Når man både har lyst til banankage og toscakage, hvad gør man så? Ja, man tager det bedste fra begge sager og forener dem i denne hybrid – bananmuffins med toscatopping, som er saftig og svampet uden sidestykke og byder på knasende karamelliseret toscatopping.
Jeg havde dem med på det hyggeligste besøg hos bedste Emily og kæreste lille Kurt i dag, og Emily var vild med dem!
Jeg bagte dem i disse små muffinsforme (reklamelink), som jeg elsker. Deres nuttede størrelse gør, at man snildt kan hapse 2-3 stk ad gangen ♥
Bananmuffins med toscatopping
15 stk
Bananmuffins:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
Toscatopping:
50 g smør. smeltet og afkølet
50 g mandler, hakkede
25 g sukker
25 g brun farin
1 spsk mælk
Små muffinsforme (reklamelink)
Bananmuffins:
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Mos banan godt i en skål og tilsæt det smeltede smør. Vend blandingen af smør og banan i dejen. Fordel dejen i muffinsforme. Bag dem i 10-11 minutter i ovnen, og lav toscatopping imens.
Toscatopping:
Smelt smør i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Giv et hurtigt opkog. Fordel toscatoppingen på bananmuffins og bag i yderlige 17-18 minutter.
Lad kagerne køle af i 10-15 minutter, inden de vendes ud af forme.
Hanaa skriver
Ser lækre ud 🙂 har du et forslag, hvad man kan erstatte banan med hvis man ikke er til banan? Mange tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanaa,
TAK! 🙂
SÅ ville jeg lave en sandkage/pund til pund kage dej i stedet 🙂
Maria Charlotte skriver
Ej, hvor ser de bare lækre ud! Dem får jeg lyst til at bage inden længe. Tak for opskrift!
Hanaa skriver
Mange tak for svar 🙂
Anne au Chocolat skriver
Du er sød, Maria <3
Dorthe skriver
Hejsa
Tænker du at de kan fryses?