Så er der kun en måned til juleaften. Det er slet ikke til at forstå. Men jeg bliver forhåbentlig mere mentalt klar, som dagene går. Jeg glæder mig vildt til jul (og igen i år at få lov til at opleve den i børnehøjde), men føler mig også lidt bagud og med et generelt manglende juleoverblik pt.
Disse super simple, knasende sprøde og glutenfri marcipansmåkager får mig heldigvis til at glemme det dér manglende overblik og fylder mig i stedet med ren julenydelse, for nøj hvor smager de godt. En marcipangris som jeg knuselsker dem.
Prøv dem!
Marcipansmåkager med ristet kokos og hvid chokolade
12-20 stk afhængig af størrelsen på udstikker
40 g ristet kokosflager (ristet kokosmel kan også bruges)
160 g marcipan
Pynt:
Lidt smeltet hvid chokolade
Guldstøv
Frysetørret hindbærpulver
Lidt chokoladeperler
Bageudstyr:
Perforeret bageplade (reklamelink)
Runde kageudstikkere (reklamelink)
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede kokosflager fint i en minihakker og ælt det godt sammen med marcipanen i en skål. Rul marcipanen ud mellem to stykke bagepapir til 2-3 mm tykkelse og udstik 12 runde bunde med en udstikker (6-6,5 cm) – eller mange flere med en mindre udstikker. Kom dem på en perforeret bageplade (eller bageplade med bagepapir) og bag i ca. 5 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.
Pynt dem lige som I vil. Kun fantasien sætter grænserne.
Skriv et svar