E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Et kæmpe glas med knasendesprød kærlighed 3. søndag i advent fra mig til jer

16. december 2012 af Anne au Chocolat 536 kommentarer

Julestemningen har så småt sneget sig ind på mig, og i går stod den på den hyggeligste og lækreste julefrokost med min familie med himmelsk mad og dejlige vine. Det var alletiders!

Fordi I er søde, serverer jeg denne 3. søndag i advent i samarbejde med Meyou.dk et kæmpe glas valgfri Summerbird mandler, som I kan vinde. Hvis jeg vandt dem, ville jeg afgjort vælge dem med hindbær – Raspberry Red.  De har i forvejen erobret en fin plads i mit søde hjerte. Så vidt jeg kan se på billedet, kan I også vælge mellem Lakrids, Citron Cayenne, Kaffenødder og Madagascar mandler blandt andet.

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I i kommentarfeltet skrive, hvilken et glas, I helst vil vinde. Jeg trækker den heldig vinder i morgen – mandag den 17. december kl.18 – og jeg giver vedkommende besked med det samme.

Ligesom de 2 forrige Meyou adventskonkurrencer kan Summerbird mandlerne kun afhentes hos Isværket i Stefansgade på Nørrebro. Jeg synes dog, at alle skal deltage. Hvis vinderen ikke har mulighed for at komme forbi Isværket og hente det kæmpestore glas med knasendesprød chokokærlighed, har Meyou lovet at give et tilsvarende gavebevis til Aarhus-varer, eller også vi kan sende mandlerne med posten.

Jeg glæder mig over the top meget til at læse om jeres præferencer udi søde mandler, selvom jeg er sikker på, at mange af jer vælger lakridsvarianten uden at blinke 😉

Skrevet i: Uncategorized Tags: adventskonkurrence, chokolade, isværket, isværket i stefansgade, mandler, stefansgade, Summerbird

Previous Post: « Julens lækre konfekt og andre skønne mundfulde
Next Post: 24 dage med lækker grød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karin Hansen skriver

    17. december 2012 kl. 07:00

    Jeg vil gerne bede om kaffenødderne ! Rigtig glædelig jul !

  2. Maria skriver

    17. december 2012 kl. 07:53

    Hindbær

  3. Jenny skriver

    17. december 2012 kl. 08:15

    Jeg er på citron.

    Har du i øvrigt hørt om andre, der har problemer med at kommentere fra en iPad?

  4. Camilla skriver

    17. december 2012 kl. 08:40

    Yndlings er uden tvivl lakrids, men for at min søde kæreste også skulle få gavn af det, vil jeg vælge dem med kaffe.. 🙂

  5. Anne skriver

    17. december 2012 kl. 08:49

    Jeg kan ikke gøre for det. JEG MÅ HA’ LAKRIDS!

  6. Sofie skriver

    17. december 2012 kl. 08:50

    HINDBÆR!

  7. Emilie Rosenkrantz de Lasson skriver

    17. december 2012 kl. 08:50

    Lakrids!

  8. Mette skriver

    17. december 2012 kl. 08:56

    Hindbærmandlerne vil jeg da gerne have 😉

  9. ida rud skriver

    17. december 2012 kl. 08:57

    Jeg er fuldstændig skudt i lakridsmandlerne, og Summerbird laver bare de bedste! På mit stramme SU-budget er det længe siden, jeg har haft mulighederne for at sætte tænderne i en af slagsen, så krydser virkelig fingre! xxx uh!

  10. Kageheksen skriver

    17. december 2012 kl. 08:59

    Vi er VILDE med lakridsmandlerne hjemme hos os.

  11. Kamille Løje skriver

    17. december 2012 kl. 09:09

    Er også på hindbær (selvom både citron og lakrids er uimodståelige)!

  12. Mette skriver

    17. december 2012 kl. 09:13

    Ville vælge dem med Madagascar chokolade og sea salt 🙂 Det lyder som en god blanding..

  13. Louise W. skriver

    17. december 2012 kl. 09:13

    Raspberry red, uhmm

  14. Mille skriver

    17. december 2012 kl. 09:17

    Jeg vil gerne vinde de GULE (: Både fordi gul altid har været min yndlingsfarve og fordi citron er dejlig friskt i denne tid fyldt med tunge sager og kager.

  15. Heidi skriver

    17. december 2012 kl. 09:20

    Med hindbær – uhmm de ser gode ud.

  16. Lotte skriver

    17. december 2012 kl. 09:23

    Kaffenødder!! For sure…!!

  17. Mai Bruun Poulsen skriver

    17. december 2012 kl. 09:29

    Citron Cayenne! Glædelig jul til dig 🙂

  18. Mette skriver

    17. december 2012 kl. 09:30

    Jeg vil helt sikkert vælge Coffee Lovers! Min kærste kan nemlig ikke tåle mandler og det er jo kun sjovt at vinde en konkurrence som denne, hvis man kan dele den med den man holder af 🙂 Og smager af de knasende hasselnødder og den lækre chokolade er intet mindre end fantastisk!

  19. Annemarie skriver

    17. december 2012 kl. 09:45

    Gerne de lyserøde. Glædelig jul.
    Sus

  20. Catharina skriver

    17. december 2012 kl. 09:49

    Hindbær 🙂

  21. Ellen skriver

    17. december 2012 kl. 09:55

    Lakridsvarianten er min helt personlige favorit 🙂

    Rigtig god dag til dig.
    Kh
    Ellen

  22. Heidi Philipp skriver

    17. december 2012 kl. 10:40

    Lakrids til mig 🙂

  23. Cecilie skriver

    17. december 2012 kl. 10:46

    Nøj, en lækker adventskonkurrence! Jeg er også på den med hindbær.

  24. Shm skriver

    17. december 2012 kl. 10:49

    Uh kaffe lyder godt!

  25. Lena skriver

    17. december 2012 kl. 10:52

    Nurj… hvis jeg bare var såå heldig. Dog kan jeg endnu ikke sige hvilken udgave jeg ville vælge (fordi jeg helst ville ha´alle!). Så hvis jeg er så lucky, så vil jeg give mig god tid til at vælge den HELT rigtige. <3

  26. Karina skriver

    17. december 2012 kl. 10:57

    Kære Anne,

    Jeg ville vælge citronmandlerne hvis jeg vandt. Jeg har nemlig en lille rest lakridsmandler og hvis man spiser en lakridsmandel og en citronmandel på samme tid får man en fantastisk smag man ikke lige render i så mange steder 🙂
    (Marmorkage med citron i den hvide del af dejen og lakrids i den mørke del istedet for traditionel vanilje og kakao er også at anbefale!)

    Tak for super go inspiration på din blog – lavede bounty igår – uhmmmmm! Er spændt på om de holder til juleaften 😀

    Glædelig jul til dig!
    Bedste hilsner Karina

  27. Signe skriver

    17. december 2012 kl. 11:13

    Jeg vil gerne være med.

  28. Linda M skriver

    17. december 2012 kl. 11:18

    Jeg er helt klart også lun på hindbær 🙂

  29. ingefd skriver

    17. december 2012 kl. 11:28

    åhh, dem med lakrids er mit absolut ynglingsslik. Please, lad mig vinde :-))))))

  30. Cecilie Tillisch skriver

    17. december 2012 kl. 11:33

    HINDBÆR! 🙂

  31. Emilie Holm skriver

    17. december 2012 kl. 11:35

    Jeg ELSKER lakridsmandlerne, men jeg tror som altid på din dømmekraft, så RASBERRY RED må det være!! MUMS!

  32. Emilie V skriver

    17. december 2012 kl. 11:45

    Jeg ville vælge Raspberry Red 🙂

  33. Emilie skriver

    17. december 2012 kl. 11:46

    Raspberry Red!!! Mums

  34. Anna skriver

    17. december 2012 kl. 12:04

    Jeg har en SERIØS kærlighed til kaffe i næsten alle afskygninger, så derfor ville jeg vælge kaffenødderne og dele dem med min kære far, der også har en stor kærlighed til kaffe 🙂

  35. Laura skriver

    17. december 2012 kl. 12:18

    Jeg har allerede haft fornøjelsen af at smage Rasberry Red, og jeg er helt forelsket i dem. Jeg ville elske at der stod sådan et glad hjemme hos mig til juledagene 🙂

  36. Ann Kirstine skriver

    17. december 2012 kl. 12:35

    Helt klart dem med hindbær 🙂

  37. Rikke skriver

    17. december 2012 kl. 12:43

    Kaffe, kaffe, kaffe 🙂

  38. Stephanie skriver

    17. december 2012 kl. 13:14

    Mmm, lakrids 🙂

  39. Mette K. Grønnegaard skriver

    17. december 2012 kl. 13:17

    Min yndlingssmag er uden tvivl hindbær 🙂

  40. Lotte Boesgaard skriver

    17. december 2012 kl. 13:18

    Hindbærmandlerne! Har smagt dem, og de er absolut fantastiske!!!

  41. Line skriver

    17. december 2012 kl. 13:20

    Uden tvivl lakrids…

  42. Charlotte den 2 skriver

    17. december 2012 kl. 13:28

    Jeg ville bede om Hindbærmandlerne , hvis jeg var den heldige – har aldrig smagt dem.
    Hilsen Charlotte

  43. Julie Mahler skriver

    17. december 2012 kl. 13:36

    Jeg vil helst vinde et glas med Lakrids 🙂

    JulieM93@hotmail.com

  44. Lissen Andersen skriver

    17. december 2012 kl. 14:00

    Hej Anne!! >Jeg elsker med garati dem alle og jeg har smagt lakids og chokolade, og jeg har selv hindbærpulver, så det er ikke svært at forestille hvordan hindbærmandler smager uhm!! MEN man skal jo være modig og nysgerrig, og prøve noget helt nyt…….ahhh!! det er svært……Citron!!!! og så skal det være cayenne, en anden gang!

  45. Stine Marie skriver

    17. december 2012 kl. 14:01

    Jeg ville virkelig gerne vinde et glas med kaffenødder. Mhm kaffe

  46. Tilde skriver

    17. december 2012 kl. 14:08

    Jeg ville helt sikker også vælge dem med hindbær, ligesom dig 🙂

  47. Jannie Rasmussen skriver

    17. december 2012 kl. 14:15

    Lakrids. Mvh Jannie (jannie-r@hotmail.com)

  48. Line F. Soldalen skriver

    17. december 2012 kl. 14:33

    Jeg ville elske et glas af dem med hindbær, mums 🙂

  49. Clara skriver

    17. december 2012 kl. 14:33

    Selvom jeg er vild med hindbær, må jeg, som forventet, nok sige lakrids! De er bare for lækre!

  50. Karsten Røjkjær skriver

    17. december 2012 kl. 14:35

    Sejt 🙂

« Ældre kommentarer
Nyere kommentarer »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap