sige det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira
Det er en syndigt lækker måde at starte dagen på i hvert fald 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sidselmus
Lige præcis.. uhhmmmm!
Anne au Chocolat skriver
Kære Fie
Det er godt at høre hehe.. selvom jeg overhovedet ikke skammer mig, heldigvis 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Tak for en dejlig kommentar, chokoladecravings er ikke det værste, slet ikke når jeg er sikker på, at du har god chokolade derhjemme 🙂
Anne au Chocolat skriver
Coucou Lucie!
Åh jeg elsker den franske spise-mentalitet 🙂 Og ja, jeg kender godt til craquinettes au chocolat 🙂
Bisous
Anne au Chocolat skriver
Kære Troels,
En liter is til aftensmad lige frem.. hvilken slags ? 🙂
Jeg synes bestemt, at du skal prøve balladen.. det er en strålende idé!
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Yay.. godt at du er enig! 🙂
Troels skriver
For det meste skildpaddeis, men alt kan sådan set bruges 😉
Petrine skriver
Hej Anne, sikke en fin blog du har – og tillykke med 2-årsdagen! Jeg vil bestemt prøve at lave din chokoladeballade, men så kom jeg lige til at tænke på; du skriver at du reducerer sukkermængden lidt pga den lyse chokolade. Mit spørgsmål er så: Skal jeg bruge 200 g sukker minus lidt eller har du allerede reduceret mængden, så det er 200 g sukker plus lys chokolade? Måske lidt forvirrende formuleret, men håber du forstår pointen 🙂
KH Petrine
Anne au Chocolat skriver
@ Troels – hahaha! Hvornår har du sidst spist is til aftensmad ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Petrine
Tak skal du have! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om balladen! I den oprindelige opskrift brugte jeg 250 g sukker, men nu har jeg reduceret mængden til 200 g 🙂
Alt godt,
Anne
Troels skriver
Uha, man er jo i midten af tyverne efterhånden, så det må man ikke længere, siger min hjerne. Så en gang i december, vel…
Skal du i øvrigt ikke finde på en god chokoladeis snart? 🙂
Eller en chokoladesovs. Mmmm…
Troels skriver
En NY chokoladeis, mener jeg. Man kan aldrig få nok is 🙂
Anne skriver
Den kage ser bare vildt lækker ud – Chokoladeballadekagen er også blevet en fast del af mit repertoire. Tror den nye version skal prøves næste gang.
Anne au Chocolat skriver
Haha jo Troels, jeg skal nok lave noget mere chokoladet fra i næste uge af, hvor jeg har SOMMERFERIE. Mener du chokoladesovs til is ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Ja, du må hellere prøve Balladen anno 2011 🙂
anne skriver
Jeg lavede din originale chokoladeballade i weekenden, men må desværre sige at påtrods af at den fik 25 min i ovnen ved 180 grader, så var den nærmest helt flydende indeni da vi skulle spise den dagen efter (efter et døgn på køl.)Kun det alleryderste var bagt…
Jeg kunne godt se at den virkede ret ubagt, da jeg tog den ud af ovnen, men på grund af at du havde skrevet, at den ville sætte sig, tænkte jeg at det var sådan den skulle være. Så jeg vil opfordre folk til at bage kagen til den virker bagt næsten hele vejen ind i midten, så de undgår min “chokolademouse” episode 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Anne
Det er jeg ked af at høre. Hvilke en form bagte du kagen i ? Og brugte du varmluft ?
Kagen plejer at være en smule flydende i midten, men mest af alt bare cremet og blød og lækker. Men ja, ovne kan bage forskelligt og den kan også have at gøre med hvor kold dejen var, inden den kom i ovnen. Men jeg plejer aldrig at bage den mere end 25 minutter, og mit resultat bliver altid som på billedet! Ikke desto mindre så JA, bag den noget ekstra, hvis I ikke vil have en alt for blød konsistens.
Jose skriver
Jeg vil bare sige tak for en skøn opskrift. Jeg lavede den forleden da jeg fik min veninde på besøg og hun elskede den. Vi kunne ikke spise den hele og tog derfor lidt med til min gruppe fra studiet. Alle blev lykkelige for den og har givet opskrifter ud til samtlige. Skønt! Lavede den med hvid chokolade i stedet for lys og hakkede mandler på toppen. Det var også godt skulle jeg hilse at sige.
Louise skriver
Hej Anne
Rigtig fin blog du har her. Jeg har prøvet en del af dine opskrifter med stor succes, men endnu ikke din chokoladeballade. Det vil jeg snart! Jeg vil gerne servere den som dessert sammen med noget andet. Jeg kan se, at du anbefaler dine syltede appelsiner, men de er jo ikke ligefrem i sæson nu. Har du andre idéer til en dessert, hvor chokoladeballaden indgår?
Anne au Chocolat skriver
Hej Louise,
Det glæder mig, at du synes om min blog – og ikke mindst om opskrifterne!
Jeg kunne godt tænke mig at spise balladen med en lækker rabarberkompot og letpisket fuldfed fløde eller en skefuld vanilleis. Ellers smager balladen også godt med nye lækre jordbær og andre danske bær 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Jose
Det lyder som en fantastisk kage, du fik lavet. Godt at du synes om balladen 🙂
Kh Anne
Anne Bjerre skriver
Hej Anne,
Jeg overvejer at lave din originale chokoladeballade, den virker bare så simpel og lækker, nogle gange er det mest enkle også det mest lækre!:) Jeg var lige inde på Youtube og se Trish Deseine herself lave kagen. Kan det passe at hun bruger 250 g. chokolade, smør og sukker,,? Er det en anden kageopskrift, eller har du blot “redigeret” lidt i den? 🙂
Fed blog 🙂
– Chokoladekvinder er de bedste kvinder 🙂
Venligst Anne.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Dejligt at høre at du også er passioneret chokoladeelsker! 🙂
I Trish’ “Je veux du Chocolat/Chocolate” kogebog er målene, 200 g choko, 200 g smør, 250 g sukker, 5 æg og 1 spsk mel. M E N det kan jo være, at hun selv har ændret lidt på den. Jeg synes dog, at du skal holde dig til den oprindelige version!!
God fornøjelse!
Kh Anne
Anne Bjerre skriver
Hej igen,
Tak for dit svar, jeg holder mig til din opskrift 😉
Jeg har noget mørk “Lindt” chokolade 70% liggende som jeg overvejer at bruge til den originale chokoladeballade, er der en grund til at der i opskriften bruges chokolade med 56-64% kakao? Bliver kagen for bitter hvis man f.eks. bruger chokolade med en kakaoprocent på 70?
Venligst Anne.
Anne au Chocolat skriver
Hej igen Anne
Det lyder fornuftigt, at du holder dig til denne her opskrift 🙂
Hvad angår kakaoprocenten, er det min subjektive mening, at balladen smager bedst med chokolade med en ikke alt for høj kakaoprocent. Dog er jeg sikker på, at balladen også kan klare en chokolade på 70%.
God fornøjelse!
Kh Anne
Rikke Sørensen skriver
Hej Anne,
Sikke en lækker kage, den må jeg vist se at få afprøvet 😉 Hvad er det røde ‘krymmel’ du har pyntet med over fløden??
Venligst Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
God idé at prøve den 😀 Det er frysetørrede jordbær!
Louise skriver
Hej Anne. Lækker blog og nogle lækre opskrifter! Jeg er faldet over din chokoladeballadekage, og vil bage den til mine kollegaer, men hvor mange personer er kagen til (ca.)?
En klat vanilje is er vel oplagt at servere til (og græsk yoghurt, kan jeg læse :-)), men hvad vil du anbefale, hvis man servere den til en kop kaffe om eftermiddagen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Tak skal du have! 🙂 Kagen er til 8-10 personer, vil jeg mene. Men det kommer helt an på, hvor store chokoladekageelskere dine kollegaer er!
Til kaffen er kagen god i sig selv!
Susan Mortensen skriver
Hold fast hvor er denne kage god. Har haft den med på arbejde og de var VILDE med den. Vil nu prøve at lave de små chokoladeballader ….. så har man jo en hel kage for sige selv 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne
Det glæder mig at høre, at kagen var et hit hos dig og dine kollegaer 🙂
Kh Anne
Nanna skriver
Hvis man kun har en ovn, der duer med over/undervarme, hvor lang tid skal den så have? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Nanna
Ja, det burde godt kunne lykkes. Stil kagen i midten og hold godt øje med den undervejs. Den skal muligvis have 5 minutter mere.
Kh Anne
Stinne ØJ skriver
Jeg har lige prøvet denne for første gang. Jeg er vild med den! Det var dem, jeg serverede den for iøvrigt også!
Emma Amalie Ulrich skriver
Serverede kagen for familien og nogle gæster i går, og de var helt VILDE med den! Stort, stort hit! Flere af dem sagde, at det var den bedste chokoladekage, de nogensinde havde smagt – selv min mor, der ellers ikke er så meget til chokoladekage! Og jeg må altså også sige, at den blev SÅÅ lækker!! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bager den! Tak for den gode opskrift 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma
Hvor er du sød! Tak for en skøn skøn kommentar!
Kh Anne
Nanna skriver
Hvordan bagte din veninde balladen, så hun fik de firkantede stykker? Hor mange grader, hvor længe og hvor stor bradepande?
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Du stiller spørgsmål i et forkert indlæg?
Nå men jeg skal nok lige høre hende ad, selvom jeg er sikker på, at hun ikke kan huske det. Hun er sådan én pige, som det bare lykkes for ved at tage det som det kommer 🙂
kh Anne