E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mandelkage med citronganache og saltede pistacier

17. august 2021 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Saftig, svampet mandelkage med den fineste vaniljesmag og syrligt sød og fløjlsblød hvid chokolade citronganache toppet med knasende sprøde saltede pistacier. Den er god samme dag og endnu bedre dagen efter.

Mandelkage med citronganache og saltede pistacier

Mandelkage
100 g smør
80 g mandler (mandelmel kan også bruges)
2 æg
100 g sukker
½ vaniljestang, jeg har brugt Tahiti vanilje fra Mette Ravn vanilje
20 g hvedemel
½ tsk. bagepulver

Citronganache:
80 g hvid chokolade, jeg har brugt Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
40 g piskefløde
15 g citronsaft

Saltede pistacier

Mandelkage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og afkøl. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyse og luftige i en skål. Vend mel, bagepulver og mandelmel i. Vend til sidst det smeltede smør i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag i 25 minutter. Køl kagen af i formen og placer den på et kagefad.

Citronganache:
Kom de hvide chokoladeknapper i en skål og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt, og kan fordeles på kagen. Drys med finthakkede saltede pistacier.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Svampede bananmuffins fyldt med Elmelund Chocolatier Organic
Next Post: Et smut i flødebolleproduktionen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pernille Andersen skriver

    17. august 2021 kl. 19:07

    Uhh den ser lækker ud! Kan den a) laves med mandelmel i stedet for at blende mandlerne selv? b) laves på ren mandelmel så den bliver glutenfri?

  2. Tina skriver

    17. august 2021 kl. 23:24

    Skøn kage som jeg vil prøve at bage 🙂
    Tak for opskriften og en god sensommer ønskes 🙂

  3. Pernille Andersen skriver

    18. august 2021 kl. 11:29

    Den ser lækker ud. Kan der bruges færdig mandelmel i stedet for selv at blende og kan den mon bages på ren mandelmel så den bliver glutenfri?

  4. Inez skriver

    18. august 2021 kl. 11:49

    Hej Anne
    Tror du man kan bruge glutenfri mel, fx mandelmel eller rismel?

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2021 kl. 17:15

    Kære Pernille,
    Ja det kan du godt gøre – og jeg tror også godt, at den kan laves helt glutenfri med mandelmel udelukkende 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2021 kl. 17:15

    Kære Tina
    Det er jeg glad for at høre 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2021 kl. 17:15

    Kære Inez,
    Ja det tænker jeg er fint 🙂

  8. Marianne M skriver

    21. august 2021 kl. 17:34

    Hej Anne,
    Har du andre forslag til pynt end pistacienødder . Jeg skal lave 2 kager, og det bliver lidt smådyrt med pistacienødderne, selvom jeg godt kan smage mig frem til, at de er go’e sammen med den hvide chokoladeganache.

  9. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2021 kl. 14:58

    Kære Marianne,
    Du ville også sagtens kunne pynte med ristede mandler eller juliennestrimlet øko citronskal 🙂

  10. Caroline skriver

    24. november 2021 kl. 09:57

    Hej Anne

    Kagen ser skøn ud! Du skriver den er endnu bedre dagen efter. Der går jeg udfra at du først pynter den dagen efter eller hvordan?

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2021 kl. 09:16

    Kære Caroline,
    Du kan faktisk gøre begge dele 🙂
    Den kan snildt pyntes dagen før servering.
    Kh Anne

  12. Lise skriver

    6. marts 2022 kl. 12:45

    Kan kagen fryses ?

  13. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2022 kl. 11:22

    Ja det kan den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap