I mit sidste indlæg nævnte jeg som gjort før, at jeg er ret glad for Snickers. Kombinationen af sød og cremet karamel sammen med de sprøde og salte peanuts er himmelsk. Det lyse og lidt guf-agtige lag under karamellen har egentlig aldrig sagt mig så meget. Og kvaliteten af den lyse chokolade skal vi slet ikke tale om.
I forgårs puttede jeg salte peanuts i min karamel og kastede mig således langt om længe ud i noget, som havde fyldt i mine tanker ved adskillige lejligheder. Jeg kan love jer for, at det var en oplevelse for sanserne. Og en himmelsk en af slagsen.
At karamellen så blev til fudge, fordi jeg talte i telefon, mens jeg rørte i gryden, er en helt anden sag og lidt af et sødt mysterium.
Jeg kunne ikke dy mig og blev selvfølgelig nødt til at dyppe disse guldklumper i smeltet lys Jivara chokolade fra Valrhona. Så nærmer vi os også en god kvalitets Snickers smagsmæssigt.
Til 40 stk. fudge med peanuts brugte jeg
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
175 g sukker
130 g saltede peanuts
300 g lys chokolade til overtræk, gerne Jivara fra Valrhona
Smelt den kondenserede mælk sammen med smør og sukker i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 15 min, indtil massen har fået en mere gylden farve. Tilsæt nu peanuts. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir eller husholdningsfilm og køl den ned. Fudgen skal i køleskabet i mindst 4 timer, inden man kan skære den ud.
Overtræk stykkerne af fudge med smeltet og tempereret lys chokolade.
Snickers go home 🙂
Pia Grunnet Lauritzen skriver
WOW, så ved jeg hvad jeg skal lave i morgen søndag. Det ser da helt vildt lækkert ud, og så er det nemt.
Lise skriver
Damn, du har gjort mig lækkersulten nu!
Piskeriset skriver
Åhhhh Anne… det er tarveligt! Jeg har været til børnefødselsdag hele eftermiddagen og har fået rigeligt med søde sager – og nu har jeg alligevel lyst til sådan et stykke fudge :-O
Jane skriver
Åh jag dör, som min svenske kollega ville sige! Supersmukt billede. Fudge og Snickers er bare så meget favoritter herhjemme – om end i en lidt anden version 😉
didda skriver
Hvor ser og lyder det bare lækkert! Hvorfor er jeg ikke en haj i et køkken 🙁
Anne au Chocolat skriver
Kære Pia
Det lyder godt 🙂 god fornøjelse!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise
Hihih det var også meningen 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Jeg er af den opfattelse at man altid (og jeg gentager: ALTID) kan klemme et stykke fudge ned 😉
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Tusind tak! Jeg synes, at det er herligt og heldigt, at vi kan finde ud af at lave de søde sager på hver vores måde, så det tilfredsstiller os alle 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Didda
Det er slet ikke så svært 🙂
kh Anne
Py skriver
Det ser virkelig lækkert ud! Og så lyder det så simpelt at jeg bliver nødt til at afprøve det. Når du skriver tempereret chokolade er det så tyndtflydende eller tyktflydende eller hvordan skal det forstås?
Nada Louise Cay skriver
Åhhh, jeg har altså også en svaghed for snickers – har nu ikke spist det i årevis.
Men denne opskrift må jeg da prøve, hold nu op hvor lyder, og ser, det lækkert ud!
Alina skriver
Det lyder helt vildt lækkert. Hvis man ikke bruger sukker vil det så ændre på konsistensen? Kondenseret mælk er meget sød i forvejen så måske behøver man ikke andet sødt end kondenseret mælk?
Maries Madblog skriver
Kære Anne,
Jeg er helt enig – der er altid plads til et stykke fudge! Jeg lavede det som barn med min mor i forskellige udgaver, alt fra vanilje til pebermynte! Det smager noget så godt. Tak for endnu et sukkersødt, herligt indspark til en bedre hverdag 🙂
Zoë Escher skriver
Ej, hvor ser det bare fantastisk lækkert ud. Jeg er ikke i tvivl om at det må smage fantastisk:-)
Benedikte Capion skriver
Nøøøøj, hvor lækkert! Peanutbutter er bare det bedste… Den smag kan bare anvendes til det hele 🙂
M skriver
Hej Anne,
Jeg tænker, jeg vil lave dem til mine kære venner der skal hjælpe mig med at flytte – kan man lave dem i forvejen? og hvordan skal man så opbevare dem..?
Stefanie skriver
Det ser virkelig VIRKELIG lækkert ud, Anne ♥ Du er så inspirerende og laver de lækreste ting!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg følger dig også på instagram og elsker simpelthen dine billeder!
Knus <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Py
Det lyder dejligt 🙂
Med tempereret chokolade menes, at man tager højde for de rigtige temperaturer under smeltningen af chokoladen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada
Ja Snickers er lækkerhed! 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Alina
Jeg tror ikke, at du kan lave disse fudgestykker/karameller uden sukker. Men prøv gerne 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Tusind tak for en dejlig sød kommentar 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Zoë
Tusind tak! De er lækre disse små guldklumper 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Jeg er faktisk ikke altid så vild med peanutbutter – men peanuts derimod….<3 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære M
Det lyder som en strålende idé! Du kan sagtens lave dem et par dage i forvejen og de holder sig fint på køl, når de er blevet overtrukket med chokolade 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Stefanie
TUSIND tak for en skøn og fin kommentar! Det glæder mig meget, at du synes om mit søde univers!
Kh Anne
C skriver
Kære Anne
Jeg har netop lavet en portion, som nu står i køleskabet, og jeg kan ikke vente med at skulle overtrække med chokolade – har lige været ude og tage en lille smagsprøve af massen, og det smager fantastisk! Normalt er jeg ret uvant i et køkken, men den her opskrift så tilpas enkel og nem ud. Er desuden ny læser af din blog, og er allerede helt vild med dine opskrifter, og ikke mindst de billeder, du tager – thumbs up! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære C
Ih, det lyder bare lækkert! 🙂
Det glæder mig at høre, at du har fundet chokoladebloggen og ikke mindst, at du synes om den 🙂
Kh Anne
H skriver
Hej Anne, Min søster har vist mig din blog og det er jeg meget glad for. Du skulle prøve at hælde karamelmassen oven på en bagt mørdejsbund (måske lidt tidligere end fudge-stadiet), overtrække med mørk mørk chokolade og så nødder ovenpå. Jeg plejer at drysse den tæt med ristede hasselnødder, saltede peanuts ville jeg måske stadig vælge at blande i karamellen. Bon appetit 🙂
Charlotte Agerskov skriver
Så har jeg lavet en potion af din peanut fudge – og glæder mig meget til det er kølet af og de skal prøvesmages :). Det dufter simpelthen himmelsk !
Endnu en gang tak for en skøn blog – og skønne billeder 🙂
Mvh Charlotte
Gunhild Nørgaard skriver
Hej Anne 🙂
Forsøgte mig med denne fudge, da jeg lige havde en dåse kondenseret mælk stående.
Smagen var i top, men fudgemassen blev lidt små grynet synes jeg.
Skal den det? Og hvis ikke, hvad tror du der er gået galt?
Tak fordi du husker kærligheden i køkkenet 🙂
Mvh. Gunhild
Annemette skriver
Det ser helt fantastisk ud:)
Er der nogen som ved, hvor man opdriver kondenseret mælk – en hurtig søgning på Google lader til at det ikke er helt let?
🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Annemette
Du kan købe mælken i de fleste grønthandlere og supermarkeder efterhånden. Jeg bruger altid den fra Nestlé 🙂
Kh Anne
Annemette skriver
Tusind tak, Anne. Jeg fandt netop Nestlés hos grønthandlere og vil nu gå i gang:)
Anna skriver
Hej,
Sidst jeg prøvede at lave disse, blev massen alt for flydende efter nedkølling.
Har du et bud på ca. hvor mange grader massen skal varmes op til, før jeg tager den af varmen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Ja omkring 120 grader plejer man vist at sige. Men jeg kan se det på farven.
Håber du har mod på at prøve igen!
Kh Anne
Mikkel Andersen skriver
15. minutter?
Jeg er glad for alle de mennesker, der havde held med opskriften, men jeg turde ikke, trods fortsat omrøring, at fortsætte med varme under i 15 minutter, for allerede efter maks 10, var massen chokoladebrun – selvom den ikke indeholdt skyggen af kakao. For høj varme, i for lang tid, eller hvad? Massen blev tillige lynhurtigt grynet og “krystalliserede” og kunne ikke smøres jævnt ud i nogen form?
Nogen bud?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mikkel
Hmm.. jeg tror, at det må have været en for høj varme ja. Håber du har mod på at prøve igen. Men opskrifter er jo også relative. Husk det 🙂
Kh Anne
Lærke skriver
Hej Anne.
Jeg prøvede opskriften igår, og smagen er vildt lækker, men konsistensen blev smuldrende, så de var ikke til at skære ordentligt ud, men brækkede bare tilfældige steder. Massen brændte ikke på, og havde den samme fine lyse farve som dine. Hvad gik galt? Har jeg givet dem for meget alligevel?
Kh Lærkw
Jill Schmidt skriver
Kære Anne
har forsøgt med Peanut fudge. Smagen er som den skal være, men jeg kan ikke skære dem pænt de “bryder” og er ikke så bløde, har du en ide til hvor det er gået galt. På forhånd tak.
Hilsen
Jill