E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lune chokoladekager med en kerne af peanutbutter

12. januar 2017 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

dsc_1040

Så er jeg langt om længe tilbage på bloggen igen efter en dum periode med sygdom og absolut ingen energi til at være i køkkenet. Jeg er også bagud på at besvare en del kommentarer, men det retter jeg op på i eftermiddag. Her får I allerførst opskriften på nogle helt fantastiske små lune chokoladekager med en dejlig fræk, saltet og cremet kerne af peanutbutter.

Nyd dem lune og hellere end gerne sammen med en kugle god vaniljeis. Kombinationen af lun chokoladekage og iskold vaniljeprikket is er intet mindre end guddommelig og får i hvert fald englene til at synge herhjemme <3

Lune chokoladekager med en kerne af peanutbutter
6 pers

130 g god mørk chokolade
130 g smør
2 æg
100 g sukker
60 g mel
80 g peanutbutter, crunchy eller creamy

Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade.
Tag gryden af varmen, og lad chokoladen smelte sammen med smørret. Køl lidt af
Pisk samtidig æg med sukker til en lys og luftig konsistens i en skål.
Vend chokoladesmørblandingen i de piskede æg lidt ad gangen, og vend til sidst mel i.
Smør muffinsformene.
Tilsæt 50 g dej i hver form. Kom derefter en skefuld peanutbutter oven på dejen på midten.
Kom til sidst 35 g dej på toppen af hver kage.
Bag kagerne ved 190 grader varmluft i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Lad dem hvile i et par minutter, inden de vendes ud på tallerkenen.
Server kagerne lune og gerne med en skefuld vanilleis til.

dsc_1025
dsc_1028
dsc_1048

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Morgenstund har guld i mund
Next Post: Smoothie ispinde med blandede bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    14. januar 2017 kl. 15:49

    Hej Anne.
    Må man spørge hvor du har købt dine fine små platter henne? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2017 kl. 08:45

    Kære Line,
    Min bror fandt dem til mig i en genbrugsforretning 🙂
    Kh Anne

  3. Layan skriver

    17. januar 2017 kl. 19:34

    Hej Anne kan det være rigtigt at der ikke er bagepulver i blandingen? ?
    Og jeg elsker dine opskrifter…. dine opskrifter er de eneste der taler til mit hjerte heheh

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2017 kl. 08:57

    Kære Layan,
    Tusind tak for din hilsen. Der skal ikke bagepulver i chokoladedejen nej 🙂 Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og kraftig i det, og derfor undlader jeg bagepulver.
    Kh ANne

Trackbacks

  1. Šokolaadivulkaanid maapähklivõiga vol 2 | Cook the day away! siger:
    30. januar 2017 kl. 09:20

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap