E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Te på Slottet og vaniljekranse

16. november 2013 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

tepåslottet

Der var engang en chokoladepige, som sammen med sin søde veninde Mette fik lov til at lege prinsesser for en eftermiddag, da de blev inviteret til Te på Slottet på Kokkedal Slot. I slottets elegante Havesal med udsigt til parken blev de budt på skønne teboller med tandsmør, lækker kringle og en masse andre hjemmebagte slotskager og chokolader samt dejlige teer til toner fra slottets harpist.

tepåslottet1

Det var en eventyrlig eftermiddag proppet med livsnydelse, da slottets dygtige konditor Torben Bang inviterede på lækre kager. Jeg kommer igen snart, og lader nu de smukke billeder tale for sig selv. Ser det ikke vidunderligt og hyggeligt ud? Torben har været så sød at dele opskriften på slottes vaniljekranse og et billede af dem med mig og jer her på bloggen. Dén finder I nederst i indlægget. Jeg glæder mig til at bage dem og har også lagt dem ind på min juleside lige her, hvor jeg har samlet alle mine søde julesager.

tepåslottet2 tepåslottet3 tepåslottet4 tepåslottet5 tepåslottet6 tepåslottet7 tepåslottet8 tepåslottet9 tepåslottet10 tepåslottet11 tepåslottet12Slots vaniljekranse

250 g smør
190 g sukker
1 vaniljestang
1 æg
275 g hvedemel
100 g mandelmel

Smør, sukker og vanilje røres blødt. Æg tilsættes og røres ud i massen. Mel og mandelmel tilsættes. Massen røres til den er blød. Fyldes i en sprøjtepose med en mellem størelse stjerne tyl . Sprøjtes som kranse . Bages ved 200 grader til gylden brun.

vanillekranse

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: kokkedal slot, kringle, søndag, te på slottet, teboller med smør, vanillekranse

Previous Post: « Lykken er chokolade
Next Post: Julede dadelkugler anno 2013 med et twist af AMMA »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie / It's My Passions skriver

    16. november 2013 kl. 13:13

    Hold nu fast hvor ser det lækkert ud 🙂 Er vild med den sidste lille kage!

  2. Line skriver

    16. november 2013 kl. 13:15

    Saa fantastisk hyggelig Anne! Du faar jammen oppleve mye spennende! Jeg skullle oenske jeg ogsaa kunne faa vaere prinsesse for en dag paa et saa vakkert slott 🙂
    Knus!

  3. Mette Lindgaard skriver

    16. november 2013 kl. 15:59

    I sandhed en eventyrlig eftermiddag <3

  4. A + K = ♥ skriver

    16. november 2013 kl. 19:18

    Hvor ser det bare lækkert ud, og sikke flotte omgivelser. Og så servere de på Prinsesse Stellet, det er simpelthen så tøset og fint, synes jeg <3

    – Anne

  5. Marie skriver

    17. november 2013 kl. 13:59

    Hej Anne! Jeg har et spørgsmål angående kogebogs-udgivelse… Jeg har nemlig en idé til en kogebog. Hvordan fik du kontakt til et forlag? Og har du nogle gode tips og tricks? På forhånd tak for hjælpen og god søndag 🙂
    – Marie

  6. Charlotte Lindhardt skriver

    18. november 2013 kl. 02:25

    Det ser fantastisk hyggeligt ud. Det må være skønt, at få den slags invitationer 🙂

  7. Anna skriver

    18. november 2013 kl. 08:29

    Så fantastisk ser det ud!!
    Mums, og hvor er slottet flot i efterårsklæder
    Ved du hvordan man får bagt sådan en lækker bolle, som du viser på billedet?
    Den ser sprød ud og med god smør ville den være perfekt til en efterårsdag med varm chokolade og sterinlys!

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 19:59

    Kære Julie,
    Det var så lækkert alt sammen 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 19:59

    Kære Line
    Jeg ville elske at spise kager og drikke te med dig på slottet 🙂
    Kram en masse <3

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:00

    Kære Mette,
    Så skøn en eftermiddag <3
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:00

    Kære Anne,
    Det var så lækkert og flot og rart!
    kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:01

    Kære Marie,
    Jeg tror bare, at jeg ville kontakte de forskellige forlag og pitche idéen til dem 😉
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:02

    Kære Charlotte,
    Jeg føler mig også ret så heldig 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:03

    Kære Anna,
    Jeg tror, at det er en klassisk tebolle med SMØR i 🙂
    Den var himmelsk!
    Kh Anne

  15. Mette skriver

    4. december 2014 kl. 08:56

    Wauw!

Trackbacks

  1. TIL TE PÅ SLOTTET | Gane & Gaffel siger:
    6. december 2013 kl. 10:29

    […] at have set Anne au Chocolats og Mette Lindgaards fine billeder på Instagram fra Kokkedal Slots afternoon tea for et par uger […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap