E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konkurrence og krydret grød

21. februar 2012 af Anne au Chocolat 208 kommentarer

Her til morgen spiste jeg æbletærte.. eller nej, det passer faktisk slet ikke, men det føltes i hvert fald sådan! Jeg hakkede et dansk rødgult æble i tern og kogte det i en gryde sammen med havregryn, vand, salt og indisk kardemomme til en lækker krydret grød. Efter at have hældt grøden i min morgenmadsskål, puttede jeg en stor skefuld skyr på og dryssede med min sri lankanske kanel. I kogetiden havde de små æblestykker nået at blive bløde og lidt gennemsigtigt klare på den der “vi har lige hygget os inde i en tærte” agtige måde, som jeg snildt kunne forestille mig, at de små æblestykker kunne have sagt. Virkelig en dejlig morgenmad med masser af krydret varme, sødme fra æblerne og fed syrlighed fra skyren.

Dog manglede der lidt crunch, men det kan I til gengæld se på billederne her, som er min morgengrød fra forleden, hvor æblestykkerne var skiftet ud med de lækreste lyse rosiner (+ sorte rosiner), jeg havde med hjem fra Indien, og sprødhed var tilført i form af forskellige hakkede nødder, jeg havde drysset over grøden, skyren og kanelen.
Også et ret så himmelsk morgenhit!

Med hensyn til tilberedningen, skiftes gryden og mikroovnen til at få lov æren. Mikroovnen vinder dog altid med dens dertilhørende mindre mængde opvask, de morgener jeg har travlt. Hvad gør I ?

I samarbejde med KitchenOne har jeg i øvrigt fået den dejlige ære at afholde en lille konkurrence, hvor der er en lækker Gastrolux kasserolle (2 L) og ditto stegegryde (3 L) – til en værdi af henholdsvis 548 kr og 698 kr – på højkant . De har begge en speciel Biotan overflade og en formstabil bund på 8 mm, som sikrer en god varmefordeling. Desuden er de begge ovnfaste op til 240 grader, hvilket jeg synes er vidunderligt og praktisk. Og kasserollen er garanteret ideel til morgenernes små eventyr udi grødens verden : )

Hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen, skal du blot skrive en kommentar til mig i kommentarfeltet, hvor du fortæller mig, om du helst kunne tænke dig at vinde kasserollen eller stegegryden. Og så trækker jeg lod blandt svarene på fredag den 24. kl.15.

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, æbletærte, Gastrolux, give-away, havregrød, Indien, kanel, kardemomme, KitchenOne, konkurrence, morgenmad, skyr

Previous Post: « Halwa med røde Delhi-gulerødder
Next Post: I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heino Pedersen skriver

    24. februar 2012 kl. 14:48

    Jeg når det jo lige, inden tiden udløber.
    Skulle jeg være én af de heldige, er mit ønske, at vinde stegegryden.

    Ha’ en super weekend, Anne 🙂

  2. Ninna Jydebjerg skriver

    24. februar 2012 kl. 17:01

    Den grød må prøves.
    Hvis jeg bliver udtrukket vil jeg blive lykkelig over at få en stegegryde 😉

  3. Carolina Palacios skriver

    24. februar 2012 kl. 19:20

    Jeg ville ønske at blive den nye ejer af stegegryden 😉
    God weekend, Anne.

  4. Merete skriver

    25. februar 2012 kl. 11:14

    Det kunne være fedt at være ny ejer af en stegegryde. Sådan en som kan gå i ovnen mangler jer

  5. Pil skriver

    18. marts 2012 kl. 22:56

    Det lyder som en dejlig morgenmad. Og ja – mikroovnen er bare et must når det skal gå stærkt. Køkkenudstyr kan man aldrig få for meget af og jeg kunne da egentlig godt bruge en stegegryde.
    Og mange roser til din inspirerende og smukke blog.

  6. maja skriver

    22. marts 2012 kl. 10:19

    Som nyligt udeboende for første gang mangler alt køkkengrejet! Så for mig ville det være en drøm, at vinde sådan nogle lækre grydebasser! 😉

  7. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:42

    Jeg er ikke den store mad kunstner, med en sådan gryde ell stegepande kan intet gå galt..

  8. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:44

    Ups… Lidt sent på aften, glemte vist lige at kigge på årstal… Bare glem det…

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap