E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Peanut fudge overtrukket med lys chokolade

4. august 2012 af Anne au Chocolat 42 kommentarer

I mit sidste indlæg nævnte jeg som gjort før, at jeg er ret glad for Snickers. Kombinationen af sød og cremet karamel sammen med de sprøde og salte peanuts er himmelsk. Det lyse og lidt guf-agtige lag under karamellen har egentlig aldrig sagt mig så meget. Og kvaliteten af den lyse chokolade skal vi slet ikke tale om.

I forgårs puttede jeg salte peanuts i min karamel og kastede mig således langt om længe ud i noget, som havde fyldt i mine tanker ved adskillige lejligheder. Jeg kan love jer for, at det var en oplevelse for sanserne. Og en himmelsk en af slagsen.
At karamellen så blev til fudge, fordi jeg talte i telefon, mens jeg rørte i gryden, er en helt anden sag og lidt af et sødt mysterium.

Jeg kunne ikke dy mig og blev selvfølgelig nødt til at dyppe disse guldklumper i smeltet lys Jivara chokolade fra Valrhona. Så nærmer vi os også en god kvalitets Snickers smagsmæssigt.

Til 40 stk. fudge med peanuts brugte jeg

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
175 g sukker
130 g saltede peanuts
300 g lys chokolade til overtræk, gerne Jivara fra Valrhona

Smelt den kondenserede mælk sammen med smør og sukker i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 15 min, indtil massen har fået en mere gylden farve. Tilsæt nu peanuts. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir eller husholdningsfilm og køl den ned. Fudgen skal i køleskabet i mindst 4 timer, inden man kan skære den ud.

Overtræk stykkerne af fudge med smeltet og tempereret lys chokolade.

Snickers go home 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: fudge, fudge med peanuts, jivara, karameller, lys chokolade, snickers, valrhona

Previous Post: « Om at være kreativ i det søde køkken
Next Post: Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia Grunnet Lauritzen skriver

    4. august 2012 kl. 17:47

    WOW, så ved jeg hvad jeg skal lave i morgen søndag. Det ser da helt vildt lækkert ud, og så er det nemt.

  2. Lise skriver

    4. august 2012 kl. 18:22

    Damn, du har gjort mig lækkersulten nu!

  3. Piskeriset skriver

    4. august 2012 kl. 20:04

    Åhhhh Anne… det er tarveligt! Jeg har været til børnefødselsdag hele eftermiddagen og har fået rigeligt med søde sager – og nu har jeg alligevel lyst til sådan et stykke fudge :-O

  4. Jane skriver

    5. august 2012 kl. 07:46

    Åh jag dör, som min svenske kollega ville sige! Supersmukt billede. Fudge og Snickers er bare så meget favoritter herhjemme – om end i en lidt anden version 😉

  5. didda skriver

    5. august 2012 kl. 10:18

    Hvor ser og lyder det bare lækkert! Hvorfor er jeg ikke en haj i et køkken 🙁

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2012 kl. 10:55

    Kære Pia
    Det lyder godt 🙂 god fornøjelse!

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2012 kl. 10:56

    Kære Lise

    Hihih det var også meningen 😉

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2012 kl. 10:56

    Kære Piske
    Jeg er af den opfattelse at man altid (og jeg gentager: ALTID) kan klemme et stykke fudge ned 😉

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2012 kl. 10:57

    Kære Jane

    Tusind tak! Jeg synes, at det er herligt og heldigt, at vi kan finde ud af at lave de søde sager på hver vores måde, så det tilfredsstiller os alle 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2012 kl. 10:57

    Kære Didda
    Det er slet ikke så svært 🙂

    kh Anne

  11. Py skriver

    5. august 2012 kl. 16:15

    Det ser virkelig lækkert ud! Og så lyder det så simpelt at jeg bliver nødt til at afprøve det. Når du skriver tempereret chokolade er det så tyndtflydende eller tyktflydende eller hvordan skal det forstås?

  12. Nada Louise Cay skriver

    5. august 2012 kl. 16:37

    Åhhh, jeg har altså også en svaghed for snickers – har nu ikke spist det i årevis.
    Men denne opskrift må jeg da prøve, hold nu op hvor lyder, og ser, det lækkert ud!

  13. Alina skriver

    5. august 2012 kl. 17:33

    Det lyder helt vildt lækkert. Hvis man ikke bruger sukker vil det så ændre på konsistensen? Kondenseret mælk er meget sød i forvejen så måske behøver man ikke andet sødt end kondenseret mælk?

  14. Maries Madblog skriver

    5. august 2012 kl. 21:04

    Kære Anne,
    Jeg er helt enig – der er altid plads til et stykke fudge! Jeg lavede det som barn med min mor i forskellige udgaver, alt fra vanilje til pebermynte! Det smager noget så godt. Tak for endnu et sukkersødt, herligt indspark til en bedre hverdag 🙂

  15. Zoë Escher skriver

    5. august 2012 kl. 21:25

    Ej, hvor ser det bare fantastisk lækkert ud. Jeg er ikke i tvivl om at det må smage fantastisk:-)

  16. Benedikte Capion skriver

    6. august 2012 kl. 16:08

    Nøøøøj, hvor lækkert! Peanutbutter er bare det bedste… Den smag kan bare anvendes til det hele 🙂

  17. M skriver

    6. august 2012 kl. 18:02

    Hej Anne,

    Jeg tænker, jeg vil lave dem til mine kære venner der skal hjælpe mig med at flytte – kan man lave dem i forvejen? og hvordan skal man så opbevare dem..?

  18. Stefanie skriver

    6. august 2012 kl. 20:56

    Det ser virkelig VIRKELIG lækkert ud, Anne ♥ Du er så inspirerende og laver de lækreste ting!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg følger dig også på instagram og elsker simpelthen dine billeder!

    Knus <3

  19. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:51

    Kære Py
    Det lyder dejligt 🙂
    Med tempereret chokolade menes, at man tager højde for de rigtige temperaturer under smeltningen af chokoladen!

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:51

    Kære Nada

    Ja Snickers er lækkerhed! 🙂

    kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:52

    Kære Alina
    Jeg tror ikke, at du kan lave disse fudgestykker/karameller uden sukker. Men prøv gerne 🙂

    kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:52

    Kære Marie
    Tusind tak for en dejlig sød kommentar 🙂

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:53

    Kære Zoë

    Tusind tak! De er lækre disse små guldklumper 🙂

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:54

    Kære Benedikte
    Jeg er faktisk ikke altid så vild med peanutbutter – men peanuts derimod….<3 🙂

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:56

    Kære M
    Det lyder som en strålende idé! Du kan sagtens lave dem et par dage i forvejen og de holder sig fint på køl, når de er blevet overtrukket med chokolade 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:56

    Kære Stefanie

    TUSIND tak for en skøn og fin kommentar! Det glæder mig meget, at du synes om mit søde univers!

    Kh Anne

  27. C skriver

    7. august 2012 kl. 15:57

    Kære Anne
    Jeg har netop lavet en portion, som nu står i køleskabet, og jeg kan ikke vente med at skulle overtrække med chokolade – har lige været ude og tage en lille smagsprøve af massen, og det smager fantastisk! Normalt er jeg ret uvant i et køkken, men den her opskrift så tilpas enkel og nem ud. Er desuden ny læser af din blog, og er allerede helt vild med dine opskrifter, og ikke mindst de billeder, du tager – thumbs up! 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 20:29

    Kære C
    Ih, det lyder bare lækkert! 🙂
    Det glæder mig at høre, at du har fundet chokoladebloggen og ikke mindst, at du synes om den 🙂

    Kh Anne

  29. H skriver

    8. august 2012 kl. 11:19

    Hej Anne, Min søster har vist mig din blog og det er jeg meget glad for. Du skulle prøve at hælde karamelmassen oven på en bagt mørdejsbund (måske lidt tidligere end fudge-stadiet), overtrække med mørk mørk chokolade og så nødder ovenpå. Jeg plejer at drysse den tæt med ristede hasselnødder, saltede peanuts ville jeg måske stadig vælge at blande i karamellen. Bon appetit 🙂

  30. Charlotte Agerskov skriver

    8. august 2012 kl. 12:15

    Så har jeg lavet en potion af din peanut fudge – og glæder mig meget til det er kølet af og de skal prøvesmages :). Det dufter simpelthen himmelsk !
    Endnu en gang tak for en skøn blog – og skønne billeder 🙂
    Mvh Charlotte

  31. Gunhild Nørgaard skriver

    18. august 2012 kl. 10:34

    Hej Anne 🙂

    Forsøgte mig med denne fudge, da jeg lige havde en dåse kondenseret mælk stående.
    Smagen var i top, men fudgemassen blev lidt små grynet synes jeg.
    Skal den det? Og hvis ikke, hvad tror du der er gået galt?

    Tak fordi du husker kærligheden i køkkenet 🙂

    Mvh. Gunhild

  32. Annemette skriver

    26. august 2012 kl. 10:17

    Det ser helt fantastisk ud:)
    Er der nogen som ved, hvor man opdriver kondenseret mælk – en hurtig søgning på Google lader til at det ikke er helt let?
    🙂

  33. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2012 kl. 19:18

    Kære Annemette
    Du kan købe mælken i de fleste grønthandlere og supermarkeder efterhånden. Jeg bruger altid den fra Nestlé 🙂

    Kh Anne

  34. Annemette skriver

    1. september 2012 kl. 13:03

    Tusind tak, Anne. Jeg fandt netop Nestlés hos grønthandlere og vil nu gå i gang:)

  35. Anna skriver

    26. oktober 2012 kl. 15:46

    Hej,

    Sidst jeg prøvede at lave disse, blev massen alt for flydende efter nedkølling.
    Har du et bud på ca. hvor mange grader massen skal varmes op til, før jeg tager den af varmen?

  36. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2012 kl. 20:11

    Kære Anna

    Ja omkring 120 grader plejer man vist at sige. Men jeg kan se det på farven.

    Håber du har mod på at prøve igen!

    Kh Anne

  37. Mikkel Andersen skriver

    12. december 2012 kl. 21:37

    15. minutter?

    Jeg er glad for alle de mennesker, der havde held med opskriften, men jeg turde ikke, trods fortsat omrøring, at fortsætte med varme under i 15 minutter, for allerede efter maks 10, var massen chokoladebrun – selvom den ikke indeholdt skyggen af kakao. For høj varme, i for lang tid, eller hvad? Massen blev tillige lynhurtigt grynet og “krystalliserede” og kunne ikke smøres jævnt ud i nogen form?

    Nogen bud?

  38. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2012 kl. 18:19

    Kære Mikkel
    Hmm.. jeg tror, at det må have været en for høj varme ja. Håber du har mod på at prøve igen. Men opskrifter er jo også relative. Husk det 🙂

    Kh Anne

  39. Lærke skriver

    27. november 2014 kl. 10:45

    Hej Anne.
    Jeg prøvede opskriften igår, og smagen er vildt lækker, men konsistensen blev smuldrende, så de var ikke til at skære ordentligt ud, men brækkede bare tilfældige steder. Massen brændte ikke på, og havde den samme fine lyse farve som dine. Hvad gik galt? Har jeg givet dem for meget alligevel?

    Kh Lærkw

  40. Jill Schmidt skriver

    14. december 2014 kl. 17:05

    Kære Anne
    har forsøgt med Peanut fudge. Smagen er som den skal være, men jeg kan ikke skære dem pænt de “bryder” og er ikke så bløde, har du en ide til hvor det er gået galt. På forhånd tak.
    Hilsen
    Jill

Trackbacks

  1. Opskrift på Choko-peanuts-dream | Kristine Lodberg siger:
    10. august 2012 kl. 16:14

    […] kommer opskriften på Annes peanuts-fudge endelig op. Den bør I altså prøve ved lejlighed. Åh, hvor er de gode, og de er […]

  2. Snickers Cookies - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:20

    […] bloggen. Det er en fejl, som jeg nu retter op på. Snickers er – som nævnt flere gange før, blandt andet her – min “guilty pleasure”, selvom jeg ikke bryder om udtrykket. Jeg er ellevild […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap