E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Fig cake with marzipan, raspberries and vanilla whipped cream

23. September 2016 af Anne au Chocolat Leave a Comment

figenkage1

A seasonal and festival fig cake with marzipan, raspberries and a velvety vanilla whipped cream.

Fig cake with marzipan, raspberries and vanilla whipped cream
12-14 servings

300 g marzipan, grated
300 g sugar
300 g butter, softened
6 eggs
150 g plain flour

Topping:
250 ml heavy cream
20 g icing sugar
Seeds from 1/2 vanilla pod
5 fresh figs
150 g raspberries

Preheat the oven to 180 degress Celsius. In a bowl whisk together marzipan and sugar well and then add butter while continuing to whisk. Add the eggs one at a time. Finally fold in flour. Pour the cake batter into a buttered springform pan (24 cm) with the bottom lined with parchment paper. Bake for about 40-45 minutes. Use a toothpick to check the marzipan cake for doneness. Let it cool down and take it out of the springform pan. Whip the cream with icing sugar and vanilla seeds. Spread onto the cake. Cut figs in slices and decorate the cake with them and the raspberries.

figenkage2

Filed Under: Cakes

Previous Post: « Baked figs with olive oil
Next Post: Chocolate cake with poached plums »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap