E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Opskrift på chokoladekagen

16. december 2009 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Okay, da opskriften på chokoladekagen allerede er blevet efterspurgt et dusin gange, må jeg hellere lægge den ud. Kagen her er ikke som normale chokoladekager – dens tekstur er mere fast i det på en sjov og anderledes måde. Hvis man er til de helt fudgy slags, så anbefaler jeg i stedet denne . Men her er i hvert fald opskriften:

200 g chokolade, 64-70%
100 g smør
4 æg, str xl
200 g kondenseret mælk
30 g mel

Alle ingredienserne skal være stuetempereret.
Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk æg og mælk og mel og vend chokoladeblandingen i. Bag i en foret rund form (ca. 22 cm i dia) i ca.15-20 min ved 180grader.

NB! Hvis man ønske at få lidt mere højde på (hvilket jeg ønsker næste gang) så prøv at bage den i en mindre form.

Og næste gang overvejer jeg også at tilsætte mere smør – ja I hørte ganske rigtigt. Jeg har nemlig en mavefornemmelse af, at 50 g ekstra smør vil gøre kagen endnu mere lækker!

Ser den kondenserede mælk ikke vildt appetitlig ud ? 🙂

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladekage med kondenseret mælk
Next Post: Småkager à la mor »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne skriver

    16. december 2009 kl. 18:07

    Kære Anne

    Jeg er så glad for dine kondenserede-mælk-opskrifter:o)
    Jeg tror, salget af de dåser er steget eksplosivt de sidste uger.

    Hvor har du dog taget det billede … det ligner jo sol og sommer – og her er sne og kulde.

    Chokoladekagen ser skøn ud.
    Knus Hanne

  2. anneauchocolat skriver

    16. december 2009 kl. 18:16

    Kære Hanne,

    Hehe.. ja, det kan godt tænkes at salget er steget den sidste tid:)
    Og jeg har flere oppe i ærmet!

    Lige præcis dette billede er taget på terrassen i Spanien, sidste år til jul.. 🙂

    Kærligst Anne

  3. Lene skriver

    19. december 2009 kl. 20:40

    jeg er ret sikker på at salget er steget explosivt 😉
    men det er ret svært at finde, ihvertfald omkring mig. men nu fik jeg købt 5 dåser. jubler.
    en til bounty og en til karameller.. karamellerne bliver aldrig stive.. de er meget flydende.. hva tror jeg jeg gør fejl?? jeg følger din opskrift og det koger ca 10 min.. det er tynd som vand når jeg hælder det i en form med bagepapir. troede det ville stivne, men her 6 timer senere er der er “skorpe” og tyndt tyndt karamel (der smager himmelsk) neden under..
    øv øv øv..

    den kondenserede mælk jeg brugte er udenlansk og jeg er ikke sikker på at der er sukker i den.. jeg kan ihvertfald ikke læse mig frem til det..jeg smagte godt nok ikke på den!!

    hilsen Lene -der skal prøve at lave chokoladekage 😉

  4. anneauchocolat skriver

    19. december 2009 kl. 22:03

    Hej Lene!

    Jeg plejer at købe mit kondenserede mælk i super best eller i asiatiske supermarkeder. Hvis du ikke er sikker på, at den har sukker i, så bare prøv at smage på det inden. Det kunne sagtens tænkes, at det var det, der var problemet. Prøv at tilsætte lidt ekstra sukker, hvis du skal have brugt de sidste dåser op. Ellers findes der også engelske og franske opskrifter, du kan google, som kræver usødet kondenseret mælk.

    Held og lykke med chokoladekagen. Fortæl endelig om resultatet!

    God jul fra Anne.

  5. Sofie Maria skriver

    23. januar 2010 kl. 08:50

    Hej Anne,

    Dejlig blog jeg jævnligt besøger 🙂

    Jeg har tænkt mig at lave denne kage, når jeg får gæster på mandag. Hvad an man servere den med? Er lidt træt af den obligatoriske iskugle – har du mon erfaring med et alternativ?

    Mange hilsner

    Sofie Maria

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2010 kl. 15:26

    Kære Sofie Maria,

    Jeg er meget ked af, at jeg først svarer nu (og dermed for sent)!
    Jeg har haft meget travlt med eksamenslæsningen, og har af en eller anden grund ikke fået en notifikation omkring denne din kommentar.
    Hvad fandt du på af tilbehør ? Jeg elsker jo de syltede appelsinskiver – dem må du prøver en dag!

    Kh Anne

  7. Sofie Maria skriver

    29. januar 2010 kl. 16:59

    Kære Anne,

    Jeg valgte at servere kagen plain – blot smurte jeg den med smeltet mørk chokolade og dryssede med hakket hvid.
    Kagen var dog desværre ikke den store succes. Jeg var den eneste som synes den var lækker. De andre 4 gæster mente den manglede smag… Jeg tænker noget mere kondenserede-mælk eller lidt sukker kunne hjælpe på det… Utaknemmelige gæster…! 😉

    Næste gang bager jeg din anden fudgy chokoladekage – tror den falder mere i deres smag;)

    Kh Sofie

  8. Sofie Maria skriver

    30. januar 2010 kl. 09:06

    – har du forresten nogen idé om, hvor længe kondenseret mælk kan holde sig åbent i køleskabet??

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2010 kl. 09:53

    Kære Sofie Maria,

    Min familie var heller ikke vildt duperet da jeg i sin tid bagte kagen efter at have fundet opskriften på en fransk blog. Ikke desto mindre valgte jeg er poste den på min egen blog, fordi jeg i slutningen af efteråret havde et lille kondenseret mælk tema going on 🙂

    Men ja, prøv som sagt hellere balladekagen – det_hitter_altid!

    Mht. holdbarheden på kondenseret mælk så er jeg ikke helt sikker, men hvis du har hældt den i en andet bøtte (som man jo skal), så burde den kunne sig op mod en uge!

    Kh Anne

  10. Laila Aagaard skriver

    30. marts 2015 kl. 15:54

    Hejsa.

    Super lækker chokoladekage. Har nu prøvet opskriften, hvor jeg brugte kondenseret mælk med chokolade, det blev super lækkert.
    Mvh Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap