I weekenden fik jeg lyst til en lille chokoladedessert midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr. Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt Morten Borup dagen forinden foræret mig en portion chokoladeganache, der var så lækker og cremet, at mit chokoladehjerte begyndte at banke. Det gjorde det altså!
Weekendens improviserede chokoladedessert blev således til cookies med ganache, og dertil tern af pære og frysetørrede jordbær. Det var yummy.
Hvad gør I, når den søde trang pludselig melder sig, og det altså ikke er nok med et stykke chokolade ? 🙂
Malou Klidmoster skriver
Kære Anne. Wow, sikker en lækker ligge frækkert 🙂 Du kan tro jeg godt kender kender trang. Der ligger derfor altid et eller andet i fryseren som kan trylles om til en dessert eller noget kage-ish. Når bare der er æg i køleskabet kan man altid lave en ‘kop-kage’ i mikrobølgeovnen. Det kan gå an i en snæver vending. Puha, de billeder gør mig godt nok guffen – må hellere lige ud og se om der er noget jeg kan trylle med også. Ses vi på onsdag til chokoladesmagedagen?
Kh Malou
Ann-Christine skriver
Mmmm, det ser smukt og lækkert ud.
Hvad jeg gør kommer an på om det skal være “på den sunde måde” eller om det er en af de dage hvor jeg har lyst til syndigt meget chokolade 🙂 De dage går jeg all in og bager noget lækkert chokoladekage, laver varm chokolade eller er forbi Summerbird eller Peter Beier.
De dage hvor det gerne må være lidt sundere, der laver jeg en ristet musli, tilføjer god groft hakket chokoladestykker og spiser på græsk yoghurt. Eller bare to stykker chokolade, mandler, banan og æbler i både – smager fantastisk sammen 🙂
Stine skriver
Den ser rigtig skøn ud din dessert!
Faktisk synes jeg, at der ofte kommer noget rigtig godt ud af de kreationer, der skabes ud fra det, man lige står og har i skabe og skuffer :o)
..jeg tror, det er fordi man bliver tvunget til at tænke i nye baner, en del af mine kager er i hvert fald lavet når den søde trang kommer uanmeldt.
Jeg finder tit på noget ud fra et miks af eks. frosne bær i fryseren, evt. en overmoden banan i frugtkurven, mit Valrhona kakaopoulver og noget lækker chokolade… men det sker også at jeg er heldig at have en rest kagefyld på frost og så kan man jo lige bikse et par hurtige biscuitbunde sammen ;o)
Maiken skriver
Åh det ser godt ud – nu begynder mit hjerte da også at banke! Når jeg bare skal have noget chokoladet NU og ikke har tid/tålmodighed til at bage, synes jeg at knækbrød med et godt lag crunchy peanutbutter og toms guldbarre pålægschokolade er SKØNT – noget jeg er kommet i tanke om her i eksamensperioden 🙂
Mvh Maiken
Anne au Chocolat skriver
Kære Malou,
Mit indlæg var i al hemmelig tænkt til dig, da jeg ved, at du altid er god til at finde på inspirerende impulsive (søde) sager! 🙂
Jeg kan desværre ikke komme i morgen, da jeg skal sælge grøntsager i Din Baghave på Islands Brygge!
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Græsk yoghurt og hakket chokolade – det lyder fantastisk!!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Det lyder også til, at du er god til at kreere spontane lækkerier! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maiken
Tanken om din knækbrødsmad får mine tænder til at løbe i vand 🙂
Rebecca Persson skriver
Skyr rørt lind med lidt mandeldrik vendes sammen med rå kakaonibs (man kan også bruge hakket 80% chokolade), morbær, kokosflager, vaniljepulver og måske lidt kakaopulver. Bittert og lidt specielt, men jeg kan virkelig godt li’ det! Og så er det hurtigt….. lavet og spist 😉