E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Opskriften på den flotte fødselsdagskage

18. juni 2011 af Anne au Chocolat 95 kommentarer

Mange af jer, mine søde læsere, har vist stor interesse for den flotte kage, jeg bloggede om forleden. Nu har jeg snakket med min svigerindes søster, som gerne ville dele opskriften med jer. Så I får den lige her!

Til chokoladebundene bruges:
300 g sukker
50 g kakao
300 g hvedemel
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk natron
1tsk bagepulver
Saft og skal af 1 øko appelsin
Ca 3-4 dl kærnemælk

Det hele røres sammen. Og bages i smurt springform ved 175 grader i 45-60 min.

Tobleronecremen laves ved at koge 1/2 l piskefløde og smelte 300 g toblerone deri. Det skal stå koldt min 4-6 timer og piskes stift.

Hindbærmoussen er 4 dl piskefløde, der piskes meget stift og blandes med 500 g moste hindbær og evt vanille.

Samling af kagen: Del kagen i tre bunde, og smør tobleronecreme i første lag, og hindbærmousse i andet lag. Put lidt mere hindbærmousse på toppen. Så sidder bærrene bedre fast.
Der skal bruges ca. 1 1/2 dåse chokoladerør til kanten (og man kan også bruge vanillerør eller ladyfingers eksempelvis). Chokoladerørene kan sidde fast på kagen, fordi der smøres lidt tobleronemousse på kagens sider.

God fornøjelse!

Skrevet i: Kager Tags: chokoladerør, hindbær, hindbærmousse, Jordbær, Lagkage, toblerone

Previous Post: « Den flotteste fødselsdagskage
Next Post: Cookies med ganache og pære »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:29

    Kære Jane

    Det var ikke mig, som lavede den, men jeg ville skyde på den 25 cm i diameter 🙂

    Kh Anne

  2. Christine skriver

    16. januar 2013 kl. 18:07

    Åååh den ser lækker ud. Har dog ikke særlig god erfaring med selv at bage lagkagebunde…. Tror du/andre læsere at det vil ødelægge den hvis jeg bruger færdigkøbte bunde???

  3. Gwendolyn skriver

    5. februar 2013 kl. 13:14

    Fantastisk kage … Smager ligeså godt som den ser ud 🙂 og den er heldigvis ikke så kompliceret som den ser ud !

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2013 kl. 13:51

    Kære Gwendolyn
    JA 🙂

    Kh Anne

  5. Conny Pedersen skriver

    23. marts 2013 kl. 10:06

    Hej Anne.
    Kan man ikke bage bundene i forvejen og fryse dem ned ? og kan man ikke bag dem i 3 lagkageforme, så man slipper for at skulle flække dem.
    Er det frossen frugt man bruger ?
    MVH Conny

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2013 kl. 17:22

    Kære Conny,
    Du kan godt bage dem i forvejen og garanteret også som tre bunde. Frisk og frossen (optået) frugt/bær efter smag og behag.

    God fornøjelse.

    kh Anne

  7. Alice Ørnfelt skriver

    17. april 2013 kl. 21:45

    Hej 🙂

    Sikke en lækker kage!
    Jeg vil gerne bage en Rubix-cube kage med toblerone/hindbær indhold også pynte med farvet fondant. Sagen er at den jo skal blive ret høj, ca 25 cm. Tror du/andre læsere at det kan lade sig gøre? Jeg planlægger at fordoble din portion og tilsætte 8 blade husblas i alt, dvs 4 i hver creme – tror du det vil fungere?

    Mvh Alice 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2013 kl. 08:35

    Kære Alice

    Det lyder som en sød udfordring 🙂 Men det kan sikkert godt lade sig gøre.

    Jeg har dog ingen præcise bud på hvordan.

    Kh Anne og god fornøjelse.

  9. Betty skriver

    20. april 2013 kl. 11:14

    Hej Anne
    Er det vaniliesukker, man propper i hindbærcremen? I så fald hvor meget?

    Mvh Betty 🙂

  10. Rebecca foley skriver

    13. juli 2013 kl. 15:39

    Hejj 🙂 nu står jeg igen igen og skal til at lave denne fødselsdagskage da min bror har fødselsdag imorgen og som du kan se lavede jeg også denne til hans 20års fødselsdag længere oppe o kommentarene 😉 men nu fylder han 22 og jeg vil lave denne uden frugt og chokoladerør men istedet overtrække den med fondant. Vil hører om det vil være godt at samle kagen i aften så den kan nå at trække lidt eller vil den blive for blød hvis jeg gør det?

    Mvh rebecca 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2013 kl. 09:20

    Kære Rebecca
    Jeg har desværre først set din besked nu, da jeg er på ferie i Spanien og prøver at trække stikket lidt ud og koble af 🙂

    Klarede du den?

    Kh Anne

  12. Rebecca foley skriver

    14. juli 2013 kl. 13:09

    Ja tak, den er samlet og står på køl nu og skal serveres ved 3- tiden, første gang med fondant men det lykkedes da :))))

  13. Luise skriver

    27. juli 2013 kl. 12:51

    Hej
    Super lækre kager
    Er ved at lave fødselsdagskagen med toblerone og hindbærmousse. Mums.
    Jeg var nysgerrig for om man kunne ligge den sammen dagen i forvejen. Det har både dig og rebekka ikke angivet. Tror ikke at der vil være rester tilbage. Bare for en anden gangs skyld.
    Tak på forhånd
    Mvh. Luise

  14. Jannie skriver

    27. juli 2013 kl. 13:46

    Hej Anne,
    Ih den er flot kagen!!!
    Vil gerne bage den til min mand, men han er ikke så meget til chokolade.
    Kan jeg bare udelade kakaopulveret i bundene, eller skal jeg hellere finde en anden opskrift?
    Mange hilsner,
    Jannie

  15. Betty skriver

    15. august 2013 kl. 17:35

    Hej Anne!
    Jeg har lige et spørgsmål til tobleronecremen. Efter at have smeltet tobleronen i den varme piskefløde, skal jeg så piske det hele stift og derefter lægge det på køl, eller skal jeg lægge det på køl først og derefter piske det hele stift?

    Mvh Betty

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2013 kl. 19:25

    Kære Betty
    Det er ikke mig, som har lavet denne opskrift (det er en venindes storesøster), så jeg er ikke helt sikker.. Men jeg vil bestemt gætte på nr.2 🙂
    Kh Anne

  17. heidi skriver

    5. oktober 2013 kl. 08:44

    hejsa

    Jeg skal holde fest på næste lørdag og tror bestemt det er denne der bla skal være på dessert bordet men… kan den laves dagen før eller noget af den, og hvor mange vil du tror jeg skal lave til 40 pers. ?? Hvor mange vil du beregne opskriften til ??

    hej fra Heidi

  18. heidi skriver

    5. oktober 2013 kl. 08:45

    jeg vil lave denne til min fødselsdag næste lørdag, hvor mange er denne kage til ca. og kan jeg lave dagen før ??

    hej fra Heidi

  19. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2013 kl. 11:45

    Kære Heidi,
    Det er i hvert fald til 10 personer 🙂
    Kh Anne

  20. heidi skriver

    6. oktober 2013 kl. 19:18

    super tusind tak for svar- kan man lave den dagen før eller samme dag og så bare ha bagt bundende dagen før ?

  21. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2013 kl. 21:07

    Kære Heidi,
    Ja det tror jeg sagtens kan lade sig gøre 🙂
    Kh Anne

  22. Monica borr'e skriver

    20. november 2013 kl. 08:23

    Da min købmand ikke lige havde chokoladerørne prøver jeg med vanille vafler, det er jeg lidt spændt på om det virker og om det ser pænt ud.

  23. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2013 kl. 21:56

    Kære Monica,
    Hvordan blev det? 🙂
    Kh Anne

  24. Pia skriver

    11. december 2013 kl. 21:42

    Har du andre forslag til pynt på toppen? Jeg vil bage kagen til en dåb i december, og der er ikke så mange friske bær på det tidspunkt. Jeg glæder mig til at smage den.

  25. Dorte skriver

    1. januar 2014 kl. 21:10

    Jeg forsøgte mig med denne opskrift på fødselsdagskage her i julen – og den var intet mindre end fantastisk (og ikke svær…)

  26. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:34

    Kære Dorte
    Det var da godt at høre 🙂
    Kh Anne

  27. Mette skriver

    1. februar 2014 kl. 11:30

    Hej 🙂

    Mit spørgsmål er bare om kagen bliver lagt sammen i springformen eller hvordan? 🙂

    Hilsen Mette

  28. Anne au Chocolat skriver

    1. februar 2014 kl. 18:50

    Kære Mette,
    Ja det gør den vist 🙂
    Kh Anne

  29. Pernille skriver

    3. februar 2014 kl. 00:18

    Hvor lang tid før kan man komme kakaorørene på? Jeg har lavet en kage med skildpaddecreme og hindbærmouse. Den er opsmurt med hindbærmousse for at rørene kan side fast og sætter så en sløjfe omkring for at være helt sikker på de sidder fast, men jeg tænker lidt på, om rørene bliver bløde, hvis man sætter dem på dagen før? Kan man det, eller er det bedst at gøre i sidste øjeblik?

  30. Mathilde skriver

    23. juli 2014 kl. 14:46

    Hej 🙂
    Jeg overvejer, at lave den her til en fødselsdag, som jeg skal til.
    Men da der ikke er noget billede af den udskåret, og jeg ikke er så vandt til at lave lagkage, spørger jeg lige; Kan man putte rød frugtfarve i dejen til bundene, så de bliver røde? Og er tobleronecremen hvid? (har en idé om at den skal forestille et flag indvendigt).
    Hilsen Mathilde.

  31. Anne-Louise skriver

    20. september 2014 kl. 17:37

    Kan man lave cremerne dagen før? 🙂

  32. Maria skriver

    23. november 2014 kl. 22:08

    Hej 🙂
    Du skriver at man skal bruge 500 g moste hindbær – er det frosne eller friske? De frosne skal vel have et opkog inden brug?
    Mvh Maria

  33. Mette Klein skriver

    13. maj 2015 kl. 15:23

    Hej .
    Jeg har bare et kort og hurtigt spørgsmål hvor mange personer går denne kage til?
    Da jeg skal have den med til fødselsdag kr. Himmelsfars og der kommer ca. 14 mennesker, skal man lave en anden kage ved siden af?

  34. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2015 kl. 13:53

    Kære Mette,
    Jeg beklager det sene svar. Håber at det gik godt med kagen!

  35. Freja skriver

    11. februar 2017 kl. 08:54

    Tak for en inspirerende blog.

    Jeg skal lave en fødselsdagskage, hvor der bl.a. er en gluten-allergiker – vil man kunne erstatte hvedemel i bundene med noget glutenfrit, fx. mandelmel?

    Vh. Freja

  36. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2017 kl. 10:41

    Kære Freja,
    Tak fordi du læser med! Jeg er lidt i tvivl, om det kan lade sig gøre, da der jo er bagepulver i. Men du kan evt. google glutenfri lagkagebunde og så bruge resten af min opskrift til opbygningen af selve kagen med det øvrige indhold. Det ville jeg nok hellere satse på, med mindre du er villig til at lave en tester inden 🙂
    Kh Anne

  37. kathrine skriver

    11. februar 2018 kl. 23:56

    hej!
    kagen ser super lækker ud, men er dog ikke den stor fan af toplerone chokolade, så tror du man ville kunne afsatte den med fx. Marabu?
    kh Kathrine

  38. Marianne skriver

    12. september 2018 kl. 00:12

    Hej Anne

    Jeg vil gerne lave den lagkage til min lillebrors fødselsdag. Hvad størrelse springform har du brugt til denne opskrift?

    Hilsen Marianne

  39. Anne au Chocolat skriver

    12. september 2018 kl. 08:58

    Kære Marianna,
    Det var ikke mig, som lavede den i sin tid, som også fremgår af blogindlægget. Men jeg vil skyde på, at det er en 24 cm springform, der er brugt 🙂
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  40. Matilde Meiling skriver

    4. oktober 2018 kl. 23:11

    Hej Anne,
    Ville du tænke det var et problem at lave rovmetoder cremen dagen før, og lave den stå på køl natten over, for at piske den sammen dagen efter?

    Mvh
    Matilde

  41. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 08:32

    Kære Matilde,
    Nej jeg tænker sagtens, at du kan lave cremen i forvejen og piske den sammen dagen efter 🙂
    Kh Anne

  42. Simone skriver

    25. oktober 2018 kl. 22:51

    Hej. Skal toblerone cremen stå 4 timer først og så piskes. Eller skal den piskes og så stå 4 timer?

  43. Lise skriver

    27. februar 2020 kl. 14:26

    Der skal da ingen husblas i nogle af cremerne?

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Den ultimative kage | MakedNaked siger:
    21. maj 2013 kl. 19:13

    […] Opskriften på kagen finder du her […]

  2. Maden til lille D’s fødselsdag – og lidt panik | cand.mor siger:
    18. juli 2013 kl. 11:23

    […] have til lille D’s fødselsdag i lørdags. Lagkagebundene er fra Anne au Chocolats lækre opskrift, og den er næsten ved “husopskriften”, når der skal laves lagkage. Alt i én skål, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap