Okay, da opskriften på chokoladekagen allerede er blevet efterspurgt et dusin gange, må jeg hellere lægge den ud. Kagen her er ikke som normale chokoladekager – dens tekstur er mere fast i det på en sjov og anderledes måde. Hvis man er til de helt fudgy slags, så anbefaler jeg i stedet denne . Men her er i hvert fald opskriften:
200 g chokolade, 64-70%
100 g smør
4 æg, str xl
200 g kondenseret mælk
30 g mel
Alle ingredienserne skal være stuetempereret.
Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk æg og mælk og mel og vend chokoladeblandingen i. Bag i en foret rund form (ca. 22 cm i dia) i ca.15-20 min ved 180grader.
NB! Hvis man ønske at få lidt mere højde på (hvilket jeg ønsker næste gang) så prøv at bage den i en mindre form.
Og næste gang overvejer jeg også at tilsætte mere smør – ja I hørte ganske rigtigt. Jeg har nemlig en mavefornemmelse af, at 50 g ekstra smør vil gøre kagen endnu mere lækker!
Ser den kondenserede mælk ikke vildt appetitlig ud ? 🙂
Hanne skriver
Kære Anne
Jeg er så glad for dine kondenserede-mælk-opskrifter:o)
Jeg tror, salget af de dåser er steget eksplosivt de sidste uger.
Hvor har du dog taget det billede … det ligner jo sol og sommer – og her er sne og kulde.
Chokoladekagen ser skøn ud.
Knus Hanne
anneauchocolat skriver
Kære Hanne,
Hehe.. ja, det kan godt tænkes at salget er steget den sidste tid:)
Og jeg har flere oppe i ærmet!
Lige præcis dette billede er taget på terrassen i Spanien, sidste år til jul.. 🙂
Kærligst Anne
Lene skriver
jeg er ret sikker på at salget er steget explosivt 😉
men det er ret svært at finde, ihvertfald omkring mig. men nu fik jeg købt 5 dåser. jubler.
en til bounty og en til karameller.. karamellerne bliver aldrig stive.. de er meget flydende.. hva tror jeg jeg gør fejl?? jeg følger din opskrift og det koger ca 10 min.. det er tynd som vand når jeg hælder det i en form med bagepapir. troede det ville stivne, men her 6 timer senere er der er “skorpe” og tyndt tyndt karamel (der smager himmelsk) neden under..
øv øv øv..
den kondenserede mælk jeg brugte er udenlansk og jeg er ikke sikker på at der er sukker i den.. jeg kan ihvertfald ikke læse mig frem til det..jeg smagte godt nok ikke på den!!
hilsen Lene -der skal prøve at lave chokoladekage 😉
anneauchocolat skriver
Hej Lene!
Jeg plejer at købe mit kondenserede mælk i super best eller i asiatiske supermarkeder. Hvis du ikke er sikker på, at den har sukker i, så bare prøv at smage på det inden. Det kunne sagtens tænkes, at det var det, der var problemet. Prøv at tilsætte lidt ekstra sukker, hvis du skal have brugt de sidste dåser op. Ellers findes der også engelske og franske opskrifter, du kan google, som kræver usødet kondenseret mælk.
Held og lykke med chokoladekagen. Fortæl endelig om resultatet!
God jul fra Anne.
Sofie Maria skriver
Hej Anne,
Dejlig blog jeg jævnligt besøger 🙂
Jeg har tænkt mig at lave denne kage, når jeg får gæster på mandag. Hvad an man servere den med? Er lidt træt af den obligatoriske iskugle – har du mon erfaring med et alternativ?
Mange hilsner
Sofie Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie Maria,
Jeg er meget ked af, at jeg først svarer nu (og dermed for sent)!
Jeg har haft meget travlt med eksamenslæsningen, og har af en eller anden grund ikke fået en notifikation omkring denne din kommentar.
Hvad fandt du på af tilbehør ? Jeg elsker jo de syltede appelsinskiver – dem må du prøver en dag!
Kh Anne
Sofie Maria skriver
Kære Anne,
Jeg valgte at servere kagen plain – blot smurte jeg den med smeltet mørk chokolade og dryssede med hakket hvid.
Kagen var dog desværre ikke den store succes. Jeg var den eneste som synes den var lækker. De andre 4 gæster mente den manglede smag… Jeg tænker noget mere kondenserede-mælk eller lidt sukker kunne hjælpe på det… Utaknemmelige gæster…! 😉
Næste gang bager jeg din anden fudgy chokoladekage – tror den falder mere i deres smag;)
Kh Sofie
Sofie Maria skriver
– har du forresten nogen idé om, hvor længe kondenseret mælk kan holde sig åbent i køleskabet??
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie Maria,
Min familie var heller ikke vildt duperet da jeg i sin tid bagte kagen efter at have fundet opskriften på en fransk blog. Ikke desto mindre valgte jeg er poste den på min egen blog, fordi jeg i slutningen af efteråret havde et lille kondenseret mælk tema going on 🙂
Men ja, prøv som sagt hellere balladekagen – det_hitter_altid!
Mht. holdbarheden på kondenseret mælk så er jeg ikke helt sikker, men hvis du har hældt den i en andet bøtte (som man jo skal), så burde den kunne sig op mod en uge!
Kh Anne
Laila Aagaard skriver
Hejsa.
Super lækker chokoladekage. Har nu prøvet opskriften, hvor jeg brugte kondenseret mælk med chokolade, det blev super lækkert.
Mvh Laila