Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballadekagen – nu med lys chokolade og nødder

31. maj 2011 af Anne au Chocolat 62 kommentarer

Om ikke særligt længe fylder min lille chokoladeblog 2 år. Vi glæder os – altså den og jeg. Det allerførste indlæg, jeg i sin tid skrev, handlede om mit forhold til chokolade og min elskede chokoladeballade. Jeg har ingen idé om, hvor mange gange jeg har lavet balladen siden blogindlægget, men det er uden tvivl den kage, jeg laver oftest – og som flest af mine venner har smagt.
Nu har jeg lavet lidt om på den, forandring fryder siger de, ved at tilføje noget af min bitter lactée samt hasselnødder på toppen. Jeg reducerede også lige sukkermængden lidt pga den lyse chokolade. Det blev godt, kan jeg love jer for. Jeg tyvspiste et stykke til morgenmad (jeg frabeder mig alle kommentarer om, at man ikke kan spise kage til morgenmad – JEG KAN!) med græsk yoghurt og frysetørrede jordbær, selvom kagen egentlig skal med hjem til min tvillingebror og hans kæreste i aften.

Opskriften lyder således:

200 g mørk chokolade, jeg brugte Caraïbe på 66%, hakket
200 g smør
200 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
130 g lys chokolade, hakket groft
en stor håndfuld hasselnødder, hakket

Smelt smør i en gryde og tilsæt den mørke chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i og tilsidst den lyse chokolade. Hæld dejen i formen (rund form på ca. 22 cm i diameter, foret med bagepapir) og drys med hasselnødderne. Bag i 22-25 min ved 180 grader varmluft.

NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl. Man kan også lave den om morgenen, men så må den altså først serveres om aftenen. Basta!

Skrevet i: Kager Tags: bitter lactée, Caraiïbe, Chokoladeballadekage, Chokoladekage, frysetørrede jordbær, græsk yoghurt, valrhona

Previous Post: « Hvid chokolade fra Amedei
Next Post: Rabarberkage version 2011 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mariam skriver

    4. november 2012 kl. 23:42

    Hvor kan man købe Caraïbe chokolade henne?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2012 kl. 00:07

    Kære Mariam,
    Det kan du i Irma, diverse specialforretninger, Magasin, og på Estate Kaffebar blandt andet!

    Kh Anne

  3. Aase Lundqvist skriver

    25. november 2012 kl. 13:17

    Det lyder lækkert, men hvorlænge kan den holde sig?

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2012 kl. 09:59

    Kære Aase
    Formentlig i en 4-5 dage på køl.

    Kh Anne

  5. Bolette skriver

    22. december 2012 kl. 11:33

    Hvor mange personer er kagen ca. til?? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 11:45

    Kære Bolette
    10 personer 🙂

    Kh Anne

  7. Nanna Gebauer Thorup skriver

    31. august 2013 kl. 22:45

    Kære Anne.
    Jeg har netop bagt denne lækre kage som jeg skal have med til familie-hygge i morgen.
    Hvad vil du foreslå af tilbehør til kagen? Flødeskum, creme fraiche eller noget helt andet?

    Med venlig hilsen
    Nanna

  8. Karen Riskær skriver

    10. juni 2016 kl. 15:58

    Hej Anne
    Jeg vil gerne lave balladen som muffins – jeg ser du har opskrift på balladen som mini muffins her på bloggen, man kan sikkert bare bage dem lidt længere, hvis man bruger almindelig muffinstørrelse, men hvor længe?
    Hilsen Karen

  9. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2016 kl. 19:24

    Kære Karen,
    Det lyder vel nok lækkert 🙂
    Jeg vil skyde på, at du skal bage dem i 14-15 minutter, måske lidt mere. Husk at de skal bages dagen i forvejen og helst opbevares på køl, til de skal serveres.
    Kh Anne

  10. Sara skriver

    20. november 2019 kl. 23:04

    Hejsa,
    Skal der noget over den inden den kommer på køl? Sølvpapir, film eller lign…?:-)

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2019 kl. 14:35

    Hej Sara,
    Jeg er ked af det lidt sene svar. Jeg plejer at bruge film 🙂

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Twenty fucking five | advicefromisabella siger:
    31. august 2016 kl. 13:40

    […] Den bedste chokolade kage der findes fra Anne au Chocolat (balladechokoladekage). Der er kun 1 spsk mel i og den er viiirkelig god og meeget ballade. Link lige her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap