
Jeg burde egentlig ligge i min seng nu, men kan ikke falde til ro grundet den nuværende situation med coronavirus og nedlukning af skoler, daginstitutioner mfl. den kommende tid. Jeg er sindssygt stolt af, hvordan vores statsminister, regeringen og Sundhedsstyrelsen håndterer situationen og dens alvor så flot. Nu må vi passe ekstra godt på hinanden i tiden der kommer og bruge de ekstra mange timer hjemme med børnene og vores familier på hyggelige ting, hvis man altså har mulighed for at få helt fri den næste tid eller arbejde forskudt for at få det til at gå op med børnepasningen. Jeg tænker naturligvis også på kagehygge, og derfor skynder jeg mig at dele denne her lækre sag med jer, som blev noget så populær på instagram i går.
Kagen er lavet af flere af de sommersøde danske jordbær fra fryseren og byder på den reneste smag af jordbær med fløde i luftig mousseform, silkeblød mælkechokolade ganache og en dejlig saftig og aromatisk mandelbund.
Jordbærmoussekage med mælkechokoladeganache og mandelbund
10 personer
Mandelbund:
100 g mandler
50 g havrekiks
75 g sukker
2 æggehvider
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
30 g smør, smeltet og afkølet
Mælkechokoladeganache:
100 g mælkechokolade
10 g glukosesirup
50 ml piskefløde
Jordbærmousse:
225 g jordbær, skåret i kvarte
80 g sukker
1,5 husblas
2 dl piskefløde
Valgfri pynt ♥
Mandelbund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Hæld mandelmelet i en skål. Kom havrekiks i minihakkeren og blend dem helt fint. Tilsæt dem til mandelmelet i skålen. Rør derefter sukker, bagepulver og salt i. Vend æggehvider i og tilsidst det smeltede smør. Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag i 25 minutter, til den er fin gylden. Køl helt af i formen.
Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløde op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen på mandelbunden (kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på bunden). Stil kagen på køl, mens du forbereder jordbærmoussen.
Jordbærmousse:
Kom jordbær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad jordbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden, pisk fløden til en let flødeskum. Vend nænsomt flødeskum i jordbærsaften ad 3 omgange. Fordel jordbærmoussen på mælkechokoladeganachen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste (skarpeste) resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag (minimum en håndfuld timer).
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i ca. 4 timer. Hvis den har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.

