E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærmoussekage med mælkechokoladeganache og mandelbund

12. marts 2020 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Jeg burde egentlig ligge i min seng nu, men kan ikke falde til ro grundet den nuværende situation med coronavirus og nedlukning af skoler, daginstitutioner mfl. den kommende tid. Jeg er sindssygt stolt af, hvordan vores statsminister, regeringen og Sundhedsstyrelsen håndterer situationen og dens alvor så flot. Nu må vi passe ekstra godt på hinanden i tiden der kommer og bruge de ekstra mange timer hjemme med børnene og vores familier på hyggelige ting, hvis man altså har mulighed for at få helt fri den næste tid eller arbejde forskudt for at få det til at gå op med børnepasningen. Jeg tænker naturligvis også på kagehygge, og derfor skynder jeg mig at dele denne her lækre sag med jer, som blev noget så populær på instagram i går.
Kagen er lavet af flere af de sommersøde danske jordbær fra fryseren og byder på den reneste smag af jordbær med fløde i luftig mousseform, silkeblød mælkechokolade ganache og en dejlig saftig og aromatisk mandelbund.

Jordbærmoussekage med mælkechokoladeganache og mandelbund
10 personer

Mandelbund:
100 g mandler
50 g havrekiks
75 g sukker
2 æggehvider
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
30 g smør, smeltet og afkølet

Mælkechokoladeganache:
100 g mælkechokolade
10 g glukosesirup
50 ml piskefløde

Jordbærmousse:
225 g jordbær, skåret i kvarte
80 g sukker
1,5 husblas
2 dl piskefløde

Valgfri pynt ♥

Mandelbund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Hæld mandelmelet i en skål. Kom havrekiks i minihakkeren og blend dem helt fint. Tilsæt dem til mandelmelet i skålen. Rør derefter sukker, bagepulver og salt i. Vend æggehvider i og tilsidst det smeltede smør. Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag i 25 minutter, til den er fin gylden. Køl helt af i formen.

Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløde op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen på mandelbunden (kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på bunden). Stil kagen på køl, mens du forbereder jordbærmoussen.

Jordbærmousse:
Kom jordbær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad jordbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden, pisk fløden til en let flødeskum. Vend nænsomt flødeskum i jordbærsaften ad 3 omgange. Fordel jordbærmoussen på mælkechokoladeganachen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste (skarpeste) resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag (minimum en håndfuld timer).

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i ca. 4 timer. Hvis den har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Lækre lagkager en masse
Next Post: Vaffelhygge og hjemmedage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    16. marts 2020 kl. 20:54

    Skal æggehviderne piskes stive? Inden de vendes i? (Mandelbunden)

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2020 kl. 22:33

    Kære Julie,
    Nej de skal blot vendes i 🙂

  3. Signe Lykke PEdersen skriver

    17. marts 2020 kl. 14:55

    Har kun en springform på 25 cm skal jeg så lave 1,5 portion?

  4. Camilla skriver

    18. marts 2020 kl. 21:08

    Hej Anne,
    Kan man anvende frosne jordbær til jordbærmoussen?

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. marts 2020 kl. 11:41

    Kære Camilla,
    Ja det kan du tro! Det gjorde jeg også 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. marts 2020 kl. 11:42

    Kære Signe,
    Jeg ville gange med 2, som jeg også har skrevet til dig på facebook 🙂
    Kh Anne

  7. Helle skriver

    27. marts 2020 kl. 01:00

    Hej Anne.
    Når du hakker mandlerne, er de så smuttede?
    Hilsen Helle

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2020 kl. 21:53

    Kære Helle,
    Nej jeg lader skallen blive på 🙂
    Kh Anne

  9. Elisa skriver

    31. marts 2020 kl. 17:15

    Hejsa,
    Husblassen er det håndkøb fra supermarked eller er det størrelsen større som de profesionelle bruger?

    Mvh Elisa

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:27

    Kære Elisa,
    Det er de normale fra supermarkedet 🙂
    Venligst
    Anne

  11. Güler Gültekin skriver

    5. april 2020 kl. 10:53

    Kan den laves og lade stå i fryseren i flere dage?

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2020 kl. 12:04

    Kære Güler,
    Ja det kan den:)

  13. Natasja skriver

    23. april 2020 kl. 21:41

    Hej Anne!

    Hvordan får du overfladen på din mousse så glat? Jeg bruger altid en dejskraber, men synes altid min har sådan nogle “streger” af dejskraberen efterfølgende når den er stivnet…

    Glæder mig til at smage kagen i morgen!

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2020 kl. 20:29

    Kære Natasja,
    Jeg banker forsigtigt formen ned i bordet, så overfladen bliver mere jævn.
    Kh Anne

  15. Marianne Larsen skriver

    29. april 2020 kl. 21:53

    Kan man udskifte jordbær med rabarber?

  16. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:04

    Kære Marianne,
    Ja det tænker jeg sagtens!

  17. Lærke skriver

    11. juni 2020 kl. 21:51

    Hej Anne

    Kan man bruge mørk chokolade i stedet? Og skal jeg så ændre noget i opskriften?

    Hilsen Lærke

  18. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2020 kl. 09:29

    Kære Lærke,
    Det kan du sagtens. Så skal du bare bruge 100 g piskefløde til ganachen i stedet for 50 g. Ellers er opskriften den samme:)

  19. Mette skriver

    17. september 2020 kl. 13:40

    Hej Anne.

    Hvis man skulle lave den som små kager, hvor længe ville du give bunden i ovnen?

    Vh Mette

  20. Anne au Chocolat skriver

    17. september 2020 kl. 13:47

    Kære Mette,
    Så ville jeg nok give den ca. 15-20 minutter og holde øje undervejs i bagningen 🙂
    Kh Anne

  21. Louise Ravn skriver

    4. oktober 2020 kl. 21:12

    Jeg bagte kagen her i går, stillede den natten over i fryseren og lod den tø på køl i dag (6 timer). Da jeg skar kagen ud, så gled toppen (moussen) af chokoladen ved servering. Hvad gjorde jeg galt, siden den ikke blev siddende? Skulle den have tøet mindre eller skulle der mere husblas i? Jeg havde fordoblet portionen, så det passede til en Ø25 form

  22. Caroline skriver

    7. november 2020 kl. 23:04

    Hey hvor maget vand skal man bruge når man laver det der jordbær saft?

  23. Laura skriver

    7. november 2021 kl. 10:24

    Hi Anne, I love your recipes. I have just made the Haselnuts cake with chocolate mousse Yesterday. It was too sweet for my taste, even though I had cut the sugar half. Now I am thinking to try this recipe, but can I change the almonds to haselnuts? And if I skip glucose syrup will it change the consistently? Lastly, can I use dark chocolate instead? Many thanks. I have also tried all your banana cake recipes! They are heaven! Laura

  24. Johanna skriver

    10. april 2022 kl. 19:01

    Kan man lave den med hindbær i stedet for jordbær?

  25. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2022 kl. 16:25

    Ja det kan du 🙂

Trackbacks

  1. Maasikavahukook piimašokolaadi ganache’ga | Cook the day away! siger:
    13. maj 2020 kl. 08:55

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap