Disse cookies er sprøde og chewy med den lækreste chokoladesmag og et fabelagtigt fyld af nutella.
Jeg kan ikke sige andet end: Bag dem! De vil med garanti vække begejstring ♥
Chokolade cookies med nutella fyld
8 stk
45 g smør
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
150 g sukker
1 æg
65 g mel
20 g kakaopulver, gerne det fra Valrhona (reklamelink)
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
Nutella (ca. 8 teskefulde med top)
Lidt havsalt til toppen
Smelt smør i en gryde. Hak chokoladen, og lad den smelte i smørret. Hæld chokoladeblandingen i en skål og køl let af. Pisk chokoladeblandingen godt sammen med sukker og æg. Vend derefter mel, kakao, natron og salt i. Sæt dejen på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Form dejen til 8 lige store kugler og tryk dem flade. Kom en skefuld nutella på midten og fold forsigtigt kanterne rundt om nutellamidten, så den bliver forsejlet af cookiedej. Sæt de 8 nutella fyldte cookiekugler på en bageplade med god afstand (bag evt. à to omgange) og drys med lidt havsalt. Bag dem i ca. 12 minutter til de får en krakeleret overflade. Køl dem af på en bagerist.
