E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Chocolate almond cake with ganache and berries

14. July 2016 af Anne au Chocolat Leave a Comment

Chokolademandelkage2

A wonderfully delicious and gluten-free chocolate almond cake with lots of berries on top. Pure pleasure!

Chocolate almond cake with ganache and berries
4 servings

Chocolate almond cake:
60 g butter
60 g dark chocolate, preferably Guanaja 70% from Valrhona
50 g sugar
1 egg
50 g almond flour

Ganache:
50 g dark chocolate, preferably Guanaja 70% from Valrhona
50 ml heavy cream

Berries

Chocolate almond cake:
Melt the butter in a small saucepan. Finely chop the chocolate and add it to the melted butter. Remove from heat and stir in the chocolate. Cool slightly down and then add the egg. Finally fold in the almond flour. Pour the chocolate cake batter into a buttered springform pan (12 cm) with the bottom lined with parchment paper. Bake the cake in the oven at 180 degrees Celsius for about 20 minutes. Cool down the cake and let it chill in the fridge for 4-5 hours or over-night before serving.

Ganache:
Finally chop the chocolate and place it a bowl. Bring the cream to boiling point in a small saucepan and pour over the chocolate. Rest for two minutes before stirring with a spoon from the center in circular movements until the ganache is silky smooth. Keep the ganache in the fridge for 1 hour before putting it on the cake.

Add the berries on top and ENJOY <3

Chokolademandelkage1

Chokolademandelkage3

Filed Under: Cakes Tagged With: bær, blåbær, brombær, chokolade, Chokoladekage, chokolademandelkage, glutenfri, hindbær, valrhona

Previous Post: « Cherry crumble
Next Post: Summer pavlova »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap