E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bananmuffins med toscatopping

15. november 2019 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Når man både har lyst til banankage og toscakage, hvad gør man så? Ja, man tager det bedste fra begge sager og forener dem i denne hybrid – bananmuffins med toscatopping, som er saftig og svampet uden sidestykke og byder på knasende karamelliseret toscatopping.

Jeg havde dem med på det hyggeligste besøg hos bedste Emily og kæreste lille Kurt i dag, og Emily var vild med dem!

Jeg bagte dem i disse små muffinsforme (reklamelink), som jeg elsker. Deres nuttede størrelse gør, at man snildt kan hapse 2-3 stk ad gangen ♥

Bananmuffins med toscatopping
15 stk

Bananmuffins:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer

Toscatopping:
50 g smør. smeltet og afkølet
50 g mandler, hakkede
25 g sukker
25 g brun farin
1 spsk mælk

Små muffinsforme (reklamelink)

Bananmuffins:
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Mos banan godt i en skål og tilsæt det smeltede smør. Vend blandingen af smør og banan i dejen. Fordel dejen i muffinsforme. Bag dem i 10-11 minutter i ovnen, og lav toscatopping imens.

Toscatopping:
Smelt smør i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Giv et hurtigt opkog. Fordel toscatoppingen på bananmuffins og bag i yderlige 17-18 minutter.

Lad kagerne køle af i 10-15 minutter, inden de vendes ud af forme.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Når morgenmaden smager som en sød juledessert
Next Post: Julerier, konfekt og småkager til din december »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanaa skriver

    16. november 2019 kl. 00:54

    Ser lækre ud 🙂 har du et forslag, hvad man kan erstatte banan med hvis man ikke er til banan? Mange tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2019 kl. 12:48

    Kære Hanaa,
    TAK! 🙂
    SÅ ville jeg lave en sandkage/pund til pund kage dej i stedet 🙂

  3. Maria Charlotte skriver

    16. november 2019 kl. 16:12

    Ej, hvor ser de bare lækre ud! Dem får jeg lyst til at bage inden længe. Tak for opskrift!

  4. Hanaa skriver

    17. november 2019 kl. 09:24

    Mange tak for svar 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. november 2019 kl. 17:31

    Du er sød, Maria <3

  6. Dorthe skriver

    28. marts 2020 kl. 15:10

    Hejsa
    Tænker du at de kan fryses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap