Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.
Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? 🙂
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.
Kagen laves sådan her
3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.
Flødeostecremen laves sådan
200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft
Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.
God fornøjelse og god weekend 🙂
Evelyn skriver
Hej Anne
Ros ros og atter ros
Evelyn skriver
Hej Anne
Superb
Jeg har ikke varmluftovn og den kan hele ikke måle temperaturen ordentlig men hvis man kender sin ovn og holder øje så går det altså…
En fantastisk kage også her til julen…. Jeg pifter den lidt op med ingefær, og nu vil jeg prøve med chokolade overtræk
Sofie skriver
Den er lækker
Sofie skriver
Det skal prøves i dag
Eva skriver
Mig og min søn anbefalder kun 1 tsk nelikke
Louise skriver
Kan man bruge rørsukker istedet for farinen? bor i tyskland og det er ikke til at drive sådan en kage op her, så nu bager jeg den lige selv 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære louise,
ja det burde du godt kunne, men så er den nok ikke helt så karamelagtig i smagen!
Claudia skriver
Hej
Din opskrift ser rigtig god ud. Jeg tænkte på at lave den i en bradepande, men skal mængderne så øges, og hvor meget.
Håber at du kan hjælpe.
Kh Claudia
Simone skriver
Hej Anne
Har kagen bedst af at blive bagt dagen før, så den kan køle ordentligt og “sætte sig” (ligesom med brownies) eller er det fint at bage den på dagen?
🙂
Martine Tellefsen skriver
Hejsa!
Kan den bages i bradepande også? med samme temperatur og tid?
Venlig hilsen Martine
Louise skriver
Hej Anne,
Hvor mange personer vil du sige der er til?
Imaj skriver
Jeg har samme spørgsmål som Simone ovenfor??
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
10 personer vil jeg mene 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Simone,
Jeg beklager sent svar! Gulerodskagen kan begge dele 🙂 Den smager bedst helt afkølet men kan også sagtens nydes uden den har “sat sig” på køl 🙂
Marianne sostack skriver
Hej
Kan man bruge bananer i stedet for gulerødder ?
God dag.
Hilsen Marianne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Det vil jeg ikke anbefale. Så synes jeg hellere, at du skal bage en banankage:)
God fredag!
Anita skriver
Kære Anne
Jeg har lavet denne kage flere gang efterhånden, og det er min absolutte yndlingsgulerodskage! Den får så mange rosende ord med på vejen hver gang 🙂
Denne weekend vil jeg lave den som muffins til en børnefødselsdag. Min tanke er at lave dem på forhånd fredag, så jeg vil høre dig, hvordan du vil anbefale, at jeg opbevarer dem til lørdag, så de holder sig bedst?
Endvidere – hvor mange muffins vil du skyde på, der bliver ud af ovenstående opskrift?
God dag!
Anne Rasmussen skriver
Hvor mange pers. er den ca. til? 6-8 pers. eller?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Der er til 10 personer 🙂
rosita skriver
hej anne tror du jeg kan skifte sukkeret ud med dadler jeg kan ikke tåle sukker men ser super lækker ud tak på forhånd
Anne au Chocolat skriver
Kære Rosita,
Jeg synes, at du skal prøve 🙂 Jeg glæder mig til at høre om resultatet!
Kh Anne
asker skriver
Hej
SÅ fik jeg endelig afprøvet opskriften og damn hvor den smagte herligt. Alle roste den til skyerne. Jeg brugte dog hverken rosiner eller valnødder. Jeg har ikke varmluftsoven så bagte min ved 175 grader i 50 minutter.
tusind tak for at dele den 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Asker,
Ih det lyder vel nok dejligt 🙂
Kh Anne
Asmus skriver
Kagen er en MEGA GIGRANTE GOD kage.
Anne au Chocolat skriver
Kære Asmus,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Line skriver
Hej Anne, jeg vil bage din kage nu. Men der står alt skal blandes sammen? Skal æg ikke piskes med el pisker eller er det bare med en alm piskeris? Håber du svare så jeg kan gøre den færdig 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
ih hvor lækkert 🙂 Jeg plejer bare at komme det hele i min Kitchen Aid røremaskine og lade den blande kagedejen!
Elisabeth skriver
Mmm den var en succes! Vi havde ikke så meget brun farin i huset, så det blev til 200 g og 100g kokossukker. Altså 150 g mindre end sødning end anbefalet, men vi syntes alle at den var sød nok ?
Hanna skriver
Tror du man kan sætte chokolade i stedet for rusiner?
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanna,
Ja det tror jeg godt 🙂
Anett skriver
Jeg lavede denne gulerodskage til halvtreds mennesker, en uden nødder og to med valnødder. Jeg har aldrig fået så meget ros for kage i mit liv! Kan kun anbefales!!!! (jeg brugte dog kun halvt så meget nellike og det tror jeg egentlig var en god beslutning!)
Absolut fantastisk opskrift!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anett,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Bettina skriver
Bare for lækker.
Har ledt efter denne opskrift længe. Bagte den tilbage i 90’erne i en børnehave jeg dengang arb, i. Så blev opskriften væk og jeg har forsøgt at bage andre af slagsen, men langtfra lige så lækker.
NU er den så fundet og bagt og nøjjjj hvor den vækker minder. Bare ærgeligt at den feder sådan, for det er bestemt en kage jeg aldrig blliver træt af. Tusinde tak for at have delt opskriften.????
Anette skriver
Undrer mig over 450 gr farin, er det ikke voldsomt meget, andre gulerodskager siger 200 gr. ???
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette,
Prøv at bag opskriften og smag. Jeg synes ikke, at det er for meget. Du kan evt. lave en mindre portion som denne:
https://anneauchocolat.dk/kager/gulerodskage-med-hvid-chokolade-cream-cheese-topping/
Venligst
Anne
Heidi skriver
Hejsa
Kan man evt lave denne kage som muffins?
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi,
Det kan du tro! Så skal du bare reducere bagetiden 🙂
Kh Anne
Lia skriver
Hej Anne
Vil gerne bruge din opskrift, men putte dejen i muffinsforme i stedet. Tror du det kan gå, og har du nogen idé om, hvor lang tid de så skal have i ovnen?
Hilsen Lia
Anne au Chocolat skriver
Kære Lia,
Ja det kan du tro. Ca. 25 minutter skal de have!
Karen Rosa Karlsen skriver
Hej Anne
Jeg glæder mig vildt til at bage den og servere den for min familie imorgen 🙂
Den ser fantastisk god ud.
De bedste hilsener
Karen Rosa
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen Rosa,
Det glæder mig at høre 🙂 Håber, at den begejstrer familien!
Kh Anne
Lene munk christensen skriver
Hej Anne. Jeg har længe undret mig over at den opskrift jeg bruger aldrig er dukket op nogensteder.
Din opskrift ligner min til forveksling. Min er med rørsukker ell. Alm. Sukker, din med puddersukker. Og hvor din er med alm mel er min med grahamsmel. Det sku du prøve. Udover at det giver ekstrabid i kagen gir det en dejlig (falsk) følelse af at den er ekstrasund..?
Hilsen Lene
Ninna skriver
Hej Anne.
Hvor mange muffins tror du der bliver, hvis jeg laver dem i de store (amerikanske) muffinsforme? Det ser ud som en lækker kage!
René skriver
har lige fundet denne opskrift – den må prøves.
Min smukke islænder-hest har fødselsdag på fredag, tror der skal være gulerodskage i stalden :o)
Tak for opskriften
Anne au Chocolat skriver
Kære René,
Det er en perfekt anledning til at bage gulerodskage 🙂
Sarah skriver
Kagen ser og lyder super lækker! ?
Jeg skal bage en gulerodskage i morgen til påskefrokost i overmorgen. Den skal forestilld som en kanin. Derfor skal cremecheesen smøres ud over hele kagen, også siderne og så drysses med kokosmel som pels. Derfor vil jeg lige høre om cremen bliver stiv nok til at være op af kagens sider, uden at løbe ned? Jeg er lidt i tvivl da du ikke bruger smør i cremen. Det lyder jo rigtig godt, men er det muligt i dette tilfælde?
Mvh sarah og god påske. ?
Sarah skriver
Den skal forestille en kanin* ???? ?
Betina skriver
Meget lækker kage. Da jeg skulle transporterer den valgte jeg at dele kagen i en over og en under og så lagde jeg cremen ind i midten i stedet for ovenpå. Det virkede også rigtigt godt 😉 Der blev glædeligt delt ud til en masse damer og de alle roste den til skyerne!