E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Mandelkrokant – noget sødt og sprødt

22. august 2010 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

mandelkrokant

Denne smukke mandelkrokant lavede jeg forleden. Den indgik i en dessert sammen med chokoladeballaden og hjemmelavet vanilleis, hindbær, brombær og mynte. Udover at tilføje desserten en lækker smag af karamel og mandler, havde krokanten også et mere praktisk formål; den skulle agere bremseklods for isens skøjten rundt på desserttallerkenen. Med andre ord, jeg hakkede krokanten i mindre stykker, hvoraf jeg placerede en håndfuld på tallerkenen og lagde quenellen af vanilleis på toppen. Dér lå isen stille og roligt ved siden af balladen og bærrene, mens tallerkenerne blev serveret. Vældigt smart!

Derudover fungerer krokanten fint som syndigt supplement til morgenmadens müslier, eller oven på chokolademousse og panna cotta.

En, to, tre … krokant
Man smutter først mandlerne, og så bager man dem i ovnen ved 160-70grader, indtil de har en letgylden farve. Dernæst laver man en karamel af sukker på panden og hælder mandlerne derned i. Efter at have rørt rundt hælder man karamelmandlerne til afkøling på et passende stykke bagepapir.

Skrevet i: Uncategorized Tags: krokant, mandel, mandelkrokant, smutte mandler, sødt og sprødt

Previous Post: « Chokolademynte fra Din Baghave
Next Post: Anne au Chocolats første konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Melchior skriver

    23. august 2010 kl. 09:37

    Elsker mandelkrokant og laver det selv ofte! Synes bare det er svært at holde sprødt i længere tid? Har du et råd?
    Flytter du til Paris i længere tid?
    KH
    Marie

  2. Anne au Chocolat skriver

    25. august 2010 kl. 15:32

    Kære Marie,

    Jeg når altid at spise krokanten, før den bliver blød! 🙂
    Men ellers er det jo altid vigtigt, at køle krokanten helt ned, inden den kommer på dåse eller anden form for lukket box. Og det er vigtigt at dåsen/boxen lukker helt tæt!

    Jeg skal bo i Paris fra på søndag og indtil den 21. december 🙂

    Kh Anne

  3. Maria Frandsen skriver

    25. marts 2013 kl. 08:49

    Hej Anne,

    Hvor meget er forholdet mellem nødder og sukker?

    Mvh. Maria

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. marts 2013 kl. 18:02

    Kære Maria
    Jeg vil nok sige 50-50, men jeg sjusser mig desværre altid frem, når jeg laver krokant.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Mandelkrokant – noget sødt og sprødt | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    22. august 2010 kl. 18:38

    […] Read more here: Mandelkrokant – noget sødt og sprødt […]

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap