Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.
Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? 🙂
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.
Kagen laves sådan her
3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.
Flødeostecremen laves sådan
200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft
Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.
God fornøjelse og god weekend 🙂
Anne au Chocolat skriver
Ej hvor lyder det lækkert. Så god idé, Betina!
Line skriver
Hvor mange muffins bliver der til af en alm. Portion?
Agathe skriver
Mums den ser lækker ud! Den skal jeg da prøve i weekenden til min datters fødselsdag. Kan den mon holde sig frisk, hvis jeg bager den dagen før? Og hvordan opbevares den så bedst? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Agathe,
Det kan du sagtens gøre 🙂
Cecilie Thorning Jacobsen skriver
kære Anne – tak for en god opskrift.
Jeg laver ennt med lidt mindre brun farin og tranebær.
Har du prøvet at fryse kagen ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Velbekomme 🙂 Ja man kan sagtens fryse den!
Caroline skriver
Hvor meget ville du gange op med til en bradepande? 3 gange? 🙂 skal lave den til mine kollegaer, altså ca. 60 mennesker, og den ser så lækker ud!
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline,
Ja 3 gange ville jeg nok lave 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Linnea skriver
Hej Anne
Vil jeg kunne bruge (smeltet) smør frem for olie i opskriften eller vil det ødelægge konsistensen?
Bedste hilsner
Linnea
Zippora skriver
Jeg har lige bagt denne gulerodskage, og studsede over at den skal have 70 min i ovnen…. Jeg synes godt nok at det er meget lang tid!! Jeg kiggede til den efter 40 min og den virkede færdig og var faktisk ved at blive en anelse sort i kanterne, så jeg tod den ud.
Jeg har ikke smagt på den endnu, da den skal med til en fest i morgen, så det er spændende hvordan den er. Jeg har bagt gulerodskage mange gange, men synes jeg ville afprøve en ny opskrift.
Er det en fejl at der står 70 min???
Mvh. Zippora
Rikke skriver
Hej Anne 🙂 Hvorfor bruger du ikke smør i din flødeostcreme? Når jeg søger andre steder tilføjer de altid smør.
Line Krogh-Nielsen skriver
Hej Anne
Jeg vil give mig i kast med din lækre kage idag. Jeg tænker at gange den med 3 og bage den i bradepande – men tænker du så at det stadig er samme bagetid og ved samme varme?
Mvh. Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Jeg beklager sent svar. Håber, at det lykkedes 🙂
Kh Anne
Laila Jensen skriver
Har bagt denne gulerodskage flere gange. Den er altid en succes.
Danijela skriver
Kam den laves uden farin sukker , erstattes med hvad og hvormeget ?
Danijela skriver
Kan den laves uden farin sukker , erstattes med hvad og hvormeget ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Danijela,
Ja du kan lave den med halvt sukker og halvt sirup i stedet fx. 🙂
Dorthe skriver
Kære Anne, tusind tak for ENDNU et bagehir af en opskrift. Mums. Jeg prøvede denne gang og erstatte halvdelen af den smagsneutrale olie med den nye mandel og kokosolie fra Becel og det smagte helt fantastisk. Bare en ide, hvisdu en dag får lyst til lidt kokos krydderi-variant ??
Mia skriver
Hej Anne, kan kagen bages i en ovn uden varmluftsfunktion, eller påvirker det resultatet? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Det kan den sagtens! Måske den skal bage lidt længere så 🙂
Vibeke skriver
Super lækker 👌🏼
Vimala skriver
Jeg kunne ikke finde min opskrift og fandt så din. Den er fuldkommen magen til den kage, jeg bage flittigt i 80’erne, så det er en temmelig kendt opskrift. Vist nok set første gang i et ugeblad. Men jeg plejede at putte kanel i også. Nu er det jo jul, så hvorfor ikke 😉
Den er i al fald god og nu kommer den i kogebogsmappen endnu engang 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Vimala
Det er da sjovt 🙂
Kirsten Sørensen skriver
Gulerodskage ved 180 grader varmluft i over en time er ALT for lang tid. Min kage var sortbrændt hele vejen rundt efter kun 45 minutter, og kagen var helt færdigbagt, også indeni på midten. Det, der ikke var brændt, smagte rigtig godt; så en lækker kage, da det brændte var skåret fra.
Jeg flækkede kagen og lagde den sammen med abrikosmarmelade. Ovenpå kom icing og økocitrus revet skal.
Bettina skriver
Den står i ovnen og nøjjjj hvor den dufter.
Glæder mig simpelthen som et lille barn til juleaften. Mange år siden jeg sidst har bagt den.
Og den oste topping er bare sindsyg lækker. Glæder mig til at guffe kage med en fantastisk kop kaffe til her om et par timer.👌👌
Anne au Chocolat skriver
Kære Bettina
Sikke en dejlig besked at få 🙂
Kh Anne
Pia Risom skriver
Kan man bage den glutenfrit? Venligst Pia
Anne au Chocolat skriver
Kære Pia,
Ja muligvis. Har ikke prøvet 🙂
Venligst
Anne
Vibe skriver
Kære Anne,
Hvor mange personer er der til i denne opskrift?
Dbh. Vibe
Anne au Chocolat skriver
Kære Vibe,
10-12 personer 🙂
Kh Anne
Sidsel Marie Hegnsvad Drengsgaard skriver
Jeg synes, kagen er alt for sød!
Julie skriver
Er 70 min ikke for lang tid? Eller? P
Anna skriver
Mega god opskrift! Min familie elsker den her kage😋 Tak for at dele den med os❤️
Lise skriver
Hej.
Jeg kan se flere kommentarer der er magen til det spørgsmål jeg har. De kommentarer er nogle af de eneste du ikke har svaret på – hvorfor ved jeg ikke.
Spørgsmålet er, om det ikke er for lang tid i ovnen ?
Mvh. Lise
Nat skriver
Jeg har tænkt at lave denne kage til barnedåben for min søn – hvor mange personer er der til i én kage? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Det lyder dejligt! Jeg ville sige 10-12 personer 🙂
Tina Østerbye skriver
Kan man evt lave den med squash istedet for gulerod
Anne au Chocolat skriver
Det tænker jeg godt 🙂 Men jeg har ikke prøvet det!