Så er jeg langt om længe tilbage på bloggen igen efter en dum periode med sygdom og absolut ingen energi til at være i køkkenet. Jeg er også bagud på at besvare en del kommentarer, men det retter jeg op på i eftermiddag. Her får I allerførst opskriften på nogle helt fantastiske små lune chokoladekager med en dejlig fræk, saltet og cremet kerne af peanutbutter.
Nyd dem lune og hellere end gerne sammen med en kugle god vaniljeis. Kombinationen af lun chokoladekage og iskold vaniljeprikket is er intet mindre end guddommelig og får i hvert fald englene til at synge herhjemme <3
Lune chokoladekager med en kerne af peanutbutter
6 pers
130 g god mørk chokolade
130 g smør
2 æg
100 g sukker
60 g mel
80 g peanutbutter, crunchy eller creamy
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade.
Tag gryden af varmen, og lad chokoladen smelte sammen med smørret. Køl lidt af
Pisk samtidig æg med sukker til en lys og luftig konsistens i en skål.
Vend chokoladesmørblandingen i de piskede æg lidt ad gangen, og vend til sidst mel i.
Smør muffinsformene.
Tilsæt 50 g dej i hver form. Kom derefter en skefuld peanutbutter oven på dejen på midten.
Kom til sidst 35 g dej på toppen af hver kage.
Bag kagerne ved 190 grader varmluft i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Lad dem hvile i et par minutter, inden de vendes ud på tallerkenen.
Server kagerne lune og gerne med en skefuld vanilleis til.
Line skriver
Hej Anne.
Må man spørge hvor du har købt dine fine små platter henne? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Min bror fandt dem til mig i en genbrugsforretning 🙂
Kh Anne
Layan skriver
Hej Anne kan det være rigtigt at der ikke er bagepulver i blandingen? ?
Og jeg elsker dine opskrifter…. dine opskrifter er de eneste der taler til mit hjerte heheh
Anne au Chocolat skriver
Kære Layan,
Tusind tak for din hilsen. Der skal ikke bagepulver i chokoladedejen nej 🙂 Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og kraftig i det, og derfor undlader jeg bagepulver.
Kh ANne