Mange af jer, mine søde læsere, har vist stor interesse for den flotte kage, jeg bloggede om forleden. Nu har jeg snakket med min svigerindes søster, som gerne ville dele opskriften med jer. Så I får den lige her!
Til chokoladebundene bruges:
300 g sukker
50 g kakao
300 g hvedemel
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk natron
1tsk bagepulver
Saft og skal af 1 øko appelsin
Ca 3-4 dl kærnemælk
Det hele røres sammen. Og bages i smurt springform ved 175 grader i 45-60 min.
Tobleronecremen laves ved at koge 1/2 l piskefløde og smelte 300 g toblerone deri. Det skal stå koldt min 4-6 timer og piskes stift.
Hindbærmoussen er 4 dl piskefløde, der piskes meget stift og blandes med 500 g moste hindbær og evt vanille.
Samling af kagen: Del kagen i tre bunde, og smør tobleronecreme i første lag, og hindbærmousse i andet lag. Put lidt mere hindbærmousse på toppen. Så sidder bærrene bedre fast.
Der skal bruges ca. 1 1/2 dåse chokoladerør til kanten (og man kan også bruge vanillerør eller ladyfingers eksempelvis). Chokoladerørene kan sidde fast på kagen, fordi der smøres lidt tobleronemousse på kagens sider.
God fornøjelse!
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Det var ikke mig, som lavede den, men jeg ville skyde på den 25 cm i diameter 🙂
Kh Anne
Christine skriver
Åååh den ser lækker ud. Har dog ikke særlig god erfaring med selv at bage lagkagebunde…. Tror du/andre læsere at det vil ødelægge den hvis jeg bruger færdigkøbte bunde???
Gwendolyn skriver
Fantastisk kage … Smager ligeså godt som den ser ud 🙂 og den er heldigvis ikke så kompliceret som den ser ud !
Anne au Chocolat skriver
Kære Gwendolyn
JA 🙂
Kh Anne
Conny Pedersen skriver
Hej Anne.
Kan man ikke bage bundene i forvejen og fryse dem ned ? og kan man ikke bag dem i 3 lagkageforme, så man slipper for at skulle flække dem.
Er det frossen frugt man bruger ?
MVH Conny
Anne au Chocolat skriver
Kære Conny,
Du kan godt bage dem i forvejen og garanteret også som tre bunde. Frisk og frossen (optået) frugt/bær efter smag og behag.
God fornøjelse.
kh Anne
Alice Ørnfelt skriver
Hej 🙂
Sikke en lækker kage!
Jeg vil gerne bage en Rubix-cube kage med toblerone/hindbær indhold også pynte med farvet fondant. Sagen er at den jo skal blive ret høj, ca 25 cm. Tror du/andre læsere at det kan lade sig gøre? Jeg planlægger at fordoble din portion og tilsætte 8 blade husblas i alt, dvs 4 i hver creme – tror du det vil fungere?
Mvh Alice 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Alice
Det lyder som en sød udfordring 🙂 Men det kan sikkert godt lade sig gøre.
Jeg har dog ingen præcise bud på hvordan.
Kh Anne og god fornøjelse.
Betty skriver
Hej Anne
Er det vaniliesukker, man propper i hindbærcremen? I så fald hvor meget?
Mvh Betty 🙂
Rebecca foley skriver
Hejj 🙂 nu står jeg igen igen og skal til at lave denne fødselsdagskage da min bror har fødselsdag imorgen og som du kan se lavede jeg også denne til hans 20års fødselsdag længere oppe o kommentarene 😉 men nu fylder han 22 og jeg vil lave denne uden frugt og chokoladerør men istedet overtrække den med fondant. Vil hører om det vil være godt at samle kagen i aften så den kan nå at trække lidt eller vil den blive for blød hvis jeg gør det?
Mvh rebecca 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rebecca
Jeg har desværre først set din besked nu, da jeg er på ferie i Spanien og prøver at trække stikket lidt ud og koble af 🙂
Klarede du den?
Kh Anne
Rebecca foley skriver
Ja tak, den er samlet og står på køl nu og skal serveres ved 3- tiden, første gang med fondant men det lykkedes da :))))
Luise skriver
Hej
Super lækre kager
Er ved at lave fødselsdagskagen med toblerone og hindbærmousse. Mums.
Jeg var nysgerrig for om man kunne ligge den sammen dagen i forvejen. Det har både dig og rebekka ikke angivet. Tror ikke at der vil være rester tilbage. Bare for en anden gangs skyld.
Tak på forhånd
Mvh. Luise
Jannie skriver
Hej Anne,
Ih den er flot kagen!!!
Vil gerne bage den til min mand, men han er ikke så meget til chokolade.
Kan jeg bare udelade kakaopulveret i bundene, eller skal jeg hellere finde en anden opskrift?
Mange hilsner,
Jannie
Betty skriver
Hej Anne!
Jeg har lige et spørgsmål til tobleronecremen. Efter at have smeltet tobleronen i den varme piskefløde, skal jeg så piske det hele stift og derefter lægge det på køl, eller skal jeg lægge det på køl først og derefter piske det hele stift?
Mvh Betty
Anne au Chocolat skriver
Kære Betty
Det er ikke mig, som har lavet denne opskrift (det er en venindes storesøster), så jeg er ikke helt sikker.. Men jeg vil bestemt gætte på nr.2 🙂
Kh Anne
heidi skriver
hejsa
Jeg skal holde fest på næste lørdag og tror bestemt det er denne der bla skal være på dessert bordet men… kan den laves dagen før eller noget af den, og hvor mange vil du tror jeg skal lave til 40 pers. ?? Hvor mange vil du beregne opskriften til ??
hej fra Heidi
heidi skriver
jeg vil lave denne til min fødselsdag næste lørdag, hvor mange er denne kage til ca. og kan jeg lave dagen før ??
hej fra Heidi
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi,
Det er i hvert fald til 10 personer 🙂
Kh Anne
heidi skriver
super tusind tak for svar- kan man lave den dagen før eller samme dag og så bare ha bagt bundende dagen før ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi,
Ja det tror jeg sagtens kan lade sig gøre 🙂
Kh Anne
Monica borr'e skriver
Da min købmand ikke lige havde chokoladerørne prøver jeg med vanille vafler, det er jeg lidt spændt på om det virker og om det ser pænt ud.
Anne au Chocolat skriver
Kære Monica,
Hvordan blev det? 🙂
Kh Anne
Pia skriver
Har du andre forslag til pynt på toppen? Jeg vil bage kagen til en dåb i december, og der er ikke så mange friske bær på det tidspunkt. Jeg glæder mig til at smage den.
Dorte skriver
Jeg forsøgte mig med denne opskrift på fødselsdagskage her i julen – og den var intet mindre end fantastisk (og ikke svær…)
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Det var da godt at høre 🙂
Kh Anne
Mette skriver
Hej 🙂
Mit spørgsmål er bare om kagen bliver lagt sammen i springformen eller hvordan? 🙂
Hilsen Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Ja det gør den vist 🙂
Kh Anne
Pernille skriver
Hvor lang tid før kan man komme kakaorørene på? Jeg har lavet en kage med skildpaddecreme og hindbærmouse. Den er opsmurt med hindbærmousse for at rørene kan side fast og sætter så en sløjfe omkring for at være helt sikker på de sidder fast, men jeg tænker lidt på, om rørene bliver bløde, hvis man sætter dem på dagen før? Kan man det, eller er det bedst at gøre i sidste øjeblik?
Mathilde skriver
Hej 🙂
Jeg overvejer, at lave den her til en fødselsdag, som jeg skal til.
Men da der ikke er noget billede af den udskåret, og jeg ikke er så vandt til at lave lagkage, spørger jeg lige; Kan man putte rød frugtfarve i dejen til bundene, så de bliver røde? Og er tobleronecremen hvid? (har en idé om at den skal forestille et flag indvendigt).
Hilsen Mathilde.
Anne-Louise skriver
Kan man lave cremerne dagen før? 🙂
Maria skriver
Hej 🙂
Du skriver at man skal bruge 500 g moste hindbær – er det frosne eller friske? De frosne skal vel have et opkog inden brug?
Mvh Maria
Mette Klein skriver
Hej .
Jeg har bare et kort og hurtigt spørgsmål hvor mange personer går denne kage til?
Da jeg skal have den med til fødselsdag kr. Himmelsfars og der kommer ca. 14 mennesker, skal man lave en anden kage ved siden af?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg beklager det sene svar. Håber at det gik godt med kagen!
Freja skriver
Tak for en inspirerende blog.
Jeg skal lave en fødselsdagskage, hvor der bl.a. er en gluten-allergiker – vil man kunne erstatte hvedemel i bundene med noget glutenfrit, fx. mandelmel?
Vh. Freja
Anne au Chocolat skriver
Kære Freja,
Tak fordi du læser med! Jeg er lidt i tvivl, om det kan lade sig gøre, da der jo er bagepulver i. Men du kan evt. google glutenfri lagkagebunde og så bruge resten af min opskrift til opbygningen af selve kagen med det øvrige indhold. Det ville jeg nok hellere satse på, med mindre du er villig til at lave en tester inden 🙂
Kh Anne
kathrine skriver
hej!
kagen ser super lækker ud, men er dog ikke den stor fan af toplerone chokolade, så tror du man ville kunne afsatte den med fx. Marabu?
kh Kathrine
Marianne skriver
Hej Anne
Jeg vil gerne lave den lagkage til min lillebrors fødselsdag. Hvad størrelse springform har du brugt til denne opskrift?
Hilsen Marianne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianna,
Det var ikke mig, som lavede den i sin tid, som også fremgår af blogindlægget. Men jeg vil skyde på, at det er en 24 cm springform, der er brugt 🙂
God fornøjelse.
Kh Anne
Matilde Meiling skriver
Hej Anne,
Ville du tænke det var et problem at lave rovmetoder cremen dagen før, og lave den stå på køl natten over, for at piske den sammen dagen efter?
Mvh
Matilde
Anne au Chocolat skriver
Kære Matilde,
Nej jeg tænker sagtens, at du kan lave cremen i forvejen og piske den sammen dagen efter 🙂
Kh Anne
Simone skriver
Hej. Skal toblerone cremen stå 4 timer først og så piskes. Eller skal den piskes og så stå 4 timer?
Lise skriver
Der skal da ingen husblas i nogle af cremerne?