I mit sidste indlæg nævnte jeg som gjort før, at jeg er ret glad for Snickers. Kombinationen af sød og cremet karamel sammen med de sprøde og salte peanuts er himmelsk. Det lyse og lidt guf-agtige lag under karamellen har egentlig aldrig sagt mig så meget. Og kvaliteten af den lyse chokolade skal vi slet ikke tale om.
I forgårs puttede jeg salte peanuts i min karamel og kastede mig således langt om længe ud i noget, som havde fyldt i mine tanker ved adskillige lejligheder. Jeg kan love jer for, at det var en oplevelse for sanserne. Og en himmelsk en af slagsen.
At karamellen så blev til fudge, fordi jeg talte i telefon, mens jeg rørte i gryden, er en helt anden sag og lidt af et sødt mysterium.
Jeg kunne ikke dy mig og blev selvfølgelig nødt til at dyppe disse guldklumper i smeltet lys Jivara chokolade fra Valrhona. Så nærmer vi os også en god kvalitets Snickers smagsmæssigt.
Til 40 stk. fudge med peanuts brugte jeg
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
175 g sukker
130 g saltede peanuts
300 g lys chokolade til overtræk, gerne Jivara fra Valrhona
Smelt den kondenserede mælk sammen med smør og sukker i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 15 min, indtil massen har fået en mere gylden farve. Tilsæt nu peanuts. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir eller husholdningsfilm og køl den ned. Fudgen skal i køleskabet i mindst 4 timer, inden man kan skære den ud.
Overtræk stykkerne af fudge med smeltet og tempereret lys chokolade.
Snickers go home 🙂


