E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Opskriften på den hemmelige Gulerodskage

4. november 2011 af Anne au Chocolat 392 kommentarer

Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.

Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? 🙂
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.

Kagen laves sådan her

3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)

Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.

Flødeostecremen laves sådan

200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft

Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.

God fornøjelse og god weekend 🙂

Skrevet i: Kager Tags: creamcheese, flødeostecreme, gulerodskage, Secret Kitchen

Previous Post: « Saltet kokosis (drømmekage-is) på Chai Wong
Next Post: Amerikansk slik fra Mademoistella »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Evelyn skriver

    6. december 2015 kl. 21:14

    Hej Anne
    Ros ros og atter ros

  2. Evelyn skriver

    6. december 2015 kl. 21:24

    Hej Anne
    Superb
    Jeg har ikke varmluftovn og den kan hele ikke måle temperaturen ordentlig men hvis man kender sin ovn og holder øje så går det altså…
    En fantastisk kage også her til julen…. Jeg pifter den lidt op med ingefær, og nu vil jeg prøve med chokolade overtræk

  3. Sofie skriver

    30. januar 2016 kl. 15:25

    Den er lækker

  4. Sofie skriver

    30. januar 2016 kl. 15:28

    Det skal prøves i dag

  5. Eva skriver

    19. februar 2016 kl. 18:32

    Mig og min søn anbefalder kun 1 tsk nelikke

  6. Louise skriver

    14. marts 2016 kl. 17:00

    Kan man bruge rørsukker istedet for farinen? bor i tyskland og det er ikke til at drive sådan en kage op her, så nu bager jeg den lige selv 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2016 kl. 12:25

    Kære louise,
    ja det burde du godt kunne, men så er den nok ikke helt så karamelagtig i smagen!

  8. Claudia skriver

    16. marts 2016 kl. 10:33

    Hej
    Din opskrift ser rigtig god ud. Jeg tænkte på at lave den i en bradepande, men skal mængderne så øges, og hvor meget.

    Håber at du kan hjælpe.

    Kh Claudia

  9. Simone skriver

    17. marts 2016 kl. 15:56

    Hej Anne

    Har kagen bedst af at blive bagt dagen før, så den kan køle ordentligt og “sætte sig” (ligesom med brownies) eller er det fint at bage den på dagen?

    🙂

  10. Martine Tellefsen skriver

    19. marts 2016 kl. 12:34

    Hejsa!

    Kan den bages i bradepande også? med samme temperatur og tid?

    Venlig hilsen Martine

  11. Louise skriver

    24. marts 2016 kl. 09:02

    Hej Anne,
    Hvor mange personer vil du sige der er til?

  12. Imaj skriver

    27. marts 2016 kl. 17:39

    Jeg har samme spørgsmål som Simone ovenfor??

  13. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2016 kl. 20:09

    Kære Louise,
    10 personer vil jeg mene 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2016 kl. 20:11

    Kære Simone,
    Jeg beklager sent svar! Gulerodskagen kan begge dele 🙂 Den smager bedst helt afkølet men kan også sagtens nydes uden den har “sat sig” på køl 🙂

  15. Marianne sostack skriver

    1. april 2016 kl. 06:27

    Hej
    Kan man bruge bananer i stedet for gulerødder ?
    God dag.
    Hilsen Marianne

  16. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2016 kl. 08:09

    Kære Marianne,
    Det vil jeg ikke anbefale. Så synes jeg hellere, at du skal bage en banankage:)
    God fredag!

  17. Anita skriver

    13. april 2016 kl. 08:43

    Kære Anne

    Jeg har lavet denne kage flere gang efterhånden, og det er min absolutte yndlingsgulerodskage! Den får så mange rosende ord med på vejen hver gang 🙂

    Denne weekend vil jeg lave den som muffins til en børnefødselsdag. Min tanke er at lave dem på forhånd fredag, så jeg vil høre dig, hvordan du vil anbefale, at jeg opbevarer dem til lørdag, så de holder sig bedst?

    Endvidere – hvor mange muffins vil du skyde på, der bliver ud af ovenstående opskrift?

    God dag!

  18. Anne Rasmussen skriver

    20. april 2016 kl. 18:21

    Hvor mange pers. er den ca. til? 6-8 pers. eller?

  19. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2016 kl. 19:46

    Kære Anne,
    Der er til 10 personer 🙂

  20. rosita skriver

    29. april 2016 kl. 01:22

    hej anne tror du jeg kan skifte sukkeret ud med dadler jeg kan ikke tåle sukker men ser super lækker ud tak på forhånd

  21. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2016 kl. 12:48

    Kære Rosita,
    Jeg synes, at du skal prøve 🙂 Jeg glæder mig til at høre om resultatet!
    Kh Anne

  22. asker skriver

    15. maj 2016 kl. 19:21

    Hej

    SÅ fik jeg endelig afprøvet opskriften og damn hvor den smagte herligt. Alle roste den til skyerne. Jeg brugte dog hverken rosiner eller valnødder. Jeg har ikke varmluftsoven så bagte min ved 175 grader i 50 minutter.

    tusind tak for at dele den 😉

  23. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2016 kl. 16:07

    Kære Asker,
    Ih det lyder vel nok dejligt 🙂
    Kh Anne

  24. Asmus skriver

    10. juni 2016 kl. 21:54

    Kagen er en MEGA GIGRANTE GOD kage.

  25. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2016 kl. 22:06

    Kære Asmus,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  26. Line skriver

    15. juni 2016 kl. 18:59

    Hej Anne, jeg vil bage din kage nu. Men der står alt skal blandes sammen? Skal æg ikke piskes med el pisker eller er det bare med en alm piskeris? Håber du svare så jeg kan gøre den færdig 🙂

  27. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2016 kl. 20:44

    Kære Line,
    ih hvor lækkert 🙂 Jeg plejer bare at komme det hele i min Kitchen Aid røremaskine og lade den blande kagedejen!

  28. Elisabeth skriver

    18. juni 2016 kl. 21:58

    Mmm den var en succes! Vi havde ikke så meget brun farin i huset, så det blev til 200 g og 100g kokossukker. Altså 150 g mindre end sødning end anbefalet, men vi syntes alle at den var sød nok ?

  29. Hanna skriver

    19. juli 2016 kl. 21:09

    Tror du man kan sætte chokolade i stedet for rusiner?

  30. Anne au Chocolat skriver

    20. juli 2016 kl. 01:14

    Kære Hanna,
    Ja det tror jeg godt 🙂

  31. Anett skriver

    22. juli 2016 kl. 20:30

    Jeg lavede denne gulerodskage til halvtreds mennesker, en uden nødder og to med valnødder. Jeg har aldrig fået så meget ros for kage i mit liv! Kan kun anbefales!!!! (jeg brugte dog kun halvt så meget nellike og det tror jeg egentlig var en god beslutning!)
    Absolut fantastisk opskrift!!

  32. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2016 kl. 10:57

    Kære Anett,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  33. Bettina skriver

    25. august 2016 kl. 18:02

    Bare for lækker.
    Har ledt efter denne opskrift længe. Bagte den tilbage i 90’erne i en børnehave jeg dengang arb, i. Så blev opskriften væk og jeg har forsøgt at bage andre af slagsen, men langtfra lige så lækker.
    NU er den så fundet og bagt og nøjjjj hvor den vækker minder. Bare ærgeligt at den feder sådan, for det er bestemt en kage jeg aldrig blliver træt af. Tusinde tak for at have delt opskriften.????

  34. Anette skriver

    19. oktober 2016 kl. 13:17

    Undrer mig over 450 gr farin, er det ikke voldsomt meget, andre gulerodskager siger 200 gr. ???

  35. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 15:39

    Kære Anette,
    Prøv at bag opskriften og smag. Jeg synes ikke, at det er for meget. Du kan evt. lave en mindre portion som denne:
    https://anneauchocolat.dk/kager/gulerodskage-med-hvid-chokolade-cream-cheese-topping/
    Venligst
    Anne

  36. Heidi skriver

    28. oktober 2016 kl. 09:18

    Hejsa
    Kan man evt lave denne kage som muffins?

  37. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2016 kl. 19:47

    Kære Heidi,
    Det kan du tro! Så skal du bare reducere bagetiden 🙂
    Kh Anne

  38. Lia skriver

    29. oktober 2016 kl. 13:58

    Hej Anne
    Vil gerne bruge din opskrift, men putte dejen i muffinsforme i stedet. Tror du det kan gå, og har du nogen idé om, hvor lang tid de så skal have i ovnen?
    Hilsen Lia

  39. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2016 kl. 14:28

    Kære Lia,
    Ja det kan du tro. Ca. 25 minutter skal de have!

  40. Karen Rosa Karlsen skriver

    23. februar 2017 kl. 09:21

    Hej Anne
    Jeg glæder mig vildt til at bage den og servere den for min familie imorgen 🙂
    Den ser fantastisk god ud.
    De bedste hilsener
    Karen Rosa

  41. Anne au Chocolat skriver

    24. februar 2017 kl. 08:01

    Kære Karen Rosa,
    Det glæder mig at høre 🙂 Håber, at den begejstrer familien!
    Kh Anne

  42. Lene munk christensen skriver

    7. marts 2017 kl. 22:01

    Hej Anne. Jeg har længe undret mig over at den opskrift jeg bruger aldrig er dukket op nogensteder.
    Din opskrift ligner min til forveksling. Min er med rørsukker ell. Alm. Sukker, din med puddersukker. Og hvor din er med alm mel er min med grahamsmel. Det sku du prøve. Udover at det giver ekstrabid i kagen gir det en dejlig (falsk) følelse af at den er ekstrasund..?
    Hilsen Lene

  43. Ninna skriver

    16. marts 2017 kl. 17:43

    Hej Anne.
    Hvor mange muffins tror du der bliver, hvis jeg laver dem i de store (amerikanske) muffinsforme? Det ser ud som en lækker kage!

  44. René skriver

    28. marts 2017 kl. 14:59

    har lige fundet denne opskrift – den må prøves.
    Min smukke islænder-hest har fødselsdag på fredag, tror der skal være gulerodskage i stalden :o)

    Tak for opskriften

  45. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2017 kl. 18:24

    Kære René,
    Det er en perfekt anledning til at bage gulerodskage 🙂

  46. Sarah skriver

    14. april 2017 kl. 15:39

    Kagen ser og lyder super lækker! ?
    Jeg skal bage en gulerodskage i morgen til påskefrokost i overmorgen. Den skal forestilld som en kanin. Derfor skal cremecheesen smøres ud over hele kagen, også siderne og så drysses med kokosmel som pels. Derfor vil jeg lige høre om cremen bliver stiv nok til at være op af kagens sider, uden at løbe ned? Jeg er lidt i tvivl da du ikke bruger smør i cremen. Det lyder jo rigtig godt, men er det muligt i dette tilfælde?
    Mvh sarah og god påske. ?

  47. Sarah skriver

    14. april 2017 kl. 15:42

    Den skal forestille en kanin* ???? ?

  48. Betina skriver

    3. maj 2017 kl. 12:53

    Meget lækker kage. Da jeg skulle transporterer den valgte jeg at dele kagen i en over og en under og så lagde jeg cremen ind i midten i stedet for ovenpå. Det virkede også rigtigt godt 😉 Der blev glædeligt delt ud til en masse damer og de alle roste den til skyerne!

« Ældre kommentarer
Nyere kommentarer »

Trackbacks

  1. Uge 50 - Aalborg Fødevarefællesskab siger:
    2. december 2015 kl. 18:05

    […] Gulerodskage, der ikke er sådan en kedelig damebladsslankekage. […]

  2. Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:15

    […] beriger os med. Gulerodskagen her gør mig også forårsglad! Den er en videreudvikling af denne legendariske gulerodskage . Kagen er blevet lidt mindre men til gengæld har den fået den lækreste cremede, vaniljeprikkede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap