E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konkurrence og krydret grød

21. februar 2012 af Anne au Chocolat 208 kommentarer

Her til morgen spiste jeg æbletærte.. eller nej, det passer faktisk slet ikke, men det føltes i hvert fald sådan! Jeg hakkede et dansk rødgult æble i tern og kogte det i en gryde sammen med havregryn, vand, salt og indisk kardemomme til en lækker krydret grød. Efter at have hældt grøden i min morgenmadsskål, puttede jeg en stor skefuld skyr på og dryssede med min sri lankanske kanel. I kogetiden havde de små æblestykker nået at blive bløde og lidt gennemsigtigt klare på den der “vi har lige hygget os inde i en tærte” agtige måde, som jeg snildt kunne forestille mig, at de små æblestykker kunne have sagt. Virkelig en dejlig morgenmad med masser af krydret varme, sødme fra æblerne og fed syrlighed fra skyren.

Dog manglede der lidt crunch, men det kan I til gengæld se på billederne her, som er min morgengrød fra forleden, hvor æblestykkerne var skiftet ud med de lækreste lyse rosiner (+ sorte rosiner), jeg havde med hjem fra Indien, og sprødhed var tilført i form af forskellige hakkede nødder, jeg havde drysset over grøden, skyren og kanelen.
Også et ret så himmelsk morgenhit!

Med hensyn til tilberedningen, skiftes gryden og mikroovnen til at få lov æren. Mikroovnen vinder dog altid med dens dertilhørende mindre mængde opvask, de morgener jeg har travlt. Hvad gør I ?

I samarbejde med KitchenOne har jeg i øvrigt fået den dejlige ære at afholde en lille konkurrence, hvor der er en lækker Gastrolux kasserolle (2 L) og ditto stegegryde (3 L) – til en værdi af henholdsvis 548 kr og 698 kr – på højkant . De har begge en speciel Biotan overflade og en formstabil bund på 8 mm, som sikrer en god varmefordeling. Desuden er de begge ovnfaste op til 240 grader, hvilket jeg synes er vidunderligt og praktisk. Og kasserollen er garanteret ideel til morgenernes små eventyr udi grødens verden : )

Hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen, skal du blot skrive en kommentar til mig i kommentarfeltet, hvor du fortæller mig, om du helst kunne tænke dig at vinde kasserollen eller stegegryden. Og så trækker jeg lod blandt svarene på fredag den 24. kl.15.

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, æbletærte, Gastrolux, give-away, havregrød, Indien, kanel, kardemomme, KitchenOne, konkurrence, morgenmad, skyr

Previous Post: « Halwa med røde Delhi-gulerødder
Next Post: I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heino Pedersen skriver

    24. februar 2012 kl. 14:48

    Jeg når det jo lige, inden tiden udløber.
    Skulle jeg være én af de heldige, er mit ønske, at vinde stegegryden.

    Ha’ en super weekend, Anne 🙂

  2. Ninna Jydebjerg skriver

    24. februar 2012 kl. 17:01

    Den grød må prøves.
    Hvis jeg bliver udtrukket vil jeg blive lykkelig over at få en stegegryde 😉

  3. Carolina Palacios skriver

    24. februar 2012 kl. 19:20

    Jeg ville ønske at blive den nye ejer af stegegryden 😉
    God weekend, Anne.

  4. Merete skriver

    25. februar 2012 kl. 11:14

    Det kunne være fedt at være ny ejer af en stegegryde. Sådan en som kan gå i ovnen mangler jer

  5. Pil skriver

    18. marts 2012 kl. 22:56

    Det lyder som en dejlig morgenmad. Og ja – mikroovnen er bare et must når det skal gå stærkt. Køkkenudstyr kan man aldrig få for meget af og jeg kunne da egentlig godt bruge en stegegryde.
    Og mange roser til din inspirerende og smukke blog.

  6. maja skriver

    22. marts 2012 kl. 10:19

    Som nyligt udeboende for første gang mangler alt køkkengrejet! Så for mig ville det være en drøm, at vinde sådan nogle lækre grydebasser! 😉

  7. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:42

    Jeg er ikke den store mad kunstner, med en sådan gryde ell stegepande kan intet gå galt..

  8. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:44

    Ups… Lidt sent på aften, glemte vist lige at kigge på årstal… Bare glem det…

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap