Jeg købte for længe siden et glas peanutbutter, da en af mine veninder begejstret havde fortalt om, hvor lækkert det smagte sammen med frugt. Jeg prøvede flere gange at skære frugt i mundrette stykker for derefter at spise lidt peanutbutter til. Men det var bare ikke hit. Jeg holder mig til chokoladefonduen, som i øvrigt var gårsdagens dessert.
Nå men det vil altså sige, at jeg i evigheder har haft et glas peanutbutter, der kiggede på mig, hver gang jeg åbnede skabet. Til sidst var det nok, så forleden bagte jeg peanutbutter cookies – dem kan jeg nemlig godt lide! Og nemt var det.. jeg tilføjede såmænd bare 100 g peanutbutter til en af mine cookies opskrifter, og så puttede jeg både lys og mørk chokolade i – på den måde fik mine cookies en lillebitte snert af snickers.
De blev helt perfekte – sprøde udenpå og chewy indeni. Haps og go’ søndag 🙂
Til ca. 20 cookies skal du bruge:
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
100 g peanutbutter
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket, eksempelvis Caraïbe fra Valrhona
75 g lys chokolade, hakket, eksempel Jivara fra Valrhona
Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør peanutbutter i. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende de to chokolader i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 190 grader varmluft – eller indtil fint gyldne, det kan variere alt efter ovnen.
Uhmm…. de ser lækre ud ! Jeg har for nylig købt Peanutbutter, da jeg har hørt så meget godt om det både til madlavning og bagning og jeg bliver vist nød til at prøve at lave disse 🙂
Det lyder som en super god og sød idé, kære Annette 🙂
Så fik jeg bagt de skønne cookies og de smager bare så dejligt 🙂 Det er svært at nøjes med et par stykker…. Jeg fik 28 cookies ud af portionen og selvom de blev fine, så ser de langt fra så gode ud som dine 🙂 Jeg brugte lidt mindre chokolade og en anden slags, da jeg ikke havde Valrhona. Har ikke prøvet Valrhona chokolade endnu, men kan se, at der er rigtig mange der bruger og sværger til den, så må hellere få prøvesmagt den snarest 🙂 Tusind tak for opskriften !
Kære Annette
Det lyder dejligt 🙂
Bor du i nærheden af København egentlig ?
Jeg skal nemlig lave et lille event med Valrhona i Magasin på Kgs. Nytorv næste fredag 🙂
Desværre bor jeg ikke i nærheden af København, men i det mørke Jylland 😀 Lyder ellers spændende med en Valrhona event…. uhm 🙂
Jeg havde det helt på samme måde: 550 g nyindkøbt peanutbutter, som bare slet ikke var det hit, alle gik og sagde. Men det kan jeg da lige love for det er blevet nu. Sikke nogle gode cookies! UHM! Selvom jeg lavede dobbelt potion (for lige som at komme af med det crunchy skidt) må jeg vist hellere til at bage igen i weekenden.
Mvh Maria
Kære Maria
Hvor dejligt at høre, at du synes om cookies’ne, når du ligesom mig heller ikke er så pjattet med peanutbutter i rå form! 🙂
Kh Anne
Hvor er de bare lækre 🙂 I aften skal de prøves af med lidt hvid chokolade, så må jeg snart nå bunden af den peanutbutter krukke. Det er 2. gang i mit liv, jeg køber sådan et glas. -Fordi jeg igen havde glemt, at jeg faktisk ikke kan lide det 🙂
Kære Karina
Det lyder SÅ skønt 🙂
Hej Anne 🙂 Mine cookies er lige kommet ud af ovnen for 10 minutter siden, og det er en rigtig lækker opskrift, du her har lavet! Det er klart en, som skal laves igen, så ros til dig 🙂 Har syntes opskrifterne ser rigtig lækre ud i et par måneder, men det er først nu at jeg har fået taget mig sammen til at bage noget fra bloggen – og det fortryder jeg bestemt ikke!
KH Agnethe
Kære Agnete
Tusind tak for din kommentar 🙂
God søndag
Kh Anne
Hej Anne.
Ser ud til at være en super god opskrift, så den vil jeg prøve i dag. 🙂 Så er der nogle “amerikanske” småkager til vores Super Bowl aften på søndag. 🙂
KH Søren
Hej Søren,
Jeg svarer først nu, da jeg i disse dage er i Indien. Jeg håber, at cookies’ne er et hit 🙂
Kh Anne
Det ser lækkert ud. Jeg vi er igang med at lave det, som Desert ……… Vi laver noget kylling med peanutsause til hoved rat. Det ser vildt lækkert ud på billedet:)
Kh Anna (10 år) og Rakel (12 år)
Ps. Vi laver det på vores mad dag 🙂
🙂 🙂 🙂 DET SER VILDT LÆKKERT UD
Uhmmmmmmmm DET ER VILDT LÆKKERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi fik 13 ud af det 🙂
Kære Anna og Rakel
Så må I have lavet nogle ekstra store cookies! 🙂
Dejligt at I synes om dem! Måske I skal prøve nogle af mine andre kager også ?
Kh Anne
Min mor blev meget over rasket
Rakel lavede nogle lidt store nogle, men de er vildt lækre! De er gode til te. Jeg skulle sige fra Rakels far at de var lækre 🙂
Jeg er ellers ikke så glad for så noget, men det her er VILDT lækkert 🙂 🙂 🙂 🙂
Kære Anna
Det er jeg glad for at høre 🙂
Kh A
🙂 min gode veninde kan også godt lide dem
🙂 min gode veninde kan også godt lide dem
🙂 min gode veninde kan også godt lide dem, virkelig godt lide dem
Hej jeg laver lort og den er sort og brun med rødlige nuanca
Det var ikke med vilje……. Mit dværg hamster gik på tastaturet………. UPS
🙁
Jeg er liDt skør i bolden
Min dværg igen….. 🙁
Min far havde også købt noget peanutbutter, men jeg syntes nu heller ikke, det smagte særlig godt. Så var jeg så heldig at finde din opskrift, som jeg prøvede at lave i søndags, og de smager sindsygt godt. Selv min kræsne søster kan lide dem og siger, at det er de bedste cookies, hun nogen sinde har smagt, så de skal klart laves igen 🙂
Mvh. Nanna
Kære Nanna,
Det lyder bare godt 🙂 Peanutbutter cookies er også skønne!
Kh Anne
Aah, de kager er skoenne! Jeg bagte dem i gaar – de var et kaempe hit!
Men jeg har et spoergsmaal – er det muligt at bage dem med stevia i stedet for sukker og farin? Hvordan og hvor meget stevia? Jeg har saadan noget bage-stevia, men ved ikke helt hvor meget man skal bruge og i starten af opskriftet skal sukkeret plus farin jo aeltes med smoeret. Haaber du kan hjaelpe!
Mvh. Maja
Aah, de kager er skoenne! Jeg bagte dem i gaar – de var et kaempe hit!
Men jeg har et spoergsmaal – er det muligt at bage dem med stevia i stedet for sukker og farin? Hvordan og hvor meget stevia? Jeg har saadan noget bage-stevia, men ved ikke helt hvor meget man skal bruge og i starten af opskriftet skal sukkeret plus farin jo aeltes med smoeret. Haaber du kan hjaelpe!
Mvh. Maja
Rigtigt gode cookies. Til dem der gerne vil gøre det lidt sundere- Jeg bager dem med meget lidt sukker og ahornsirup, men også med en blanding a rug og grahamsmel-intet andet mel, men så lidt mindre. Når det er cookies, der egentligt ikke skal hæve, gør det virkeligt ikke en forskel. De bliver stadig lækre og sprøde.
Kære Helle
Tak for tip 🙂
Kh Anne
Kan man rulle og fryse dejen ned? 🙂
Kære Claudia
YES 🙂
Kh Anne
❤ Vi er vilde med disse cookies ❤ og har bagt dem mange gange… Fandt opskriften for lang tid siden da jeg søgte på peanut cookies… Først i dag ser jeg på din side da min opskrift var forsvundet og de skulle bages igen (kan dog næsten opskriften i hovedet) Sikke mange lækre opskrifter
Hov det sidste jeg skrev kom ikke med….
Håber der kommer flere opskrifter med lakrids
Ej igen, kom det hele ikke med
Kære Anne tak fordi du deler alle dine lækkerier med os
Kan dejen laves på forhånd, og evt. komme i køleskab til næste dag?
Kære Amanda
Det kan du tro 🙂
Kh Anne
Ps. Beklager det sene svar!
Jeg har lige lavet disse cookies for første gang, og bagte dem efter anvisningen: 190 gr. i varmluftsovn. Jeg bagte dog kun mine i 10 minutter. Desværre blev de allesammen brændt i bunden! Er der nogen der har erfaringer med dette? Det er desværre noget der virkeligt smager igennem, og de er faktisk uspiselige.
Tusind tak for en virkelig nem og lækker opskrift. Det er anden gang, jeg bager dine peanutbutter cookies – denne gang med hvid chokolade. Kan virkelig anbefales!
Hej Anne
Jeg skal lave noget sødt til kaffen til en kusinekomsammen.
Problemet er at jeg skal kunne lave det flere dage før og transporterer det til Jylland.
Har du nogle gode ideer?
Hilsen Bitte
Anni: Jeg har haft lidt samme erfaring, bagte mine af to omgange (da der ikke var plads i ovnen) – de første fik 10 min. ved 190 grader men blev lidt for mørke. Skruede ned for varmen til ca. 160 grader og gav dem så 15 min ca. De blev helt perfekte så 🙂
Nogle der har et bud på, hvor længe disse kan holde sig i en lufttæt beholder?
Mvh Anne-Sofie
Har mine i ovnen nu. Kan ikke vente!:P
Anni min fars ovn er også ektremt varm/ hurtig i forhold til en normal ovn. Det kunne være det??