E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Strawberry ice cream truffles with white chocolate and toasted oats

30. April 2016 af Anne au Chocolat Leave a Comment

Processed with VSCOcam with f2 preset

The other day, I had such a craving for summer and sunshine. I bumped into some good-looking and very sweet organic strawberries in the supermarket, and made this wonderfully pink strawberry ice cream. Pretty perfect substitute for summer if you ask me. Enjoy the ice cream straight from the ice cream machine or turn them into strawberry ice cream truffles covered in white chocolate and toasted oats.

Strawberry ice cream truffles with white chocolate and toasted oats
4 servings

Strawberry ice cream:
250 g strawberries, washed and cut in smaller pieces
50 ml heavy cream
50 g full fat sour cream*
130 ml whole milk
100 g sugar
lime juice to season (optional)

200 g white chocolate, preferably Ivoire 35% from Valrhona

Toasted oats:
30 g butter
60 g oatmeal
30 g sugar

Strawberry ice cream:
Put all the ingredients for the ice cream into a blender (I used a hand blender) and blend together until well mixed and the sugar is dissolved completely. Season with lime juice (optional) and churn in the ice cream machine. Pour the ice cream into an airtight container and store in the freezer until completely frozen. Scoop 4 ice cream scoops, put them on a serving dish and return the dish to the freezer.

Toasted oats:
Melt the butter in a pan, and add oatmeal and sugar. Cook the oatmeal at medium heat until golden for about 12-15 minutes. Stir once in a while. Cool the oats off on a parchment paper.

When serving:
Melt the white chocolate and pour it into a small bowl. Place the ice cream scoop on a fork and dip the fork and the bottom of the ice cream scoop in the white chocolate. Immediately pour white chocolate over the rest of the ice cream scoop with a spoon to cover completely. Sprinkle with the toasted oats. Return the scoop to the freezer and repeat the chocolate covering with the rest of the scoops.

*Feel free to use 100 ml heavy cream instead and thus leave out the sour cream.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kaj enjoyed the ice cream just as it was!

Filed Under: Ice cream Tagged With: ivoire

Previous Post: « Chocolate madeleines
Next Post: Rhubarb cake with almonds and chantilly cream »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap