E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Om at være kreativ i det søde køkken

1. august 2012 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Kreativitet er et abstrakt men livsnødvendigt element i min hverdag. Mængden af de kreative indslag varierer meget, men de er der altid. Særligt i køkkenet, og alleroftest når trangen til noget sødt banker på døren.

Den søde kreative trang meldte sig også på banen flere gange under min ferie i Spanien. Og her er et lille eksempel på, hvad jeg fik kreeret en eftermiddag alene hjemme i huset. Med små palmiers, nutella (som sammen med Snickers er my guilty but loveable pleasures no. 1 and 2) og ristede hasselnødder i køkkenskabet, samt en lille flok solmodne søde og saftige kirsebær, tryllede jeg denne sag frem. Er den ikke fin? 🙂

Noget andet men så alligevel lidt relateret: For mig er kreativitet linket godt og grundigt sammen med den livsnydelse, jeg højt og helligt lever mit liv efter (og ofte prædiker om). Livsnydelse er hos mig kædet sammen med glæde og lykke men aldrig – det gentager vi lige: ALDRIG – dårlig samvittighed. Jeg er af den opfattelse, at livsnydelse ikke feder. De kager og søde sager, jeg spiser, er den reneste form for livsnydelse. Ergo feder de ikke! Kan I følge mig et stykke hen ad vejen? At glad mad proppet med kvalitet holder os sunde og raske. Denne afsluttende tankerække skyldes, at jeg oftere og oftere får spørgsmål og kommentarer med på vejen om, hvordan jeg kan være så slank, når jeg spiser alle de søde sager. Svaret er livsnydelse!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Sommerkærlighed – vanilleprikket koldskål fra Arla Unika og hindbær
Next Post: Peanut fudge overtrukket med lys chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene skriver

    1. august 2012 kl. 11:08

    Du har så ret, Anne. Jeg er også begyndt at gå mere op i råvarerne end fedtindholdet. Spildte kalorier er så trælse, men når man virkelig nyder det, så feder det sgu ikke.

  2. Maiken/Dronningemad skriver

    1. august 2012 kl. 12:26

    Helt enig – trykker lige LIKE! Din lille søde hapser ser i øvrigt rigtig lækker ud 🙂

  3. Gitte skriver

    1. august 2012 kl. 14:14

    Ja, det er vigtigt at holde fokus på livsnydelsen, i vores samfund er der alt for mange (kvinder) der tæller og taler om kalorier. Lad os købe gode råvarer og nyde dem – og gerne bruge dem kreativt som dig!

    Kh Gitte

  4. Jane skriver

    1. august 2012 kl. 18:09

    Man skal bestemt ikke have dårlig samvittighed når det gælder livsnydelse, og jeg giver dig ret i, at det ikke feder. Den ser umanerlig lækker ud din lille søde sag. Jeg kunne godt snige en lille banan med. Elsker Nutella og banan. Frugt er jo sundt.

  5. Maries Madblog skriver

    2. august 2012 kl. 15:43

    Altså søde sager feder, det kan man vel ikke komme udenom, når mængderne bliver for store? Alting handler vel om mådehold, om rent faktisk at nyde det man spiser – og så spise lidt mindre af det? Det er jo ikke alle forundt at kunne spise søde sager i spandevis og være slanke – livsnydere eller ej 🙂 Jeg er stor fortaler for, at man tænker over det, man kommer i munden. At man rent faktisk smager på den mad, man spiser!

  6. Laura skriver

    2. august 2012 kl. 21:28

    Jeg er fan af livsnydelse! Synes du har så meget ret (:

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:27

    Kære Malene
    Jeg tager chokolade med på skolen i næste uge 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:27

    Kære Maiken
    Jubii! Jeg tror at vi er enige om mange søde ting 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:28

    Kære Gitte

    Tusind for dine fine ord og tanker. Jeg kunne ikke være mere enig 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:29

    Kære Jane
    Længe leve nutella og banan (har du set facebook fanpagen i dag?) 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:30

    Kære Marie
    Du har så ret i, at det er super vigtigt at smage på sin mad og nyde den og ikke mindst fokusere på den 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. august 2012 kl. 09:31

    Kære Laura
    Længe leve livsnydelse 🙂

    God weekend.

    Kh Anne

  13. Gitte P skriver

    3. august 2012 kl. 21:13

    Kære Anne
    Er lige blevet opmærksom på din blog, den er interesant, chokolade er med til at gøre livet sjovt.
    Mht det med kalorier, mener jeg at det er vigtigt at tænke på at jo flere kalorier du forbrænder jo flere kan du spise og det endda med god samvittighed. Selv er jeg glad for både motion og søde sager, det er dobbeltfornøjelse at opnå velvære af motionen og samtidig kunne tillade sig extra kalorier.
    Jeg får snart besøg af min datter og 2 af hendes veninder, jeg tror at jeg vil finde en god chokoladeting her på dine sider, de er alle studerende og fortjener lidt forkælelse gerne chokoladeforkælelse.
    Sommerhilsener fra Gitte P

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap