Saftig, svampet mandelkage med den fineste vaniljesmag og syrligt sød og fløjlsblød hvid chokolade citronganache toppet med knasende sprøde saltede pistacier. Den er god samme dag og endnu bedre dagen efter.
Mandelkage med citronganache og saltede pistacier
Mandelkage
100 g smør
80 g mandler (mandelmel kan også bruges)
2 æg
100 g sukker
½ vaniljestang, jeg har brugt Tahiti vanilje fra Mette Ravn vanilje
20 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Citronganache:
80 g god hvid chokolade
40 g piskefløde
15 g citronsaft
Saltede pistacier
Mandelkage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og afkøl. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyse og luftige i en skål. Vend mel, bagepulver og mandelmel i. Vend til sidst det smeltede smør i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag i 25 minutter. Køl kagen af i formen og placer den på et kagefad.
Citronganache:
Kom de hvide chokoladeknapper i en skål og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt, og kan fordeles på kagen. Drys med finthakkede saltede pistacier.
Pernille Andersen skriver
Uhh den ser lækker ud! Kan den a) laves med mandelmel i stedet for at blende mandlerne selv? b) laves på ren mandelmel så den bliver glutenfri?
Tina skriver
Skøn kage som jeg vil prøve at bage 🙂
Tak for opskriften og en god sensommer ønskes 🙂
Pernille Andersen skriver
Den ser lækker ud. Kan der bruges færdig mandelmel i stedet for selv at blende og kan den mon bages på ren mandelmel så den bliver glutenfri?
Inez skriver
Hej Anne
Tror du man kan bruge glutenfri mel, fx mandelmel eller rismel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Pernille,
Ja det kan du godt gøre – og jeg tror også godt, at den kan laves helt glutenfri med mandelmel udelukkende 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina
Det er jeg glad for at høre 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Inez,
Ja det tænker jeg er fint 🙂
Marianne M skriver
Hej Anne,
Har du andre forslag til pynt end pistacienødder . Jeg skal lave 2 kager, og det bliver lidt smådyrt med pistacienødderne, selvom jeg godt kan smage mig frem til, at de er go’e sammen med den hvide chokoladeganache.
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Du ville også sagtens kunne pynte med ristede mandler eller juliennestrimlet øko citronskal 🙂
Caroline skriver
Hej Anne
Kagen ser skøn ud! Du skriver den er endnu bedre dagen efter. Der går jeg udfra at du først pynter den dagen efter eller hvordan?
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline,
Du kan faktisk gøre begge dele 🙂
Den kan snildt pyntes dagen før servering.
Kh Anne
Lise skriver
Kan kagen fryses ?
Anne au Chocolat skriver
Ja det kan den!