E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Chocolate cake with poached plums

25. September 2016 af Anne au Chocolat Leave a Comment

blommeballade4

Chocolate cake and poached plums are a match made in heaven. Serve this divine cake with whipped cream or vanilla ice cream.

Chocolate cake with poached plums
10 servings

Poached plums:
5 plums
2 dl water (200 ml)
100 g sugar

Chocolate cake batter
200 g dark chocolate, chopped
200 g butter
250 g sugar
5 eggs, lightly beaten together
1 tbsp flour

Poached plums:
Cut the plums in two pieces and remove the stones. In a saucepan bring sugar and water to boiling point and let simmer until the sugar has dissolved. Add the plums to the sugar syrup and let them poached (simmer) for about 8 minutter. Let them cool down in the sugar syrup.

Chocolate cake batter:
Melt the butter in a saucepan and add the chocolate straight away. Stir until the chocolate has melted completely. Remove from the heat and stir in the sugar. Cool slightly down and then add the eggs gradually. Finally fold in flour. Pour the chocolate cake batter into a square cake tin (22 cm x 22 cm) lined with baking paper. Put the plums onto some paper towel to absorb of the acces liquid and place the plums in the chocolate cake batter. Bake the cake in the oven at 180 degrees Celsius for about 25 minutes. Cool down and store in the refrigerator until serving. Bake at least 6 hours in advance and preferably the day before.

blommeballade5

blommeballade3

Filed Under: Cakes

Previous Post: « Fig cake with marzipan, raspberries and vanilla whipped cream
Next Post: Lemon ricotta cake »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap