Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Peanut fudge overtrukket med lys chokolade

4. august 2012 af Anne au Chocolat

I mit sidste indlæg nævnte jeg som gjort før, at jeg er ret glad for Snickers. Kombinationen af sød og cremet karamel sammen med de sprøde og salte peanuts er himmelsk. Det lyse og lidt guf-agtige lag under karamellen har egentlig aldrig sagt mig så meget. Og kvaliteten af den lyse chokolade skal vi slet ikke tale om.

I forgårs puttede jeg salte peanuts i min karamel og kastede mig således langt om længe ud i noget, som havde fyldt i mine tanker ved adskillige lejligheder. Jeg kan love jer for, at det var en oplevelse for sanserne. Og en himmelsk en af slagsen.
At karamellen så blev til fudge, fordi jeg talte i telefon, mens jeg rørte i gryden, er en helt anden sag og lidt af et sødt mysterium.

Jeg kunne ikke dy mig og blev selvfølgelig nødt til at dyppe disse guldklumper i smeltet lys Jivara chokolade fra Valrhona. Så nærmer vi os også en god kvalitets Snickers smagsmæssigt.

Til 40 stk. fudge med peanuts brugte jeg

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
175 g sukker
130 g saltede peanuts
300 g lys chokolade til overtræk, gerne Jivara fra Valrhona

Smelt den kondenserede mælk sammen med smør og sukker i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 15 min, indtil massen har fået en mere gylden farve. Tilsæt nu peanuts. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir eller husholdningsfilm og køl den ned. Fudgen skal i køleskabet i mindst 4 timer, inden man kan skære den ud.

Overtræk stykkerne af fudge med smeltet og tempereret lys chokolade.

Snickers go home 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: fudge, fudge med peanuts, jivara, karameller, lys chokolade, snickers, valrhona

Previous Post: « Om at være kreativ i det søde køkken
Next Post: Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap