E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Small frangipane tarts with lots of berries

27. July 2016 af Anne au Chocolat 1 Comment

frangipane

These small frangipane tarts with blueberries inside and lots of berries on top are just summer perfect!

Small frangipane tarts with lots of berries
8 small tarts

Shortcrust:
300 g plain flour
200 g cold butter
1/4 tsp salt
50 ml ice cold water

Frangipane:
80 g butter, softened
80 g sugar
80 g almond flour
2 eggs
80 g blueberries

Topping: your favorite berries of choice

Shortcrust:
Add flour, butter in dices and salt into a bowl and mix with your hands until the dough mixture ressembles “breadcrumbs”. Add the water a little at a time with a spatula. Gather the dough quickly on a flour dusted kitchen table. Cover the dough and let it chill in the refrigerator for 2 hours. Roll out the dough* between two pieces of parchment paper (3-4 mm thickness), cut out circles that fit into the tart pans. Transfer the dough cirles into the tart pans.

Frangipane:
In a bowl whisk together butter and sugar to combine well. Fold in the almond flour and finally add the eggs one at a time. Pour the frangipane cream on the shortcrust dough in the small tart pans and then gently press the blueberries into the frangipane cream.

Bake the tarts in the oven at 175 degrees Celsius for a 20-25 minutes until they are beautifully golden and the shortcrust crispy and flaky. Cool down and decorate with berries.

* If you have more dough left, feel free to freeze it.

frangipane1

frangipane2

Filed Under: Cakes Tagged With: blåbærfrangipane, frangipane, frangipanetærter, tærter

Previous Post: « Summer pavlova
Next Post: Cinnamon roll cake »

Reader Interactions

Comments

  1. Mehmet ALi says

    12. January 2018 at 00:32

    anne hello, ı m following you for 2-3 years ı think. I m always tried your recipes and ı lıke so much. I saw chocolate tart with a hidden rhubarb layer on instagram but ı dont fınd the recıpes. If possible please share me. Thank you so much, have a nice day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap