E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Opskriften på den flotte fødselsdagskage

18. juni 2011 af Anne au Chocolat 95 kommentarer

Mange af jer, mine søde læsere, har vist stor interesse for den flotte kage, jeg bloggede om forleden. Nu har jeg snakket med min svigerindes søster, som gerne ville dele opskriften med jer. Så I får den lige her!

Til chokoladebundene bruges:
300 g sukker
50 g kakao
300 g hvedemel
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk natron
1tsk bagepulver
Saft og skal af 1 øko appelsin
Ca 3-4 dl kærnemælk

Det hele røres sammen. Og bages i smurt springform ved 175 grader i 45-60 min.

Tobleronecremen laves ved at koge 1/2 l piskefløde og smelte 300 g toblerone deri. Det skal stå koldt min 4-6 timer og piskes stift.

Hindbærmoussen er 4 dl piskefløde, der piskes meget stift og blandes med 500 g moste hindbær og evt vanille.

Samling af kagen: Del kagen i tre bunde, og smør tobleronecreme i første lag, og hindbærmousse i andet lag. Put lidt mere hindbærmousse på toppen. Så sidder bærrene bedre fast.
Der skal bruges ca. 1 1/2 dåse chokoladerør til kanten (og man kan også bruge vanillerør eller ladyfingers eksempelvis). Chokoladerørene kan sidde fast på kagen, fordi der smøres lidt tobleronemousse på kagens sider.

God fornøjelse!

Skrevet i: Kager Tags: chokoladerør, hindbær, hindbærmousse, Jordbær, Lagkage, toblerone

Previous Post: « Den flotteste fødselsdagskage
Next Post: Cookies med ganache og pære »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    18. juni 2011 kl. 14:55

    Oh lordy! Startede jo bare med at synes at kagen var satans pæn, men nu bliver jeg nok nødt til at lave den en dag – tobleronecreme! hindbærmousse! Det hele taler til mine tømmermændsramte smagssanser. Mhh!

    God lørdag 🙂
    Julie/Gane&Gaffel

  2. Anna skriver

    18. juni 2011 kl. 15:33

    Hej,

    Det lyder virkelig lækkert og skal helt klar lave denne dessert 🙂
    Har dog et lille spørgsmål: Skal fløden og tobleronen stå på køl inden eller efter man pisker det stift?

    Mvh. Anna

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2011 kl. 15:41

    Haha Julie! Jeg har også ekstra lyst til den i dag, dagen derpå 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2011 kl. 15:42

    Hej Anna
    Jeg er 99% sikker på, at tobleronecremen skal køles helt ned, inden den piskes! 🙂

  5. Daniela skriver

    18. juni 2011 kl. 17:45

    Mums en lækker kage, det skal helt sikkert prøves.

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2011 kl. 10:28

    Kære Daniela,
    Ja den er syndigt lækker og smuk 🙂

  7. camilla winther christensen skriver

    19. juni 2011 kl. 13:54

    Hej Anne,

    Den ser simpelthen så lækker ud den kage!
    Tror du kagen kan stå i køleskabet natten over og serveres dagen efter?
    Eller at tobleronecremen kan tåle at stå i køleskabet i længere tid end de 4-6 timer?

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2011 kl. 14:45

    Hej Camilla
    Jeg tror sagtens, at kagen kan stå på køl natten over, men vent med at pynte med bær og chokoladerør til selve dagen 🙂

  9. Cassandra Hemmingsen skriver

    20. juni 2011 kl. 08:52

    HOLD NU OP en lækker blog om chokolade og kage du har dig!

    Tilsyneladende er vi mange der deler den samme passion. Jeg har lyst til at give mig i kast med samtlige opskrifter – især chokoladeballaden og den lækre brunsviger!

    Med hensyn til de rugbrødsbarer à la Meyers Bageri glæder jeg mig meget til du smider en opskrift op 😀

    Chokoladeelsker, det franske sprog og gastronomi generelt – jamen du er jo mit store forbillede!! 🙂 FEDT at du har haft muligheden for at kombinere alle delene i dit liv!

  10. Lise skriver

    23. juni 2011 kl. 08:34

    Årets skt. Hans kage 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2011 kl. 09:20

    Kære Lise
    Ja, du har helt ret faktisk 🙂

  12. Cassandra Hemmingsen skriver

    29. juni 2011 kl. 11:43

    Hej Anne,

    Et spørgsmål til bundene: Når du siger ‘del kagen i tre bunde’ skal man så bare skære? Jeg er bare bange for kagen smuldrer og knækker, når man begynder at skære igennem?

    Cassandra

  13. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2011 kl. 14:53

    Hej Cassandra,
    Ja – du skal bare skære bunden over to gange!

  14. Lise skriver

    8. juli 2011 kl. 12:28

    Kære Anne,
    det var simpelthen en super lækker kage – den blev spist Skt. Hans som jeg skrev tidligere, men jeg drømmer allerede om den igen.

    Super nem… og skøn med al den frugt.

  15. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2011 kl. 07:39

    Kære Lise
    Det glæder mig at høre, at den hittede til Skt. Hans hos dig 🙂
    Kh Anne

  16. Rebecca Foley skriver

    14. juli 2011 kl. 11:27

    Heeej 🙂

    Ville bare lige ligge en kommentar til den her side da jeg har været igang med og lave den her kage igår aftes. det var jo sådan at jeg sad og tænkte på og bage en ny kage (udforsker lidt kageverden her for tiden) da det er min brors fødselsdag idag. og så tænkte jeg den ser enorm lækker ud og jeg skal til og lægge den sammen her om nogle timer. Og har også været i gang med din chokoladeballede med lyschokolade og nødder, det gik også rigtig godt! 🙂

    Mvh. Rebecca Foley

  17. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2011 kl. 15:18

    Hej Rebecca 🙂
    Det lyder fantastisk det hele! Jeg er også i gang med den store bagning, da min bror og jeg fylder 25 i morgen!
    Kh Anne

  18. tina skriver

    7. november 2011 kl. 20:00

    hej.. super flot kage.. hvormange personer er den ca. til ?

  19. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2011 kl. 20:20

    Kære Tina
    Den er minimum til 12 personer! 🙂

  20. Bent Toft; Ringkøbing skriver

    1. april 2012 kl. 17:04

    Hej Anne
    Tak for en Herlig Blog 🙂
    Har prøvet flere af opskriferne 🙂
    Vedr. fødselsdags kagen 🙂
    Først Toblerone cremen: Jeg var overbevist om at den var total mislykket, da jeg tog den ud af køleskabet og den stadig var “tynd”, men efter at ha pisket den et øjeblik, fik den en dejlig konsistens og den vil jeg også bruge i andre lagkager 🙂
    Lagkagen kan med fordel “samles” nogen timer før den skal bruges, så den har tid til at “sætte sig”, men vent med at pynte med rør og friske bær til kort inden den skal serveres, da rørerne bliver bløde i køleskabet..
    Og ja, sagtens til 12 personer 🙂 Selv om det smager skønt, et det ikke en som man spiser flere store stykker af da den lægger sig ret tungt i maven 🙂
    Men til gengæld smager den stadig godt dagen efter, selv med bløde rør 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 05:39

    Kære Bent

    TUSIND tak for en dejlig kommentar! Du kan tro, at jeg bliver glad, når jeg læser dine ord! Godt at du fik pisket tobleronecremen inden brug 🙁

    God påske.

    Kh Anne

  22. Izmäniolä skriver

    5. april 2012 kl. 18:31

    Hej Anna

    Ville det ikke være en bedre idé hvis man lavede toblerone cremen inden man begyndte at bage kagen, for den skal jo ligge 4-6 timer i køleskabet. Og forresten sikke en lækker kage, den vil jeg med gerne anbefale til andre. 😀

    Mvh. Izmäniolä <3

  23. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 07:58

    Kære Izmäniolä
    Det er en god idé ja 😉

    Kh Anne

  24. Stine skriver

    10. april 2012 kl. 12:11

    Hejsa.. Kan den laves med skildpaddemouse?:-)

  25. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 12:18

    Kære Stine
    Det er jeg sikker på, at den kan 🙂

    Kh Anne

  26. Ki skriver

    2. maj 2012 kl. 09:25

    Hey super lækker kage. Men hvor stor skal formen være. ?!?

  27. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2012 kl. 09:29

    Kære Ki

    Jeg tror, det er en ganske normal springform!

    Kh Anne

  28. Nanz skriver

    1. juni 2012 kl. 21:45

    Jeg får 18 gæster på besøg….skal jeg lave to så eller? De får masser af mad udover den her… 🙂

  29. Anne au Chocolat skriver

    2. juni 2012 kl. 20:45

    Kære Nanz

    Hmm.. den er lidt svær! Umiddelbart tror jeg, at det er nok med én i dit tilfælde, men jeg kender jo ikke de gæsters søde tænder 🙂

    Kh Anne

  30. Nanz skriver

    2. juni 2012 kl. 23:03

    1000 tak for svar. Laver én og så må jeg lave nogle muffins ved siden af hvis sukkertrangen er for stor 😉

  31. Marie skriver

    27. august 2012 kl. 15:49

    Jeg har et spørgsmål til denne super flotte kage, som jeg vil forsøge at lave til min fødselsdag, hvor jeg får nogle veninder på besøg. Jeg er nok nødt til at samle den dagen før, da jeg bliver ret presset med hensyn til tiden, og så kom jeg til at tænke på, om ikke den vil falde sammen, når der ikke er husblas i cremerne?? Jeg vil bare så nødigt have at den bliver kedelig og flad af at stå i køleskabet i 24 timer. Så vil man evt kunne komme et par blade husblas i tobleronecremen inden den køles ned, og så stadig kunne piske den op? Og hvad med hindbærmoussen?
    På forhånd tak, og tak for en god side til os med hang til søde sager 😉

  32. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2012 kl. 10:56

    Kære Marie
    Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg er lidt i tvivl, da jeg jo aldrig selv har lavet kagen (den blev lavet af min svigerindes søster!). Men måske det er en god idé at putte lidt husblas i både cremen og mousse ja.

    Rigtig god fornøjelse 🙂

    Kh Anne

  33. Marie skriver

    26. september 2012 kl. 13:10

    Så er bunden i ovnen, men jeg panikker lidt, for den hæver ret meget op på midten og bliver lisom sådan en lidt bred vulkan, skal den det? Og gør det noget? Hjælp!

  34. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2012 kl. 14:06

    Kære Marie

    Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg ikke har lavet opskriften. Det er min svigerindes søsters opskrift. Men jeg håber at det går.

    Jeg krydser fingre.

    Kh Anne

  35. Kirsten skriver

    6. oktober 2012 kl. 11:53

    Kagen er fantastisk!

    Toblerone kan evt. udskiftes med almindelig lys chokolade.

    Bundene kan bages hver for sig i ca 20 min., hvis man er bange for ikke at kunne få dem skåret fra hinanden.

    Husk at koge hindbærrene og køle dem af inden de blandes i flødeskummen, da der ellers er risiko for at blive syg af bakterier fra frosne hindbær.

    God fornøjelse 🙂

  36. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2012 kl. 15:45

    Kære Kirsten
    TAK for dine tips 🙂 Måske jeg selv skulle prøve at lave kagen en gang.

    Kh Anne

  37. Liselotte Nielsen skriver

    9. november 2012 kl. 11:52

    Hejsa
    Denne kage skal absolut afprøves, men har et spørgsmål. Er det rigtigt smør man bruger til bundene eller bage margarine? Mvh Liselotte

  38. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2012 kl. 12:11

    Kære Liselotte,
    SMØR 🙂

    Kh Anne

  39. Liselotte Nielsen skriver

    9. november 2012 kl. 13:14

    Hej igen

    Saltet smør eller usaltet?

  40. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2012 kl. 13:48

    Kære Liselotte

    Jeg bruger altid saltet smør! Men det er jo en smag og behag 🙂

    Kh Anne

  41. Liselotte Nielsen skriver

    9. november 2012 kl. 14:08

    Hej Anne

    Okay og tak for hurtigt svar 🙂
    Lige et spørgsmål mere, hvornår er det bedst at skære vunderne over så de smuldre mindst? Når de er lune eller når de er afkølet?

    Mvh Liselotte

  42. Liselotte Nielsen skriver

    9. november 2012 kl. 14:35

    Altså bundene 🙂

  43. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 09:19

    Kære Liselotte,
    Jeg mener bare, at man skærer dem forsigtigt over?

    Kh Anne

  44. Trine K skriver

    24. november 2012 kl. 11:12

    Har du ideer til, hvilket frugt udover blåbær man kan pynte kagen med på den her årstid?

  45. Sarah skriver

    16. december 2012 kl. 10:12

    Hej Anne, hvor ser det sindssygt lækkert ud! Jeg fylder 20 om 9 dage og vil virkelig gerne servere sådan en lækkerbisken for mine gæster, men for mange personer vil du mene, den rækker til? Er i tvivl om jeg skal lave to 🙂

  46. Jane skriver

    10. januar 2013 kl. 14:28

    Den kage skal jeg prøve at lave til min fødselsdag – den er bare så flot 😉
    Men hvor stor skal springformen være.

    TAK

Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Opskriften på den flotte fødselsdagskage siger:
    18. juni 2011 kl. 16:07

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Lagkage med chokoladerør og jordbær | Daily Style Diary siger:
    23. juli 2011 kl. 10:32

    […] bikse en lagkage sammen. For at det ikke skulle ende som en kedelige gammelsdags lagkage, fandt jeg Anne au chocolats opskrift frem, som jeg havde set et par dage forinden. Resultatet blev efter min mening rimelig […]

  3. Lækker fødselsdagskage!!! | hustednielsen siger:
    12. februar 2012 kl. 14:31

    […] Opskriften på kagen havde jeg fundet her. […]

  4. FØDSELSDAGSKAGE siger:
    13. maj 2012 kl. 10:55

    […] Igår brugte jeg næsten hele dagen på at lave denne flotte fødselsdagskage til min veninde Jette, som fyldte 25 år. Jeg spurgte hende nemlig, hvad hun ønskede sig i gave, og hun sagde, at jeg skulle være kreativ – så det var jeg! Hun blev smadder glad for den, og den var også et stort hit til festen! Jeg fandt opskriften hos Anne Au Chocolat, og da jeg så den, vidste jeg bare, at den måtte jeg bare prøve at lave en dag! Jeg har sådan glædet mig til at vise jer den! Hvad synes I? Find opskriften her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap