E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Rich chocolate cake with chocolate topping and berries

27. May 2016 af Anne au Chocolat Leave a Comment

Processed with VSCOcam with f2 preset

Rich chocolate cake + ripe cherries + the first Danish strawberries of the year = pure joy!
Here is the easy recipe.

Rich chocolate cake with chocolate topping and berries
8 servings

Chocolate cake:
160 g butter
160 g dark chocolate, preferably Guanaja 70% from Valrhona
200 g sugar
4 eggs, lightly beaten together
1 tbsp plain flour

Chocolate topping:
60 g dark chocolate, preferably Guanaja 70% from Valrhona
15 g butter

For decorating:
Cherries, strawberries and freeze-dried raspberries and rose petals.

Chocolate cake:
In a saucepan melt the butter and the chocolate. Stir until the chocolate has melted. Remove from heat and stir in the sugar. Cool slightly down and then add the eggs a little at a time. Finally fold in the flour. Pour the chocolate cake batter into a round cake tin (20 cm) lined with parchment paper and bake in the oven at 180 degrees Celsius for about 20 minutes. The cake will feel slightly undercooked, but it will set in the fridge overnight. It has to be baked one day in advance.

Chocolate topping:
Melt the chocolate with the butter in a bowl in the microwave oven on low heat with short intervals. Feel free to make use of a Bain-Marie instead.

Spread the chocolate topping on the cake and decorate with cherries and strawberries.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Filed Under: Cakes Tagged With: Jordbær

Previous Post: « Semifreddo with lemon, almond macaroons and baked nectarines
Next Post: Baked apricots with strawberries and whipped cream »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap